Sunday 30 October 2011

Viburnum grmlja

Jeste li planirate da rastu Viburnum grm u cvjetnjak? Razmislite dalje ove cvjetnice grmova su lako rasti i učinit će vaš vrt miris kao nebo tijekom sezone proljeće. Viburnum grm pripada roda Viburnum. Postoji više od 150 vrsta Viburnum. Oni se mogu svrstati u evergreen, polu-zimzelene i listopadne woody grmlja. Nekoliko vrsta su izvorni u Sjevernoj Americi.
Ako planirate da raste ovaj grm u vašem vrtu, morate odabrati sorte koja će rasti dobro u vašoj regiji. Zbog svoje prilagodljivosti i svestran priroda, te su korišteni u vrtu. Postoje različite vrste koje se mogu koristiti kao grm granica, živica i ekrana, a neki se također može koristiti kao jedini stand ukrasnog drveća. Što se tiče cvjeta u pitanju, mogli biste se naći nijanse bijele i roza. Osim prekrasnog cvijeća koje raste u kupolastim klastera, bekovina grmlje također se uzgajaju za svoje šarene voće ili bobice. Neki ukazuju na ove bobice kao ukrasni voća kao i oni dolaze u širokom rasponu boja.
Viburnum grmlja: sorti
Postoji nekoliko varijanti koje se mogu koristiti za uređenje okoliša. Tih brzih rastuće živice can biti pretežan i dati razne oblike. Pink pupoljci cvijet Viburnum grmlja u prelijepi cvijet klastera koji su u obliku gruda snijega. Nekoliko azijskih sorte ovoga grm proizvesti nebeski miris. Korejski začin Viburnum je sorta koja je vrlo popularna zbog svoje slatki miris. Cayuga, compactum, Mohawk and Judd Viburnum su i druge vrste koje su mirisne. Neke vrste Viburnum grmova uzgajaju za svoje lijepim bobicama. Arrowwood grmova proizvoditi atraktivan lišće i plavkasto bobice koje dolaze u grozdovima. Čaj Viburnum je listopadni Viburnum koji raste u nešto vaze-izgled. Poznato je po svojim prekrasnim tamno plavo-zeleno lišće, snježnu bjelinu cvijeće i jarke crvenkasto narančastim bobicama.
Kako da se brinu za Viburnum?
Uvjete za rast; Viburnum grmova su poznati po svojoj prilagodljivosti. Idealni uvjeti za rast ovog grma uključuju dobro drenirani tla, puna sunca i umjereno zalijevanje. Nemojte očajavati ako ne postoji dovoljno sunca, te grmlje will preživjeti u djelomičnu sjenu također. Što se tiče kvalitete tla tiče, umjereno plodno tlo s pH u rasponu 5,6 - 6,6 dobro radi ovih grmova, ali to još možemo rasti u alkalnim tlima.
Razmnožavanje, Ako planirate rasti Viburnum grmlje u svom vrtu, možete kupiti grm iz bilo kojeg vrtić ili vrtni centar. Također se može uzeti korijen iz grmlja te ga priključiti na zemlju pomoću U-oblika od žice. Nakon što je ukorijenjena, možete ga presaditi u svoj vrt.
Rezidbe, pitate kako orezati jedan Viburnum? Rezidbe je vrlo važan aspekt koji se ne smije zanemariti. Uzimajući osloboditi od mrtvih ili oboljelih stabala i grana je izuzetno važno. Morate provjeriti vrlo pažljivo u unutrašnjosti od Viburnum grm. Use rezidbe škare za uklanjanje tih mrtvih dijelova. Također orezati područjima gdje Stabljike su prijelaz preko jedni druge. Orezati grane nakon cvjeta izblijedjeti. Izrežite najstarijih grana natrag na krunu, ali uvijek imajte na umu da nikad ne smijete orezati više od jedne trećine grma.
Gnojenje, Primjena produženim otpuštanjem gnojivo u proljeće. Morate biti oprezni o bolesti koje se mogu utječu na ovu grm. If Listovi su uzimajući obezbojen, morate provjeriti za lisne uši zaraze. To su obično napada štetnika tenderskoj grane i cvijet klastera. U slučaju kada rast biljke čini se da usporava izgleda i lišće žuti, to bi mogao biti uzrokovan zbog nematoda. Južna root nematodes čvor također može uzrokovati veliku štetu na vašem Viburnum grm. Leaf gljive mjestu također može uzrokovati mrlje na listovima. Pobrinite se da uklonite oboljelih dijelove i koristiti deratizacije metode kako bi izbjegli takve probleme.
Nadamo se da ćete naći informacije o Viburnum grm skrbi koristan. Živoj boje i slatki miris cvijeća i bobičastog voća čini ovaj grm morati-imati za svoj vrt. Dakle, što čekate? Neka ovaj prekrasan grm uljepšati svoj vrt.

No comments:

Post a Comment