Sunday 11 September 2011

Proklijavanje Krumpir

Proklijavanje krumpira obično se promatra iza njih skladištenje duže vrijeme. U slučaju, imate zemljišta ili vrt, idealno rješenje je da ih biljka. Oni obično imaju dobru izvedbu, uz kamatu dobar urod. Iako su izvrsni za sve, postoji mnogo konfuzije o sigurnost hrane proklijala krumpira. Dok neki ljudi ih smatraju dobro za potrošnju, drugi tvrde da se otrovno. Ne postoji nikakav poseban jestiva klijanja krumpira kao takve. Neka 'uzeti pogledati na sigurnost klijanja krumpira za potrošnju svrhe i rastući savjeti za proklijala krumpira.
Je li nicanje Krumpir sigurna za jesti?
U vrijeme klijanja, sadržaj škroba u krumpiru počinje pretvoriti u šećer. To je normalan pojava tijekom razvoja novih biljaka iz gomolja. Proklijala krumpira s čvrstim kože i mesa sigurni za konzumaciju. Iu slučaju, oni su vrlo mekani i skupljen, nemojte ih jesti. Osim toga, nicanje krumpira nisu opasne za potrošnju. Morate voditi brigu tijekom pripreme proklijala krumpira za kuhanje, ono što možete učiniti je kriška od klica i uklanjanje zelene dijelove (ako postoji).
Krumpir mladica pod normalnim temperaturnim, svjetlost i vlažnost, što je razlog zašto oni razvijaju pupoljci tako lako. Zapravo, 'kako bi se spriječilo klijanje krumpira' je zajednički upit među mnogo ljudi. Komercijalna kontrola vrši se zračenjem i liječenje s kemikalijama (npr. chlorpropham and maleinskog hidrazida). Kod kuće, nicanje krumpira može se kontrolirati pomoću eteričnih ulja. Ipak, najučinkovitiji način je da regulirati uvjeti skladištenja, kao što su niska vlažnost zraka, temperaturu i cirkulaciju zraka. Pročitajte više o prehrani i skladištenje krumpira krumpir.
Kako da se biljka klijanje krumpir?
Možete biljka klijanje krumpira za svoju kuhinju. No, glavni nedostatak s trgovine kupio krumpirom nije jamac za bolesti oglas štetočina otpor. Zato, masovne skala nasada, predlaže se da se koristiti samo kvaliteta sjemenskog krumpira od uglednog dobavljača, koje su posebno pušteni u rastu. Prije 3 - 4 tjedan sadnje, možete staviti ih u drvenu kutiju ili na otvorenom jaje cartons (ako je dostupno), kako bi se izazvati klijanje. Stavite ih u blizini sunčan prozor ili pod fluorescentnim svjetlom. U roku od nekoliko tjedana, vaš krumpir će sjeme razviti zdrave klice. Znati više o tome kada biljka krumpir.
Odaberite djelomična nijansu punom suncu mjesto za uzgoj klijanja krumpira. The zemljišnim uvjetima idealne za uzgoj su vlažne, dobro gazirane i hranjivim tvarima obogaćen tla. O 2 do 3 tjedan, prije sadnje proklijala krumpir, dodatak kalija bogata gnojiva u odgovarajuće doze. Odaberite mali krumpir s 1 inča duljine mladica, ili izrezati krumpir s priloženom puca. Napravite 4 do 6 inča duboke rupe te ih biljka s klice okrenutim prema gore. Cover sa tla i osigurati da se održavati prostor oko 1feet između dva proklijala krumpira. Slijedite pravilnu njegu po pravci vrtlarskim aktivnostima.
Za više informacija, pročitajte na:; Savjeti za sadnju krumpir, krumpir Uzgoj Indoors, raste krumpir u vrećama, klijanje krumpira u vodi zajednički biologija projekta za predškolce. Za ovaj eksperiment, trebat će vam staklenku, zdrav izduženi krumpir, čačkalica i vode. Insert čačkalicama oko krumpira te nedaleko od samog klice. Napunite staklenku s vodom i stavite krumpir s proklijala kraja dolje. Upućivanje sigurni da to nije potpuno uronjen u vodu, mjesto blizu stakla prozorska daska. U roku od nekoliko dana, primijetit ćete klijanja krumpira s korijenje u čaši.
S ovim informacije o klijanja krumpira, nadam se da ste izbrisani sve svoje sumnje u svezi s njihovim sigurnosti hrane i sadnju upute. Prema komercijalnim kultivatora i vrtlarstvo entuzijasta, koristeći proklijala krumpira je koristan u skraćivanje vremena za gomolja formacije, od oko mjesec dana.

No comments:

Post a Comment