Monday 17 October 2011

Provjera ulja u mjenjaču

Prijenos tekućina koja je također poznat kao hidraulički fluid je tekućina agent koji drži motor u automobilu dobro podmazani i glatko trčanje. Jedna od primarnih funkcija prijenosa tekućina je da prijenosa od jedan zupčanik na drugi glatka kao što je više moguće. Podmazivanje značajno smanjuje trenje i količinu topline koji se stvara u motoru. This smanjenje topline igra instrumentalnu ulogu u povećanju trajanja motora i mjenjačke kutije. Osim trajnosti, drugi zasluga ove tekućine je da se drastično poboljšava kilometraža u automobilu. Ukratko, provjera razine tekućine za prijenos u motoru dokazuje da se prednost i drži daleko najveći dio problema prijenosa. Proces je također vrlo jednostavan i da ćete biti u mogućnosti ga završiti brzo.
Kako provjeriti ulja u mjenjaču?; Proces koji se može koristiti za provjeru razine tekućine za prijenos, je prilično jednostavan. Za provjeru prijenosa tekućine, od vas će zahtijevati automobil priručnik koji dolazi uz vaš automobil, prijenos tekućina i par krpom krpe.
Najprije proći kroz upotrebu vašeg automobila i potražite lokaciju umočiti stick. Neki automobili zahtijevaju motor biti pokrenut kako bi se provjerilo prijenos tekućina razinama. Toplinu iz motora utječe na razinu prijenos tekućina zbog čega postaje nužno ostaviti trčanje i zagrijava. Auto svoj priručnik bi jasno navesti da li je motor se lijevo trčanje. Također će trebati osigurati da je auto ne stoji padini.
Zatim, otvorite poklopac za automobil i potragu za mjernu šipku. DIP stick uvijek je priključen na klip blokirati i nećete imati puno poteškoća u potrazi za njega. U nekim slučajevima, šef umočiti stick također nosi oznaku. Nakon što ste se nalazi umočiti stick, izvucite i temeljito obrišite ga. Na dnu mjernu šipku, primijetit ćete da postoje male oznake označene kao visokog i niskog. Stavite mjernu šipku natrag unutra i gurnuti ga svi put dolje do kraja. Zatim ga izvadite i ispitati oznake koje su napravljene od uljem. U slučaju da ulje oznakama prelazi vrhunac, postoji dovoljna razina ulja u motoru. U slučaju označavanja pokazuje očekivanu nisku, morat ćete ispuniti neke prijenos tekućine u motor.
Vaš priručnik automobil će definirati neki određen stupanj prijenosa tekućina koja je pogodna za vaš automobil motor. U nekim slučajevima, proizvođač automobila će vam preporučiti određenu marku tekućine. Nemojte koristiti bilo koji drugi prijenos tekućina za Vaš automobil motor kao što će definitivno oštetiti vaše automobilu transportnog sustava. Provjerite jeste li kupiti čisti prijenos tekućina koja je označena i provjeren za kvalitetu, kao i nečist, krivotvorena i umnožen prijenos tekućina opeklina off, narušavaju vaše zdravlje motora čak i više. Učvršćivanje štetu koju je učinio takvom fluida topline netolerantan je vrlo skupo popraviti i morat ćete provesti složene prijenos flush za vaš automobil. Dakle, to je bolje spriječiti nego liječiti. Kako bi se napuniti deficit mazivo, sve što morate učiniti je ukloniti umočiti štap i riješili dug lijevak u luku i sipati dolje tekućina. Dok popunjavanje se tekućina povremeno provjeriti razinu uz pomoć DIP stick. Više o prijenos tekućina promijeniti.
Provjera za prijenos tekućina jednom u neko vrijeme, pokazuje se povoljan and arogantan it up je korist, jer povećava kilometraža u automobilu i drži motor hladnom i dobro podmazan. Osim toga, također ćete shvatite da motor radi glatko, ako propisanu razinu ulja u automatskom mjenjaču dosljedno održava. Nekih proizvođača automobila je također propisati raspored za provjeru prijenos tekućine. Preporučljivo je da se slijedi raspored kao religiozno što je više moguće.

No comments:

Post a Comment