Wednesday 28 September 2011

Kaljenog stakla

Mi svi znamo da običnog stakla mora se postupati s pažnjom, jer to može provaliti u oštre oštrice komada koji može uzrokovati teške ozljede i razderotine. Dakle, ovaj tip stakla obično ne koristi u aplikacijama, koje mogu predstavljati opasnost, ako se staklo ne razbije. U takvim slučajevima, postrožena staklo kaljeno staklo ili preferira. To se staklo se koristi u brojnim primjenama, poput, klizna staklena vrata, prozori osobnih vozila, ronjenje maskom, pribor za kuhanje, a također je važna komponenta u neprobojnog stakla. On je rekao da se četiri do pet puta jači od običnog stakla i ne upadaju u oštre oštrice krhotine koje mogu uzrokovati ozljede. Ovaj članak će vam dati više informacija o kaljeno staklo. Znati više o: je staklo tekućina.
Što je kaljeno staklo
Sada, ti znaš da kaljeno staklo je tip stakla dodatnu snagu u odnosu na standardne. Ovo staklo je napravio dodatni jaki u procesu proizvodnje koja uključuje ekstremne grijanja slijedi brzo hlađenje s prisilnom zrak skica. Iako, kaljeno staklo se odnosi na potpuno kaljeno staklo, ovaj pojam se koristi naizmjenično s toplinom ojačan staklenim previše. Dok topline ojačao je verzija samo dvostruko jači kao običnog stakla, u potpunosti kaljeno staklo je gotovo četiri do pet puta jače. To se staklo mnogo cijenjena zbog svoje čvrstoće. Jedna od prednosti kaljenog stakla je da je ovo staklo razbija u male ovalni šljunčana poput komada i tako eliminira rizik od ozljeda. Utvrđeno je da se više otporan na visoke temperature, u odnosu na običnog stakla i manje su skloni pukotine. Za razliku običnog stakla koja razbija u komade, cijeli kaljeno staklo paneli razmrskati odjednom. Obično se koristi u izradi prozora peći, zaslonima računala, kućišta kadom, tuš vrata, krovni prozori, itd. Nedostatak kaljenog stakla je da je izrezati na potrebnu veličinu i pritisne u željeni oblik, prije toughening. Jednom naravi, ne može biti ponovno radila lako. Neka nas pogledajte na kako smanjiti kaljeno staklo. Pročitajte više o kako je staklu napravio.
Rezanje kaljeno staklo
Kako bi se smanjila kaljeno staklo, morate topline na oko 900 stupnjeva, a zatim ostavite ga da se ohladi za oko osam do deset sati. To se može učiniti postavljanjem stakla u obrtu pećnici, koja je postavljena na 900 ° F. Toplina staklo dok se ne dođe do te temperaturi, a zatim isključite pećnicu. Dopusti stakla kao pećnicu na zahladneti najmanje osam-deset sati. Nakon što je ohladi, izvadite ga iz pećnice i držati na ravnu površinu. Držite T-kvadrata uz rez linije. Koristite staklorezac, koji je umočen u petrolej (ovo pomaže u postizanju glatko rez). Sada, lagano rezati staklo sa rezačem, uz ravnalo. Pobrinite se da primijeniti umjerenim pritiskom i završiti zadatak s jednom glatkom pokretu, duž cijele linije. Ova akcija se ne smije ponoviti za drugi put. Da sve što morate učiniti je umetnuti ¼ inch bačvi neposredno ispod nule ste napravili na staklo i nježno primijeniti tlak s obje strane nule, tako da se staklo razbija kroz ispočetka. Sljedeći korak je da se lagano utrljajte brus duž rezati rubove stakla, kako bi se dati krug završiti. Pročitajte više o tome kako brušenog stakla.
Sada možete imati osnovno razumijevanje o kaljenog stakla, njezinim značajkama, koristi i za rezanje. Vi nikada ne biste trebali pokušati smanjiti tempered rezati neposredno. Prije rezanja kaljeno staklo, morate vrućine i cool stakla kao što je spomenuto. Iznad svega, Nošenje sredstava osobne zaštite i rukavice, dok rezanje stakla, kako bi se izbjeglo slučajno ozljede.

No comments:

Post a Comment