Friday 16 December 2011

Limun Verbena Herb

Limun vrbena je biljka koja je porijeklom iz neke zemlje Južne Amerike, kao što su, Peru, Čile, Argentina, Bolivija, Paragvaj, itd. Ova biljka (Aloysia citrodora) pripada obitelji Verbenaceae a rod Aloysia. Ima mnogo Alternativna imena poput Aloysia triphylla, Lippia citrodora, Lippia triphylla, Verbena triphylla, Zappania citrodora, verveine citronelle, odorante, biljni Louisa, limun vrbena mirisne, triphylla vrbena, limun beebrush, itd. To je jak miris i okus citrusa i pa je koristiti za razne kulinarske, kozmetičke i medicinske svrhe.
On je rekao da španjolski istraživači uveo ove biljke u Europu tijekom sedamnaestog i osamnaestog stoljeća. Europljani se ove biljke kako bi parfema i pića. Dok su neka od imena od limuna vrbena herb proistječu iz njezinih limun miris, drugi, poput Louisa herb, su inspirirani od naziva princeza u Parmi i supruga kralja Španjolske, Carlos IV, pod nazivom Maria Louisa. Ime je izvedeno iz triphylla jedan od njegovih značajka - pršljena tri lišća. Ovaj članak se bavi nekim detaljne informacije o limun vrbena biljka.
Limun Verbena bilja
Limun vrbena je višegodišnji žbun koji može narasti do visine od oko tri do sedam metara. Iako je višegodišnja mraz in free područjima, limun vrbena herb pretvara listopadne u područjima s mraz. Ova biljka treba tople, vlažne uvjete za zdrav rast. Oni više vole puno sunca, malo ilovasti tla i dobre količine vode. Limun vrbena biljke nalaze se osjetljivi hladnim uvjetima i izgubiti lišće kada temperatura padne ispod 0 ° C. Listovi ove biljke su svjetlo zelene boje, a duga i istakao. Oni su jaki miris limun. Cvjetovi su proizvedene tijekom mjeseca kolovoza ili rujna, a bijeli ili u boji lavande.
Limun Verbena Prednosti
Limun vrbena je jedna od onih biljaka koje imaju različite kulinarske, kozmetički i terapijske koristi. Listovi i cvatnju vrhovima su koristan dio ove biljke. Oba svježe i suhe oblike lišća i cvijeća se koriste za izradu limuna verbena čaja, koji je korišten tijekom stoljeća kao lijek za želudac grčeva, groznice, itd. Smatra se da ima smirujući učinak kao dobro. Limun verbena herb lišća također se koristi kao sastojak smjesa kao i za izradu parfema. Ju je snažan limunast njuhom i aroma, limunov verbena herb lišće su široko koristi u kuhanju previše. Oba sušeno i svježe oblici se koriste za kulinarske potrebe. Dok je lišće može se dodati na biljni rubs mesa i ribe, ona također mogu biti flavorful uz marinade, ulja, itd. Čak i alkoholnih pića s okusom su lišće i cvijeće ove biljke. Limun verbena ostavlja se također može koristiti kako bi sorbets i mogu biti dodan u salatu, džemovi, slastice, pudinzi, stuffings, želei, ocat, itd. To se može koristiti kao zamjena za koricu limuna, kao dobro.
Limun vrbena eteričnih ulja se također koristi za kozmetičke i medicinske svrhe. Ponekad je se uzima interno, kako bi smanjili temperaturu i za ublažavanje simptoma astme. Također se koristi kao biljni lijek za probavne smetnje, proljev, nadutost, itd. Lokalna primjena se preporučuje u liječenju uzavre, cista i akne. Limun verbena Eterično ulje se koristi kao masaža ulje u aromaterapiji previše, a može se miješati s lavandom i ružmarinom. Ovo ulje je rekao da imaju antibakterijsko, antifungalna, antiseptik, sedativ, antispasmodic, insekticidno, i afrodizijačka svojstva. Pročitajte više na limun vrbena receptima.
Ukratko, limun herb verbena mogu biti korisni dodatak na svoj bilje vrt. Međutim, ako želite probati ljekovita svojstva, to će biti bolje posavjetovati se s kvalificiranim liječnikom biljni i slijediti njegove upute.

No comments:

Post a Comment