Friday 7 October 2011

Začin woku

Woku je kuhanje plovilu koje se najčešće koristi za kuhanje autentične kineske hrane. Nowadays, people consider wok as jedan essential instrument in the kitchen because it not only can be used for stir frying, but also for purposes like deep frying, steaming, boiling, stewing, braising, etc. The wok is the best cooking equipment for people koji su svjesni zdravlja ili su pitali da se smanji unos masnu hranu kao wok zahtijeva vrlo malo ulja da skuha hranu. Najveća prednost korištenja woku za kuhanje je da je lako očistiti ovaj brod. Međutim, prije nego počnete koristiti wok, važno je provesti proces začinskog woku kako bi se osiguralo da hrana klizi u njemu, bez držati na dnu. Dakle, ako ste uložili u novi wok, vi definitivno morate znati o tome kako sezoni woku.
Kako do sezone woku
Najpopularnije vrste woks su ugljičnog čelika wok, wok od lijevanog željeza od nehrđajućeg čelika i wok. While začin ugljičnog čelika i lijevanog željeza wok wok je izuzetno važno, on je rekao da začin inox wok uopće nije potrebno. Međutim, treba dodati malo više ulja pri pripremi hrane od nehrđajućeg čelika wok u odnosu na druge vrste woks. Ovdje ćemo pogledati na način začina wok od lijevanog željeza, kao i wok ugljičnog čelika.
Začina woku uljem; Prvi korak začina woku je pročišćavati unutar pan ukloniti zaštitni premaz koji proizvođači primjenjuju za zaštitu wok od uzimajući zahrđao u trgovini. Za to morate oprati wok u mješavini tople vode i tekući deterdžent. Pročistite wok s inox žičana četka dok se sve zaštitni sloj je uklonjena. Isperite temeljito wok i pustite da se osuši za nekoliko minuta. Više o lijevanog željeza začin. , Kada je wok potpuno suh, stavite ga na štednjak na vrlo visoku temperaturu. Morate omogućiti pan topline na visokim plamen za nekoliko minuta. Tijekom tog vremena, od vas će razumijevanja za činjenicu da boju woku pretvara od čelika sive do plave, ljubičaste, crvene dok se ne postigne crne boje. Kada se to dogodi, ne morate brinuti jer je to dio procesa začin. , Nakon što je to učinjeno, potrebno nekoliko ručnika papira i umočiti ih u ulju. Najbolje ulje za začin woku je žito ulje ili kikiriki ulje, iako je također u redu da koristite biljno ulje. Utrljajte ulje umočen papirnate ručnike na cijelom woku. Možete koristiti kliješta držati papirnate ručnike, ako mislite da vaše ruke slučajno dodiruju vruće wok. Međutim, nikada ne bi trebao sipati ulje direktno u wok. , Kada je to učinio, smanjiti plamen i pustiti wok topline za 10-15 minuta. Tijekom tog vremena, wok će upiti ulje i početi sve više tamni. Morate ponoviti proces primjene ulja do wok postaje vrlo tamna. Više o jelima jedan Posuđe od lijevanog željeza. ; Uklonite wok iz peći i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada je potpuno cool, možete koristiti wok za kuhanje. , Začin woku sa soli, osim iznad dati metoda, također je moguće sezonu woku sa soli. Prvi korak je sličan gore jednom, tj. morate oprati i pročišćavati wok ukloniti zaštitni sloj. , Za susenje operu wok, možete držati ga na štednjak i topline dok sva voda ispari. Kada je to učinio, stavite čašu košer soli u wok i početi ga miješajući. Morate promiješati sol neprekidno najmanje dvadesetak minuta. Imate kako biste bili sigurni da je sol doseže rubove wok dok miješajući. Više o jelima tava od lijevanog željeza. ; Kada promiješati soli u wok, vidjet ćete da dno wok počinje crnjenje nakon pet minuta. Nakon 18-20 minuta, naći ćete da je cijeli wok postala crna. Bacite sol iz wok i ostavite ga da se ohladi u potpunosti. Spread tanki film ulja na wok prije početka kuhanja u njemu. , Ja se nadam ovaj članak o tome kako sezoni woku je korisno za vas u razumijevanju procesa začin woku. Nakon što ste iskusan your wok je spreman za kuhanje. Međutim, ako vam se hrana drži na dno wok, morat ćete ponoviti cijeli proces ponovno začin. Ipak, nakon što ste učinili začina, ne morate potrošiti previše vremena u pranju wok nakon kuhanja. Za čišćenje wok nakon što ste kuha u njemu, sve što morate učiniti je uliti vruće vode na njega, te zvižduk s neabrazivni četkom. Primjena malu količinu ulja na cijelom woku će ga spriječiti od hrđanja.

No comments:

Post a Comment