Wednesday 7 December 2011

Korizmenom Rose

Korizmeno ruža je višegodišnja biljka roda Helleborus, koji uključuje gotovo 20 vrsta zeljastih cvjetnica. Iako je poznatiji kao korizmeno ruža, ova biljka se ne odnosi na obitelji ruža, Rosaceae. Umjesto toga, biljke iz roda Helleborus pripadaju obitelji, Ranunculaceae. Korizmeni ruža ili Helleborus orientalis se zna da je rano gruba greška. Atraktivni cvjetovi ruža korizmeno obično se pojavljuju u kasno zimi ili rano proljeće, kvaliteta koje ova biljka je mnogo njegovala je vrtlare. Biljka je iznenađujuće otporan na smrzavanje, te je zimzelena biljka u toplijim krajevima. On je dobio naziv 'korizmeno ruža', kao vrijeme cvatnje podudara s vremena Uskrs Korizme.
Korizmeno Rose: Plant Opis
Korizmeno ruža mala zeljasta biljka koja može doći do visina 18 - 24 inča. Odlikuje se tamno zeleno lišće i kožast, što je još jedan atraktivan značajka ove cvjetnice. Listovi su zimzeleni u toplije klime i na taj način, ostaju zelene preko zime. Listovi su vrlo veliki dužine oko 46 cm i širine 41 cm. Poput cvijeće, krošnjama korizmeno ruža također cijenjena visoko. Mnogo njegovala cvijeće postrojenja zapravo sastoje od šarene lapovima, ne latice. Cvjetovi imaju pet lapovima koji izgledaju kao latice, dok je stvarni latice modificirati u obliku prsten malih, šalice poput nectaries držati nektara. Korizme cvjetovima ruže mogu doći u niz boja, od bijele, roza, zeleno purpuru. Cvjetovi se održavaju iznad lišće u labave klastera, s cvjetnih glavica savijanje prema zemlji.
Korizmenom Rose Care
Korizmeni ruža nije jako teško rasti i briga za. Sadnja zona ove višegodišnja biljka od 4 do 9 godina. To je sporo raste biljka koja se može uzgajati u plodno, vlažno i dobro drenirani tla. Biljka može se prilagoditi kosu uvjete, ali ne može tolerirati stalno wet tla. Za osiguravanje bolje drenažu, može biti uzgojeno u padinama kao dobro. This cvjetnica mogu rasti i pod nijanse od listopadnog drveća u toplijim podnebljima. Općenito, ona preferira pristran puni hladu. U hladnijim područjima, ona raste i ako izložena suncu. Obično, mjesto koje prima suncu u jutro, no mogu pružiti hlad u popodnevnim satima je idealna za sadnju ruža korizmeno biljka.
Korizmeni ruža je prilično tolerantan prema suši. Dakle, biljka zahtijeva malo zalijevanje, nakon što je etablirao na terenu. No, možete voda biljke redovito sve dok ne bude uspostavljena. Biljke može biti oplođena u rano proljeće. Također možete primijeniti jedan sloj malča ili komposta oko baze biljke pružiti potrebnu vlažnost. Dug kao postan ruža obrezivanje tiče, ona može obaviti u kasne zime ili rano proljeće. Neka biljka grow nesmetano dva zimske uvjete, a zatim ići za obrezivanje. Use jedan rezidbe smicanja ukloniti sve mrtve proizlazi, a također trim off stariji lišće, kada svježi nove zelene lišće početi pojavljivati ​​u rano proljeće. Saznajte više o malčiranje.
While rezidba korizmeno ruža biljaka, uvijek nositi ruke rukavice, kao i kontakt s lišća može uzrokuju manje iritacije kože. Postrojenje je otrovan i jeleni otporan. Pest uši je također vrlo rijetka. Štoviše, možete diviti prekrasnoj cvijeće za dugo kao oni nastaviti cvatu za 6 do 8 tjedana. Tijekom ovog razdoblja, oni također promijeniti njihove boje. Kao na primjer, ružičasta korizmeno ruža može pretpostaviti duboko ružičasta boja, dok bijela one postupno postaju zelenkasto tijekom cvatnje. Da zaključimo, korizmeno ruže mogu biti izvrstan dodatak vašem vrtu, posebno u rock vrtove, vrtove i šume dvorište vrtovima. You jednako mogu cijeniti ljepote korizmeno ruža biljaka i cvijeća u manjim mjestima, a hladovinu niske širenja stabala.

No comments:

Post a Comment