Saturday 24 September 2011

Kontrola vaši

Aphidi su maleni malo kukaca štetnika koje se nalaze na houseplants, voćke, vrt povrće, itd. Postoji gotovo 4000 različitih vrsta aphids. Tih štetočina imaju soft tijelo koje je o jednom osmine inča u duljinu. Boja tijela može biti smeđa, crvena, crna, zelena ili žuta, ovisno o vrsti. Normalno, ovi sap sisanče insekata nalaze u grozdovima, u područjima poput novim succulent izbojci biljaka. Oni su također nalaze ispod površine lišća, pa čak i ispod zemlje korijenje. Kada postoji teška zaraza, on može uzrokovati veliku štetu na postrojenja, gdje se ostavlja mogu sklupčati se, hoćeš i spriječiti biljaka rast. Dakle, vaši kontrolu koraci bi trebalo poduzeti kada se zaraza je još uvijek niska do umjerena razmjera.
Vaši životni ciklus
Ciklus vaši život je prilično jedinstvena. Većina ženske vaši ne moraju pariti s muškim kolegama za reprodukciju. Tijekom proljeća, ženski vaši rađaju samo nimfama u velikom broju po leženje jaja prezimljavanje. Unutar tjedan, ovi mladi nimfe će proizvesti više žive mlade nimfama. Ovaj proces se nastavlja i njihovih kolonija je formirana. Kasnije, nekoliko ženki bi razviti krila i letjeti drugim biljaka domaćina i uspostaviti novu koloniju tamo. To je samo prije početka pada, da se spolni oblici (to jest mužjaci i ženke) u vaši developed koje mate položiti prezimljavanje jaja.
Kako uš mogu biti kontrolirani?
Lisne uši mogu biti kontrolirani s, ili ne, korištenje kemikalija. Neke od metoda koje popularno se koriste za kontrolu aphids su kako slijedi:
Metoda # 1, najjednostavniji način vaši uklanjanje pranje od zaraženih stabla s jakim mlaz vode. Kada postoje aphids on houseplants, donijeti ga otvorenom i sprej vode na njih, kako bi dobili osloboditi od insekata. To bi trebalo biti učinjeno svakodnevno, dok se biljke ne sadrže lisne uši.
Metoda # 2; možete pripremiti papar sprej u kući i koristiti ga za kontrolu lisne uši na biljkama. Za to će zahtijevati 3 - 4 vruće paprika, nekoliko češnja češnjaka i jednom pošteda vode. Izmiješati sve tri sastojke ispravno u miješalica. Sipati ga na sprej bocu i primijeniti ga na infested biljke.
Metoda # 3; predatorskog ladybugs su naširoko koristi za lisnih kontrolu prirodno. Ćete biti iznenađeni da znaju da odrasla bubamarama mogu jesti gore gotovo 1000 aphids u samo jednom danu. Oni se mogu kupiti iz vrta supply trgovinama. Store vrećicu ladybugs u hladnjak za nekoliko sati. Voda vrtu ili biljke gdje želite otpustite bugova. Zatim ih pustiti u večernjim satima vrijeme kada je tamno. Ova se metoda radi dobro, čak i kada su biljke jako zagađenih by vašima.
Metoda # 4, koristiti insekticidnog soaps je još jedan učinkovit tretman može uništiti lisne uši brzo. Za ovu, pripremiti mješavina koristeći jedan žličicu insekticidnog sapuna, pola žličice hortikultura ulja i jedan pošteda vode. Ulijte smjesu u sprej bocu i primijeniti ga na onim dijelovima biljke gdje ti štetnika napada najviše. Kasnije, ako potrebno, možete oprati off sapun s običnom vodom. Za root vaši kontrolu, morate ukloniti houseplant iz tla i potopiti u sapun rješenje za dva-tri minuta i zatim ga staviti natrag na tlo. U sljedeći tjedan, uvjerite se da biljka ne preko zali ili drugo sve kemikalije će biti oprano iz korijena.
Najbolji način vaši kontrola je spriječiti biljka iz lisne uši napada. To se može obaviti temeljita provjera biljaka znakove zaraze. Možete identificirati lisne uši sa svojim kruške u obliku tijela i dvije antene kao projekcije u blizini čelo. Drugi znak prisutnosti vašiju na biljkama je sticky fluid poznat kao medljika, koji je secreted strane štetnici u veliki iznos. These goo kaplje mogu naći na biljkama, kao području oko biljka i imaju tendenciju da privući puno mrava.

No comments:

Post a Comment