Monday 31 October 2011

Aronia Berry

Aronija bobica biljka je listopadni grm s tri sorte, kategorizirane prema obitelji Rosaceae. Obično nazivaju aronija, ovaj autohtonih biljnih Sjeverne Amerike je adaptirana u vlažnim močvari staništima. Sorte su imenovani na temelju bobica boja na zreli pozornici. Obično uzgajaju sorte su crveni aronije, aronije i ljubičasta crna aronije. Od toga, crvena raznolikost je više ukusniji od drugih. Aronija plodine su također korišteni kao izvor tamne boje boje. Ovdje ćemo pogledati na biljke Aronia Berry i prednosti zreli Aronia bobica.
Aronija Plant Opis
At present, Aronia bobica biljke obično se uzgaja u gotovo svim regijama svijeta, posebno za svoje ukrasne vrijednosti i antioksidans bogat plod. Oni su prilično izdržljiv, u smislu dostupnosti vode, izlaganja suncu i otpornost na bolesti. Da budem precizniji, možete rasti ove lijepe grmova i grmlja s manje briga i trud. U prirodno stanište, oni nalaze raste pod stabala. Dakle, čak i ako nemate dovoljno prostora u vrtu, biljke Aronia bobica grmlje pod većim stabala.
Osim lebdeći voća nošen u grozdovima, pad list boju i ljeta procvjeta dodati jedinstven pogled na vrt. Međutim, točno vrijeme cvatnje može se razlikovati ovisno o uvjetima uzgoja. Uz povećan interes za sadnju Aronia među vrtlarstvo entuzijasta, većina rasadnici držati sorte Aronia trombocita. Također, nekoliko novih sorti su se razvijaju za uzgoj u vrtovima. Dok su neki najbolji su prized za njihovu estetsku vrijednost, drugi su odabrane za ležaj velike plodove.
Ako planirate da raste this landscaping grm, odabrati sorte koje odgovaraju klimatskim uvjetima u vašoj regiji. Iako, Aronia bobica biljke rastu dobro u bilo tip rastućih stanja (pješčana, ilovasti, suša, itd.), odaberite vrt site koji prima djelomične ili neizravne suncu. ih Stavljanje u vrlo mračnim kutovima će povećati rizik pepelnice i drugih gljivične infestations. Obezbijediti minimalan rast zahtjevima i vaš Aronia biljke će imati velike bobice u kasno ljeto.
Aronia Berry Prednosti
Aronija plodine su neprijatan u sirovom obliku. U stvari, zajednički naziv 'aronije' daje s obzirom na vrlo opor, gorak okus, nejestive sirovog voća. When zreli, Aronia plodine su koriste za izradu džemovi, jellies, sok, sirupi, vina i tinkture. Antioksidativna svojstva Aronia bobica dolazi iz fenolni fitokemikalija zove antocijana pigmenti, koja su prisutna u visokim iznosima. Nema drugog bobičastog voća koji odgovaraju vrijednost antioksidansa Aronia bobica.
Crni Aronia raznolikost sadrži najveći postotak antioksidansa. Razmatrajući ovu, rigorozan studije su učinili na crnom i uspaljenost aronije. Neki od zdravlja blagodatima koje Aronia bobice su stabilizira razine šećera u krvi, štiteći stanice jetre, smanjuje upalne reakcije i umanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Istraživanja su u tijeku da se ispitaju protiv tumora učinke Aronia bobica. Ako Ispada pozitivan, tada Aronia bobice će biti veliki dodatak za rak pacijenata.
Znati više o:; Jestivo divlje bobice, vrste bobica - popis različitih vrsta bobičastog voća, tako, biljka Aronia bobica biljke u vašem dvorištu i cijeniti njezinu ljepotu. Možete koristiti svježe plodine bere za izradu osvježavajući sokovi i pića. The okus Aronia Berry sok je nešto jedinstveno, naći ćete ga i slatko kolač (slična onoj soka od brusnice). Općenito, Aronia bobica ekstrakt i sok se koristi za terapeutske svrhe. Inkorporirati Aronia bobica receptima u vaš dnevni prehrani i žeti nekoliko prednosti ovog amazing voća.

No comments:

Post a Comment