Wednesday 14 December 2011

Earwigs Bite

Morate imati čuli za priče koje idu kao 'a uholaža polako puzanje u krevetu plahta, popeo nad njom jastuk. Minute ona okrenuo u snu, gadan kolege popped u njezin uho. On je ostao u mraku i vlažnim kutovima njezina uha i položio sto jaja. Ličinke polako jeli joj mozak da ju polude! '. Ili druga priča koja kaže, "on je slučajno dobio uholaža ugristi. Poor kolega, morao biti hospitaliziran, otrov izmazati njegovo tijelu. ' Pa, ako previše čuli takvim sličnim urbane legende o uholaža, onda previše mora biti pitate učiniti Earwigs ugristi ljudi. Prva priča apsolutni myth, kao do datuma nije bilo izvještavanje o uholaža u uho. Osim toga, Earwigs imaju različite seksualne morphism, pa kako bi 'on' položiti jaja? And drugoj priči svibanj su preuveličavanje jednostavnog prstohvat jedan uholaža koji svibanj imati dovesti do infekcije. Earwigs nisu ni otrovne ni otrovne i ne puzati u ljudske uši. Naučimo više o tim urbane legende u sljedećim paragrafima.
Što je uholaža?
A uholaža je vrsta kukaca što pripada pleme Arthoropoda. To je native sa Europom i uvedena Sjevernoj Americi u 1900-strane Europljani. The Earwigs smatraju štetočine, kao su oni poznati uništiti lišće, cvijeće i usjevima. A uholaža je noćni stvorenje koje ima par forceps poput prstohvata prisutan na svojim abdomen. Earwigs i hrane na različitim insekata. Imaju opneni krila presavijeni ispod njihove kratkim prije-krila. Oni su rijetko letjeti, iako su oni u stanju to učiniti. Imaju 3 para noge i su ili crvene smeđi i ponekad crne u boji. Njihova glava je ofter tamno crvene boje. Postoji preko 20 tipova Earwigs, od čega Europska uholaža i prsten nogu Earwigs najčešći u Sjevernoj Americi. Možete pročitati više o uboda insekata.
U godini, uholaža sklon podvrći 5 molts. The Earwigs pokazuju rijedak sposobnost majčinske njege koja nije tako čest u kukaca svijetu. Ženka uholaža brine za nju jaje i čak nakon nimfe grotlo. Ona će nastavi bdjeti nad njima do drugi presvlačila od nimfa. With molting, seksualne dimorfizma nimfi postalo jasno kao oblike njihove pinceta postati vidljivi. Mužjak ima zakrivljene kliješta i ženke imaju ravno štipaljke. The kliješta pomoći u hvatanje plijena i obrani uholaža.
The Earwigs su čistača i može se razbojnički u prirodi ili imate svejed dijeta. Njihova fleksibilan i mišićava abdomen može pomoći otvoriti i zatvorite kliješta ili pinceta. Earwigs su poznati jesti propadaju biljnih i životinjskih materije ako potrebno javlja. The mesožder uholaža preys kukcima poput biljka vaške, različak muha, itd. Oni čak feed na široku paletu biljaka poput dahlias, zinnias, djetelina, slezovača, jagoda, celer, suncokret, šljive, grožđe, ruže, krumpir, beets, trava , kukuruzne svile, itd.
U ljudskoj staništa ili domove, oni sakriti u malim, tamne i vlažne područjima. Oni mogu vidjeti hodanje preko zidova i stropove i vjerojatno blizu sudopera i kupaonicama. Oni preferiraju žive u otvorima ili pukotina u zidovima danju. Oni se nalaze u mnogim područjima širom svijeta.
Earwigs Bite
A uholaža ugriz je gotovo legendarna i često povezana s ozljedama uzrokovane drugim insekata. Earwigs ne gristi, nego patiti. Stezati je stvarno bolno, ali nije poznat nositi ili prenositi bilo kakve bolesti. Earwigs nisu otrovnim i njihove zagrizom svibanj dovesti do sekundarne infekcije ako izgreben by čavala. Ako jedan ikada dobiva Earwigs zagriz, trebate oprati tom području pažljivo i dezinficirati područje s dezinficijensom. Trebate paziti na bilo koji slomljena kliješta ili forceps zakrivljena lijevo natrag u svoj rana. Tako odgovor učiniti Earwigs ugriz ljudi potvrdan, oni svibanj ako prijetili ili sjede greškom. Ali Earwigs gristi su rijetko opasna i nije poznato da uzrokuju bilo većih štetu, samo malo boli za neko.
Uholaža Deratizacija
Sada, da ste primijetili uholaža infestacija u vašem vrtu, morate biti tražite načine riješiti Earwigs. Ovo rijetko štetočine koloniziraju zatvorenom i ako učiniti ih promatrati iznutra, ona možda jer imate nešto vlažnom unutar vašeg doma ili su u pobjeći hladnom temperaturama otvorenom. Ako postoje Earwigs u kući, potražite pukotine u vašem vrata, prozora ili temelj. Nađi izvor ulaska i dobiti vrata, prozora ili zaslona fiksne odmah. Čak možete primijeniti katranizirati ili vremenskim stripping držati ih se i riješiti Earwigs.
Next, čuvajte se vlažne područja, mokra lišće, labav kamenje i rotting novinama širom vaše kuće. Očistiti sve što je smeće i vlažna i provjerite je li temelj je suho. Očistite kiša oluke i klice i držati ih malo daleko od kuće temelja.
Možete napraviti zamke uhvatiti these štetočina. Uzmi novine i uvaljati ga gore i to sigurno s gumenim band. Zatim ga vlažiti u vodu i držati ga u području koje je promatrao uholaža zaraze. Ostavite preko noći i ujutro ćeš promatrati Earwigs u novinama. Uzmite ga pažljivo i staviti ga u plastičnu vrećicu. Baciti daleko plastičnu vrećicu s novinama u smeće dobiti rig of Earwigs. Možete čak primijeniti borne kiseline ili borne prah u područjima li se pridržavali Earwigs. To je učinkovit način Earwigs borba protiv štetočina, ali radi samo ako štetnika šetnje pravo kroz nju.
Postoje mnogi dostupni insekticida koji sadrže pyrethrins za učinkovitu Earwigs deratizacije. Hemijski piretrin nije štetne za ljude i ljubimac pasa. Trebate miješati prah s vodom i sprej oko kuće počevši od vaš temelj do radijusa od 6 do 10 pješice. Pljusak smjesu u pukotinama i pukotinama koje sumnjate pomaže Earwigs dobiti ulazak u kuću. Pročitajte upute prije korištenja pažljivo bilo kakve uholaža insekticid.
To je neke informacije vezane uz Earwigs gristi i kako riješiti Earwigs. Earwigs ne uzrokuju štetu ljude i njihova ugriz je slična loš prstohvat. Trebate biti oprezni i slijediti neke prevencije korake izbjeći bolno uholaža ugristi. Nadam ovaj članak na uholaža ugriz pokazao biti koristan pročitati.

No comments:

Post a Comment