Monday 24 October 2011

Rajčica klijavost sjemena

Proces od rajčice klijanje je jednostavno i nakon određenih thumb pravila pomoći će eliminirati većinu povezanih problema. Jedan može kupiti pakirani sjeme za klijanje ili onih dobivenih u svom području. Počevši u pravo vrijeme je ključ za postizanje maksimalne uspjeh u paradajza klijavost sjemena. Čuvanje sjemena u hladnom i suhom mjestu povećava šanse za klijavost sjemena. Sjeme koje su više od 4 godina ne treba koristiti za klijanje. Takve sjemenke su vrlo manje šanse za proizvodnju novi rast. Neka nas razumjeti proces klijavost sjemena rajčice u detaljima. Pročitajte više na klijavost proces.
Klijati sjemenke rajčice
Česta pogreška učiniti dok klijati sjeme, jest upotreba vrtnog tla. Moguće je da tlo sadrži viruse i gljivice koji utječe na klijanje proces u ranim fazama sama. Još jedan nedostatak korištenja vrtnog tla za rajčice klijavost je da ona postaje teško i kompaktan prebrzo. Sadnice natječaj ne može obiti tvrda i kompaktna površina lako, ako se vrt tlo se koristi. Mješavina vermikulit, perlit treseta mahovine i treba koristiti za rast sjemena. Takve smjese su lako dostupni na vrt centara. Postoje mnoge marke smjesa dostupna na tržištu. Treba izbjegavati one s visokim sadržajem gnojiva. Popularni brandovi mješavine preferiraju gardeners su 'Jiffy Mix', 'MetroMix', 'ProMix', 'Fafard', itd. Pročitajte više o najboljim gnojiva za rajčice.
Kontejneri, nema potrebe koristiti posebne spremnike za klijati sjemenke rajčice u zatvorenom prostoru. Međutim, potrebno je osigurati pravilan odvod vode u posude koje se koristi. Cvijet lonci namijenjen za sadnju redovite ili čak stiropora čaše može se koristiti za tu svrhu. Ako jedna razmišlja o ponovne uporabe starih kontejnera, to je poželjno da ih je sterilizirati.
Sadnja; Proces klijati sjemenke rajčice njih traži da se sadi na dubini od 1/8th inča. Za pružanje tih sjemena s dovoljno vlage, pokrivanje tla nakon sjetve je preporučeno. Imajući lonci dalje od izravnog sunčevog svjetla je važno. Tlo bi trebalo biti dopušteno da se osuši malo između dva zalijevanja. Međutim, tlo mora biti vlažna i da će to biti štetno za tendersku sadnice rasti u suhom tlu. Rajčica klijavost se najbolje postiže na temperaturama između 70-80 ° C. Proces klijanja usporava ako je temperatura pada i obrnuto. Potrebno je samo 5-10 dana za sjeme za klijanje. Sadnice mogu rasti u ovim spremnicima za 6 do 8 tjedan, nakon čega su transplantirati. Premještanje mladice do velike spremnike pomaže promicati njihov zdrav rast.
Podizanje Rajčica rasadničarstvo, sadnice rajčice postignu zdravog rasta ako je temperatura od 65 ° F je održavana. Ova biljka raste dobro u svjetlu i ventilacije je također važan za pravilan rast. Vrijeme u kojem rajčica sadnice treba transplantirati is 6-8 tjedana. Postoji još jedan način da provjerite da li ove biljke su spremni za transplantaciju, razvoj prvog pravog lišća, može označiti kao vrijeme transplantaciju. Praksa ponovno potting ili presađivanja biljka rajčice pomaže da razviju jake korijene. Postavljanje sadnice duboko u kontejner smanjuje njihovu visinu, ovaj način mladunče pravilno je osnovan u novom okruženju. Pročitajte više na:; Briga biljaka rajčice, rajčice Plant problema; rajčice biljnih bolesti; Proces rajčice klijavost sjemena zahtijeva napore od strane vlasnika održavanje potrebnih uvjeta za biljke da rastu ispravno. Jedan je da se brine o različitim aspektima kao što su odvodnjavanje tla, svjetlost i održavanje temperature kako bi se olakšalo pravilno klijanje sjemenke rajčice.

No comments:

Post a Comment