Sunday 9 October 2011

Salvia bilja

Salvia biljke su popularni krajobraznog vrsta koje dijele iste obitelji Lamiaceae s metvicom i kadulje. Roda Salvia obuhvaća više od 900 vrsta, što je najveći rod u mint obitelji. Stoga, su vrste Salvia su varijanta u njihovom rastu habit; a neki su drvenastih i gust grmlje, drugi su jednogodišnje, dvogodišnje or višegodišnji herbs. Višegodišnji Salvia sorte su se opredijelili za njihove ljetne cvjetnice.
Kao što svi znamo, kadulje (Salvia officinalis) je flavorful kulinarski biljke koji se koriste za začinjavanje mesa stavke. Govoreći o učincima biljke Salvia, ekstrakt Salvia divinorum se utvrdi da je najviše moćan halucinogen svih ostalih biljnih izvora. Isto tako, raznolikost Salvia biljaka je toliko velika da su neke koristi za kulinarske i ljekovite svrhe, dok su druge vrste posađene kao ukrasni biljaka, pogotovo za svoje drečeći cvijeća. Znati više o ananas biljke kadulje.
Salvia bilja Informacije
Preko 500 vrsta Salvia su porijeklom iz Južne Amerike i Meksika. Obično poznat kao mudrac, Stručak je kutni ležaj aromatično lišće sa glatkim ili nazubljenim marže. Neke vrste medvjeda malen, kose kao trichomes u stabljike i lišća, koje pomažu u smanjenju gubitka vode. Na temelju kultivar, tip cvasti može biti metlice, grozd ili dugi i gustim klasu. Što se tiče cvijet boja tiče, ona je dostupna u nijansama bijele, žute, roza, crvena i plava. Salvia biljke su izvrsni za rast kao tlo pokriva ili u vrtu kreveta i granice. When cvatu u skupinama, oni su oku-catchers u bilo kojem vrt izgled. Pročitajte više o kadulja herb prednosti i kadulje koristi biljke.
Uzgoj Salvia bilja
Biti tolerantan na sušu uvjetima, raste Salvia biljaka je vrlo jednostavno. Najveći dio je o odabiru pravo vrsta pogodna za klimatske uvjete u vašem području. Također, po Vašem pristupu (terapijska, kulinarske ili estetske) od njih sadnje, izabrati ispravan sorti. Evo nekih savjeta za sadnju u vrtu salvia u svom cvjetnjaku:; Najbolji način da propagira ukrasne biljke Salvia je za sjeme. Oni su jeftini, lako se klijaju i presaditi u vrt tlu. Također mogu rasti biljke Salvia iz reznice i isječke. ; Salvia biljaka najbolje izvode u punom suncu. Ako se takve površine nisu dostupne u vašem cvjetnjak, priprema tla u parcijalne zasjenjenom mjestu. Ili jednostavno opcija je da raste Salvia bilja u loncima ili kontejnerima. , A tla za salvia biljkama treba biti pripremljen na takav način da je vlažna, dobro drenirani i bogata hranjivim tvarima. Preplavljen tla i višak vlage strogo se ne preporučuje za održavanje zdrave biljke Salvia. ; Možete biljka salvia u proljeće vremenu. Before nasada, dodajte dozu stajskog kompost i popustiti tla do dubine od oko 12 - 15 inča. Napravite rupu sadnju veći od korijena loptu i mjesto Salvia biljka bez oštećenja korijena sustava. ; Otvora za punjenje s vrtom tla i lagano pritisnite zemljištu oko glavnog stabla. Slično tome, rastu preostale biljčice Salvia, ostavljajući prostor od oko 2 do 3 noge između dvije biljke. Voda Salvia bilja temeljito nakon sadnje. ; Salvia biljke briga savjete uključuju polaganje malč sloj i dopunama tla s organskim komposta u proljeće. Za najbolje rezultate, njima vode na oko 1 inch tjedno. Ako je potrebno, orezati stabljike za promicanje razvoja novih cvjetnih pupova. Pročitajte više na malčiranje. ; Grow Salvia bilja i ispunite svoj vrt s plahovit mirisom Salvia ostavlja. Također ćete doći da uživaju prekrasno cvijeće za duži vremenski period. Salvia cvjeta također odličan za koristi kao rezano cvijeće. Što više oni privlače pčele, leptiri i hummingbirds u vrtu. Dakle, s salvia biljaka u vašem vrtu, možete cijeniti prekrasan krajolik s leptirima i pticama u svakom cvatu sezone.

No comments:

Post a Comment