Sunday 25 December 2011

Piment stablo

Morate imati čuli za kulinarski koristi piment u Europskoj kuhanje. Piment je važan sastojak za kuhanje paštete, terrines, dimljeno meso, konzervirano meso, kiseli krastavci, marinade, juhe, igra recepti i engleskom jeziku začinjena mesa. Piment koristi kao zamjena za cimet, cloves i čak muškatni oraščić. Što se tiče piment zamjena, morate koristiti jednu dijela muškatni oraščić s dva dijela cimeta i klinčića. U ovom članku, ćemo pokriti neke informacije vezane kako da brinuti o piment stabla. Ali prije, idemo u na detalje kako se brinuti o piment stabla, neka nam skupiti neke informacije u vezi ovog tropskog stabla.
Informacije o piment stablo
Znanstveni ime piment is biljka je Pimenta dioica. Također poznat kao Jamajka Pepper. The piment stablo je zimzelena malih i srednjih stablo. Postoje ukrašen cvijećem koje su proizvedene u nakupine koje postaju male bobice. Ove male bobice sazrijevaju u purpurne-crna boja koje sadrže jednu ili dvije velike sjeme koje se koriste za proizvodnju piment. Lišća i laje drveta sadrži karakterističan miris piment. The piment stablo je porijeklom iz kišne šume Južne i Srednje Amerike. Postoje mnoge plantaže piment u Meksiku i Srednjoj Americi. Međutim, najfiniji piment dolazi iz Jamajke, kao i klima i tlo zemlje su najbolje za uzgoj piment. Pročitajte više na bilje vrt.
Bobice su suhe i izgledaju kao velike smeđe papar corns. The nezrele bobice su bere i sušenim. Kada je sjeme u njima ogovaranje, čuvaju se na suncu. Sušene bobice se koriste piment cijeli ili zemlju. Oni imaju opor miris koji se osjeća kao kombinaciju muškatni oraščić, klinčić, cimet i đumbir mirisom. Postoji okus je topla i malo zajedljiv sa slatkim nagovještaj. Okus sadrži neke papren prizvuka. Neka je sada naučiti kako rastu piment.
Kako to Grow piment Tree?
Stablo piment može rasti dobro u tropskim područjima. Piment stablo uglavnom propagiraju sjemena. Dok sadnju vam je potrebna kako bi ih biljka najmanje 30 metara pored. Ovo je kako bi se omogućilo punu krov širiti. Morate provjerite da li biljka muških i ženskih stabala za poticanje cross-oprašivanje. Trebate imati na umu, jedina žena drveće nose voće, tako ako želite plodine, provjerite da li ste muško i žensko u blizini stabla. Morate biljka stablo u prostoru koji prima svjetlo za oko 40% of the day. Adult piment stablo zahtijeva manje svjetlo i će procvjetati dobro. Međutim, morate dati mlađi piment stabala više svjetla zadržati ih zdrava.
Stablo treba labav i dobro navlažiti, tla. Morate dodajte tropske biljke gnojiva i koristiti biljne hrane svaka 3 do 5 tjedan. Trebali bi voda stablo dobro i dodati vode kad se površina čini suhom. Morate orezati the piment stablo u proljetnih i ljetnih mjeseci. Možete rastu na otvorenom stablo piment dok ne dosegne oko 40 stopa u visinu. Indoor piment stablo treba orezane godišnje zadržati svoj unutrasnji uzgoj prostor.
Stablo nosi voće, kada je oko 3 godine. Stablo cvjeta cvijeće u lipnja do kolovoza. Bobice su proizvedene kratko nakon cvatnje. Nakon bobice su pune veličine, ali nezrele i zelena, morate ih berbe. Trebali bi prekinuti mala grana bobica razredi i suha bobica u suncu ili pećnici dok su tamno smeđe crvenkaste boje. Važno je berbe nezrele bobice kao aromu piment ispari kao bobice sazrijevaju. Možete razviti piment drveće iz plodova svog piment stabla. Reznice domaćeg piment stabla su rijetko uspješni. Možete pročitati više na vrtu.
Ako se pitate kako se brinuti o piment stabla, ne morate brinuti puno jednom stablu je uspostavljena. Stablo piment mogu živjeti i do 100 godina i to je teško rasti u non-native područja. To je neke informacije vezane za piment drvo. Ako ste mogućnosti rasti piment stabala u vašem vrtu, onda možete uživati ​​u ukusnom miris ovih stabala cijele godine.

No comments:

Post a Comment