Friday 9 December 2011

Zalijevanje biljaka

Zalijevanje biljaka znači više od škropljenje vodom ili prskanje vode na njih. Biljke imaju tendenciju da venu i suho, ako oni ne primaju adekvatnu vodu. Malo truda vodi biljke ispravno omogućit će im da ostanu zdravi i vitalno. Vaša kuća će samo biti dio raj sa zelenom biljke lepršav i šarene biljke cvjetnice procvat. Kako je lijepo! Nije li to? Dakle dobili savjete u sljedećim sadržajem i pustiti biljke izvući potpunu korist od vode.
Zalijevanje biljaka - savjeti
Prije nego što se sipati voda na biljke, morate znati vrijeme zalijevanja, tako da oni dobiju kompletnu koristi od vode. Vode mora prodrijeti njihov sustav korijena i trebao dobiti rasporediti po pucati sustavu. ; Vodene biljke u ranim jutarnjim satima ili navečer, kada je stopa isparavanja je minimum. Izbjegavajte zalijevanje biljaka na prisutnost sunca i vjetra. Ti bi trebao vode mlade biljke i mladice redovito, kao što im je potrebno vode da se utvrdi njihov korijenski sustav. ; Biljke zahtijevaju manje vode ako je tlo vlage Ladena. Suho tlo zahtijeva česte zalijevanje, tako da se biljke ne volja ili suho daleko. ; Biljke zahtijevaju više vode tijekom ljeta nego zimi. ; Bolest prijemljive biljaka ne treba zalijevati noću kao zadržavanje vode, učinit će ih osjetljiva na gljiva i bakterijske napada. Također bi željeli znati o biljne bolesti uzrokovane gljiva. ; Trava postelja zahtijevaju inch vode za par dana kako bi se spriječilo isušivanje. Ona također poboljšava luksuzni rast. ; Zreli biljaka može se zali teško ili čak i manje često vode mogu preživjeti duže vrijeme zbog opsežnog korijenski sustav. , Da više zalijevanje biljaka, artičok korijenski sustav. Korijeni se ne da disati, a lišće požutjeti s sentimentalan proizlazi. Biljke die kada je više zalijevati. ; Kontejner vrta zahtijeva više vode od onih posađeno na područjima. , Grmlje, pejzaž biljke i stabla treba vodu malo izvan kapanje linija, dok povrće i trajnica zahtijevaju teške zalijevanje jer oni imaju plitko korijenje, kada mladi. , Prije nego počnete zalijevanje, također bi trebali znati o starosti biljke. Mladi uzoraka zahtijevaju snažan zalijevanje, dok su starije biljke zahtijevaju relativno manje vode. ; Watering Biljke - Zašto?
Znanstveno, voda je potrebna za podupiranje najprometniji procesima koje potpomažu život u biljkama. Voda je izuzetno važna za biljnu fotosinteze i disanja. Mnogo vode se gubi iz biljaka proces koji se naziva transpiracija. Tako da dodatak vode potrebno, vanjski zalijevanje je neophodno. Voda ima mnogo otopljenih minerala i soli u njoj koji su važni za ukupnu zdravog opstanka biljaka. To su uzeti gore mimo korijenski sustav biljke.
Zalijevanje biljaka s različitim tekućine može učiniti korištenjem različitih tekućih gnojiva gnojiva ili mješavine. To se može učiniti zajedno s vodom ili odvojeno prema uputama na pakiranju. Vodene biljke tako da je polijete vodom na bazi biljaka tako da prodire duboko u korijen sustav. Ne bacajte ili kapljice vode na biljke. Koristite lije može da vodi biljke glatko. Nakon što ste lijevao vodu, dopustiti biljkama da se osuši neko vrijeme, tako da je njihov korijenov sustav ne dobijete začepljen.
Zalijevanje biljaka dok je na odmoru
Zalijevanje biljaka dok je na odmor je također odlična ideja. Možete koristiti svoj godišnji odmor za brigu o vašem biljaka i prakse u vrtu. Ali kako se brinuti o biljkama, ako ste daleko od svog doma za nekoliko dana? Bez brige, ovdje's nekoliko ideje koje će pomoći vašem biljke preživjeti čak i ako su out. Možete Uređaju sprinkler sustav koji može pohraniti vode, i vode biljke automatski. Za vaše biljke, možete objesiti obrnuti boca, koja sadrži dovoljno vode da traje nekoliko dana. Držite ga kapom and prick nekoliko rupa na njemu. U ovom sustavu, voda će padati polako preko biljke i korijena sustava može potopiti u potpunosti. Za vanjsku biljke, biljke u potpunosti pokriti s plastičnim vrećicama i voda biljke prije odlaska. Plastične vrećice će spriječiti isparavanje vode. Vlage će biti zadržane, spriječiti biljaka iz wilting.
Pročitajte više na:; Plant Zalijevanje Uređaji automatsko zalijevanje bilja sustava; Ako ste strastveni vrtlar, uvijek biste trebali znati odgovarajuće metode zalijevanje biljaka, jer voda je najvažniji element za održavanje života.

No comments:

Post a Comment