Tuesday 4 October 2011

Bazga Bush

Bazga grmova i grmlja su izvorni u Sjedinjene Države i može se promatrati uzgaja u cijeloj zemlji. Postoji oko 30 vrsta grmlja bazge pripadaju roda Sambucus. Bazga-bobica proizvode tamno plavo-crne boje voća. Ti plodovi se koriste kako bi vina, bazga-bobica čaj, sokovi, želei i marmelade. Bazga je također uzgajaju za ukrasne svrhe, i stoga, smatraju u vrtu. Različite sorte imaju različite šarene lišća i oblika, koje donose ljepotu krajolika. Bazga Bush može tolerirati različitim uvjetima tla, no oni ne mogu podnositi sušu uvjetima. Dakle, vrtlari treba održavati tlo u kojem se uzgajaju dobro dreniranom i od ilovače.
Bazga Bush Informacije
Glavni Bazga Bush sorti, postoje tri glavne sorte bazge grmova i grmlja. The bazge grm ili stablo, kao što je šire poznato, vrlo je otporan biljka koja raste u divljini. Ona može rasti vrlo velike i cvatu u kasno proljeće s malim bijelim cvjetovima, koji će onda proizvesti tamne boje bobica.
Drugi je američki stariji također poznat kao slatko stariji. To je obično nalaze u istočnim regijama u Sjedinjenim Državama, a bobice su tamno plavo-crne boje. Ovog voća se koriste kako bi se mnogi prehrambeni recepata, džem kao jedan od najpopularnijih.
Europski izbor također poznat kao crna bazga, nalazi se u cijeloj Sjevernoj Americi i toplije klimatske regije u Europi. Ova raznolikost je najpopularniji i koristi se za kuhanje.
Ljekovitih svojstava i uporaba Bazga; Bazga se koristi za liječenje prehlade i groznice, jer djeluje ekspektorans. Dakle, bazge koristi u liječenju bronhitisa i astma. To je također diaphoretic (inducing znoja), a pomiješana s drugim biljnim lijekovima i koriste za liječenje gripa i upala sinusa. Drugim lijekovima koristi bazge grm uključuju liječenje živčanog conditions, neuralgija, dijabetesa, upalnih bolesti i reumatizma. Također se koristi kao laksativ i kao prirodni diuretik za liječenje urinarnog povezane probleme. Također se koristi za mršavljenje, te topikalna primjena koristi se za liječenje kožnih poremećaja.
Savjeti za sadnju i uzgoj Bazga, odlučiti o vrsti bazge grm želite za vrtlarstvo. Tada možete kupiti sjeme ili mali biljka bazge od vašeg lokalnog vrtić. Plant sjemena ili grm u svom vrtu, i promatrati ove bazge grm skrb upute. Tlo treba biti dobro drenirano održavati i od ilovače. Držite tla mokra, ali ne previše wet jer korijenje ne može tolerirati mokrim uvjetima za duže vrijeme. Možete koristiti tlo smjesu da sadrži pola organskog humusa i pola vrtnog tla. Biljka grmlje na udaljenosti od 6 metara jedni od drugih. Idealno vrijeme za sadnju je tijekom proljeća. Provjerite jeste li voda tlo temeljito nakon nasada. Možete pružiti bazge grm sa mulch od 3-4 cm, tako da to pomaže zadržati vlagu biljke. Također, zagrtati biljke će vam pomoći zadržati daleko od korova grm.
Za prvih dviju godina rasta, bez orezivanja treba učiniti i biljke bi trebalo biti dopušteno da raste slobodno. Kada biljka je dobro uspostavljena možete orezati biljke jednom u godini. Rezidbe treba obaviti tijekom ranog proljeća. Jer, rezidba stariji Lovački može potaknuti novi rast grm. Koristite oštar par posmične i ukloniti mrtve ili bolesne drvo, nanesite malo rješenje antibakterijskih tekućina nakon svakog rezanja, kako bi se spriječilo daljnje infekcije. Možete žetve plodova bazge od sredine kolovoza do sredine rujna.
To je sve o bazga grm. Dakle, biljka these grmlja u vašem domu, i berbe plodova kako bi ukusne marmelade i želei.

No comments:

Post a Comment