Thursday 22 September 2011

Limun Verbena Sjemenke

Limun verbena, znanstveni naziv Aloysia citrodora, je jako mirisne, trajnica, cvjetnice biljka, popularno uzgaja u herb vrtovima. Miriše limuna nakon izrezati ili slomiti, otuda i ime. Također poznati po različitim nazivima, poput limuna beebrush, limuna mirisna vrbena i lippia citriodora, pripada obitelji Verbenaceae of reda Lamiales. Na zrelost, limun vrbena biljka raste do visine od oko 10-15 stopala, stoga nalikuju grmova i grmlja. Listovi su zelene i svijetle kopljast u formi. Mala, neprimjetan, bijele ili lavanda cvjeta su rođena u klastere.
Gotovo sve dijelove limuna vrbena biljka sadrže aktivne sastojke, koji su terapijski važno. To je koristiti za kulinarski i terapijske svrhe jer dugo vremena. Proizvoda na bazi ove biljke, kao što su limun vrbena čaja, ekstrakt, ulje i dopuna se mogu kupiti u trgovinama zdrave hrane. Za kućnu širenje ovog višenamjenskih biljka, jedan od glavnih briga je niska održivosti limuna verbena sjemena. Dakle, većina početnika vrtlari preferiraju opredjeljuju za biljčica, a ne počevši od sjemena. Ipak, ako imate zeleni palac, ćete uspjeti u njima raste iz sjemena.
Kako to Grow Limun Verbena iz sjemena?
Native na nekoliko dijelova Južne Amerike, limuna verbena je vrsta listopadnog grma. Lišća od limuna vrbena su vrlo osjetljive na mraza i ekstremnim hladnim uvjetima, koja je u kontrastu hladnom tolerantne drvenastih dijelova. Prema tome, odbaci svoje lišće tokom zimskih mjeseci. Za uzgoj i održavanju ove cvjetnica, pobrinite ste odabrali izvediv sjemena bolesti otporne kultivara. Ostali zahtjevi uključuju odabirom osunčanim područjima i priprema ispravan zalijevanje medija. Navode se u nastavku su neke savjete o vrtu raste limun vrbena sjemena:
Sjetva pripreme, Pripremite svoje redovne počevši lonci (po mogućnosti 2 inča veličine) za sjetvu limun vrbena sjemena. Obogatite tla s hranjivim tvarima (jedan dio perlita i jedan dio tresetnica) i čine ga poroznu, tako da osigura brzo klijavost. U plastične sjeme ladicu, organizirati lonci na odgovarajući način. Voda tlo lagano kako bi ga vlažne, ali ne mokra.
Sjemena za sjetvu, Uz pretpostavku da ste odabrali zdrav i održiv sjemena, mjesto dva sjemena u svaku od posuda. Lagano pokrivaju sjeme s potting tla (oko ¼ inča debeli). Nakon ovog, zamotajte lonci s plastičnim lima i li sigurno pot. Nakon što su učinili s plastičnim omatanje lonci, mjesto seedling pladanj u području koje prima indirektne sunčeve svjetlosti u trajanju od najmanje 6-8 sati dnevno.
Seedling Transplantacija; Kao limuna verbena seeds mladica, uklonite plastičnom folijom i preseliti ladicu u osunčanoga mjestu. Kada sadnice su 2-3 palac visok, izvadite slabiji jedan iz svake od lonci. Ispuni 8 inča veličine posude sa svim namjene, drenirani potting dobro smjesu. S tim lonci, nježno transplantaciju zdrave limun verbena seedling jedan po jedan.
Limun Verbena opskrbu biljaka; Držite novo transplanted limun vrbena biljaka in osunčanim područjima. ih vode redovno, ali pobrinite se da tlo nije gnjecav. Monitor tlo pH (poželjno je raspon od 6,5-7), te održavati toplo temperatura tijekom vegetacije. U zimskim kao temperatura padne ispod 40 stupnjeva F možete držati tvoj limuna vrbena biljke zatvorenom prostoru.
S dolaskom proljeća, orezati biljke limun verbena. Novo lišće će razviti ubrzo nakon obrezivanja. Do tog vremena, dodatak potting tla s odgovarajućim dozu vode topljivi gnojiva. Smanjiti gnojidba tijekom uspavan sezone. Možete žetve limuna verbena sjemenje i laje (povremeno), kada biljke postići zrelost. Možda biti svjesni o limuna vrbena prednostima, od kojih neki uključuju liječenju groznicu, crijevnih poremećaja, zagušenja astma, spavati problema i stresa.
Dakle, ovo je kako možete sijati limuna vrbena sjemenje i održavati zdrave biljke iz sadnica. Unatoč rastu naviku, često je relegated što su limun vrbena biljka u biljnoj medicini. Prema travara, on ima snažan terapeutski vrijednost u uznemirujuće, pomaganje probave i jačanje živčani sustav. Ukratko, raste ovaj mirisna biljka ne samo ispunjava your vrt s opojno miris, ali također ćete dobiti uživati ​​kontinuiranu opskrbu aromatičnih lišća za kuhanje i biljni lijekovi.

No comments:

Post a Comment