Saturday 24 December 2011

Uzgoj prokulica

Pupčar je jednogodišnja, sporo raste povrće, koje je prvi put uzgaja u Belgiji negdje u 1200. Ime je dobio po glavnom gradu Belgije, Bruxellesu, biljna sada se uzgaja u cijeloj Europi. Pripada obitelji krstašica a rod Brassica, biljka razvija klice, male glave nalik minijaturnim kupus uz axils svakog lista. This sezonske usjeva je mraz otporan and raste najbolje tijekom zime ili u malo hladan vremenu.
Prokulica zahtijevaju duge vegetacije i kada je zasađena tijekom kasnog proljeća do ranog ljeta, dobije se zdrav, kvalitetan klija i vrijeme se počinje da se ohladi. Ovo je samo kratak ideju o rastu prokulica, sada neka nam detaljan prikaz o tome kako biljka i briga za prokulica. Pročitajte više na vrtlarstvo i povrtnjaka.
Uzgoj prokulica
Sadnja Bruxelles Klice; prokulica je tolerantan gotovo svih zemljišni uslovi, osim kiselim tlima. Tvrtka dušika bogata tla s pH između 6 - 6,5 je najbolje za uzgoj prokulica. Prije sjetve sjemena, kopaju neke organske sadržaj u tlu, da se zadrži tla svojstva zadržavanja vlage. Najviše poželjnija vremena sijati sjemenje je tijekom sredine proljeća do kasne ljeta. Dakle, sijati sjeme u sjeme lonce i nakon sadnice su oko 6 cm u visinu i 5 - 6 tjedana, posaditi u svom vrtnom tlu. Dok sadnja prokulica iz sjemena, osigurati da se klice zasađeno oko 36 cm, osim u tlu. Primijeni gnojiva i vode dok sadnju i pokušajte održavati temperaturu do 75 stupnjeva F za najbolje rezultate. The klice stanovati dobro u sunca ili djelomičnu sjenu, i jer su top teški, držati njima from sadnju u područjima koja imaju jake vjetrovi.
Žetva prokulica; Tri mjeseca nakon sadnje je klice mogu rasti u listu axils i bit će spreman za žetvu. Klice koji su oko 2 do 2,5 cm u promjeru ili one su počeli razvijati žuto donje lišće može se podići. Izrežite klice off stabljike i izvadite lišće izgubiti od njih. Nemojte dopustiti da klice grow prevelika drugo oni svibanj početi pucanje i postati gorak. Također možete povucite ga, uzimajući off lišće pod klice, a zatim uvijanje i povlačenjem klice. Ako namjeravate berbi u hladnim godišnjim dobima, zagrtati biljke biljke slamom ili pokriti s nizom poklopac za zaštitu, a kasnije i cijelog postrojenja mogu se izvući.
Gnojiva za prokulica, Before transplantaciju ili sjemena za sjetvu, preporuča se malo emitirati kao gnojivo 10-10-10 preko područja. Once biljka počne having klice apply 1 žlica (15 ml) po biljci 5-10-10 gnojivo, ili možete koristiti jednu veliku pregršt dobre komposta. Pospite oko baze, ne gore protiv stabljike i zatim vode u biljkama.
Pest Zaštita kelj pupčar, kupus, kao i druge članove obitelji (kupus, kelj, karfiol i brokula), prokulica su također osjetljivi na neke zajedničke zemljišta snosi gljivičnih i virusnih bolesti kao što je klub korijena uzrokovane vaši crvi i kupus. Možete koristiti redak pokriva kako bi odvratile štetočine poput buhe kornjaša, kupus crva, i korijen crvi od oštećenja pupova.
Vi svibanj također željeli čitati:, kelj pupčar prehranu; pupčar receptima, budući da prokulice have plitko korijen sistema, osigurati da ne štete svom korijenu, dok održavanje tla i korova. Za najbolji prinos, primijeniti dušika gnojivo nakon svaka tri tjedna tijekom vegetacije i vode redovito. Pa, to je bilo sve o rastućoj prokulica. Nadam se da će informacije koje raste prokulica iz sjemena dokazuje da korisno za sve vas.

No comments:

Post a Comment