Friday 27 January 2012

Vetiver nafte

Vetiver biljka, čije botaničko ime je Chrysopogon zizanioides je trava biljka koja se uzgaja u Indiji. Ime 'vetiver' je izveden iz Tamil (jezik koji se govori u Tamil Nadu, države u Južnoj Indiji), a značenje je "grotlo gore '. Vetiver biljka raste upto visine od 1,5 metara, a uzgaja se širom svijeta za svoje brojne pogodnosti. Ostali aromatičnog bilja iste obitelji uključuju limun trave i Palmarosa. Vetiver ulje je izvađen iz korijena vetivera postrojenja. Ovo ulje je popularno poznat kao khus nafte, koji je također naziva "Ulje Spokoj 'u Indiji. Vetiver ulje se nalazi u većini parfeme, ljepotu i kozmetičke proizvode. Vetiver nafte je vrlo težak postupak, gdje se korijeni vetiver postrojenja moraju biti posebno bere za izdvajanje ovog eterično ulje. Korijeni vetiver postrojenja moraju se uzgaja dvije godine prije nego što su spremni za vađenje ulja vetivera. Za vađenje, korijeni su oprane, suhe, sjeckani i natopljene nakon čega prolaze kroz destilacije vodenom parom. Let's vidjeti više o prednostima vetiver ulja.
Vetiver ulje Prednosti
Vetiver ulje je tamno smeđe ili žuto u boji i ima vrlo zemljani i drvenastih aroma. Boja ulja također mogu biti zelene masline, ovisno o izvoru. Ona se koristi kao fiksativ za mnoge orijentalnog tipa parfema i koristi kako bi miris sapuna i mirisnih štapića. To je također popularan ulje koristiti za masaže u aromaterapiji zbog umirujuće djelovanje. Vetiver ulje ima mnogo ljekovitih svojstava i igra ključnu ulogu u Ayurvedi. Ona ima antispasmodic, antibakterijska i antiseptička svojstva. Primjena vetivera, ulje na otvorene rane rubnjaci rast bakterija, stoga zaustavljanje rane iz postaje septička. Ovo ulje također eliminira ožiljke i maraka (osobito izazvane zbog opeklina) na koži jer je cicatrisant (imovine kako bi se uklonili ožiljci). Ulje također potiče rast novih stanica u zahvaćenom području.
Vetiver ulje je sedativ svojstva i koristi se kao aromaterapiji ulje za umirujuće i umirujući učinak na tijelo. Ovo ulje se može koristiti za liječenje raznih bolesti, budući da je tijekom cijele koristi u većini sustava u tijelu. Vetiver ulje je djelotvorna pravna sredstva za smirivanje živčanog sustava, razdražljivost, razgoni ljutnje, histerije i neurotičnih ponašanja. Vetiver ulje djeluje kao stimulans cirkulacije koji pomaže u revitalizaciji i utvrđivanje crvenih krvnih stanica, što povećava razinu kisika u krvi. To je rubefacijens, koja povećava protok krvi u bolovima i bolovi u mišićima. Vetiver ulje je također učinkovit u liječenju bolesti kao što su nervoza, depresija, emocionalnih poremećaja i živčani iritacije. Problemi s kožom poput akni, strija i drugih kožnih poremećaja povezanih poput dermatitisa i psorijaze učinkovito liječi topikalna primjena vetiver ulja. Zbog svojih svojstava antispasmodic, vetiver ulje je poznato da se ublaži abdominalne grčeve za vrijeme menstruacije.
Bilo je mnogih istraživanja provedena dokazati prednosti vetiver ulja. Kako bi se uživati ​​u blagodatima potpune eteričnog ulja vetivera, ulje potrebno da se apsorbira u krvi stream. Možete dodati ulje vetivera u vašem voda za kupanje da se osvježavajuće i pomlađuje učinak. Možete čak i udisati ovaj eteričnih ulja u obliku pare dodavanjem nekoliko kapi vetivera ulja u zdjelu tople vode.
Vetiver ulje je lako dostupna na tržištu u obliku ulja kupka, ulja za masažu i parfimirane ulja i sl. Iako je vetiver ulje nema dokazane nuspojave, uvijek je koristan za korištenje eteričnih ulja nakon konzultacija stručnjaka.

No comments:

Post a Comment