Thursday 20 October 2011

Ricinusovo ulje

Uglavnom, ricinus je netoksični biljno ulje. To je izvađen iz ricinusovo grah. Ove su grah su ništa drugo nego sjeme ricinusa biljka koja je porijeklom iz istočne i središnje dijelove Afrike. Također se uzgaja u raznim drugim tropske kao i suptropskih područja svijeta. It žute je blijedo u boju i ima vrlo guste konzistencije. On svibanj imati blagi miris ali uglavnom to je bez mirisa i okusa. Jedinstveni svojstva ricinusovog ulja su zbog prisutnosti velikih količina nezasićenih masnih kiselina u njoj. Glavni sastojci od ricinusovog ulja su ricinoleic kiselina, oleinska kiselina i linolne kiseline.
Zdravlje Prednosti od ricinusovog ulja
Ricinusovo ulje koristi se zna da čovječanstvo od davnina. Dakle, to se smatra kao odličan narodne medicine. Od najstarijih vremena, to se koristi kao purgativ i pomaže ljudima koji pate od opstipacije. Također mogu liječiti razne probavne smetnje koje su uzrokovane bakterijski rast. Redovita konzumacija ricinusovo ulje može zadržati razdražljiv sindrom crijeva u provjeri. Kada se primjenjuje na bolne zglobove arthritic pacijenata, ona može pružiti znatno olakšanje za bol i upalu. Njegova germicidan svojstva i svojstva antioksidansa imati pozitivan utjecaj na cjelokupni imunološki sustav tijela.
Ricinusovo ulje se može sigurno koristiti na oči kao dobro. To može smanjiti infekcije ulje žlijezde kapka koji je također poznat kao oko čmičak. Također se koristi za liječenje blefaritis koji uzrokuje upalu i crvenilo očiju. Kada je ricinusovo ulje se primjenjuje, ona će imati umirujući učinak na oba simptoma. Ako postoji nadražaj unutar oka zbog prisustva neke krhotine, to može biti eliminirana stavljanjem nekoliko kapi ricinusovog ulja u oči.
Castor može boriti razne infekcije kože uzrokovane bakterija ili gljivica. To uključuje kožu rashes, bradavice, lišajevi i tako dalje. Osim toga, postoji nekoliko koristi od ricinusovog ulja za njegu kože. Se bori razne suhu kožu probleme poput puknute potpetice da se često razvijaju u zimama. To pomaže da biste dobili osloboditi bora na koži lica. To je moguće jer poboljšava proizvodnja kolagena i elastina koje zauzvrat pomaže vratiti mladenački izgled kože. Također se može primijeniti na vlasište kontrole problema poput prhuti, gubitka kose, uši, itd. Dok koristite ricinusovo ulje za kosu, možete ga razrijedite s nekim drugim uljima kao što je bademovo ulje ili maslinovo ulje. To će napraviti ulje lakši i to će biti lakše primijeniti.
Other ricinusovo ulje koristi
Osim terapeutske koristi, postoje mnoge druge koristi od ricinusovog ulja. Zbog svog zadivljujući učinak na kožu i kosu, ricinusovo ulje koristi se kao komponenta za izradu sapuni, šamponi, lipsticks i razne druge kozmetike i proizvoda za njegu kože. Također se koristi kao sastavni u raznim ljekovitim drogama i masti. To je odlična maziva svojstva. Zbog toga, to je naširoko koristi za podmazivanje kotača vagona u prvoj polovici dvadesetog stoljeća. U stvari, tijekom prvog svjetskog rata, ricinusovo ulje je čak koristiti kao mazivo, kao i zrakoplova. Sada, se koristi za izradu raznih mazivima. Ona pomaže u izradi boja, boje, lakovi, sintetske smole, brtvila itd. To se koristi u liječenju kože. Kao što nije prikladan za ljudsku prehranu, ona se koristi kao sirovina u nekoliko prehrambenih aditiva.
Najveći ricinusovo ulje su prednosti da se dobiva iz obnovljivih izvora energije i biorazgradiv. Castor biljke su višegodišnje i time, sjeme može dostupni su tijekom cijele godine. Tako možemo dobiti stalnu opskrbu ulja. Nedostatak je da se loše može obojiti odjeću i namještaj. Dakle, to bi trebalo biti obrađene s skrb. Višak unos od ricinusovog ulja može dovesti do proljeva, bolovi u trbuhu, itd. Oni koji su u podlozi zdravstveni problem treba uzeti ricinusovo ulje tek nakon savjetovanja s liječnikom.

No comments:

Post a Comment