Thursday 19 January 2012

Rezidba agruma

Limunasto stablo je vrlo teško kore i raste na način da se mogu uzgajati u divljini. Dakle, mnogi ljudi koji posjeduju agruma, mislim da ne rezidba, i samo ga zalijevanje, donijet će bolje voće, ali su često u krivu. Rezidba agruma je važno kao i sadnja jednom, jer treba održavati i paziti, ako želite bolje kvalitete plodova. To nije jako težak posao orezati limunasto stabla, jer morate slijediti iste upute primjenjivo za bilo koji drugi bjelogorično drvo. Naravno, trebat će vam neke dobre i oštre rezidbe alata i puno vremena za to, kao i obrezivanje jedan od tih sigurno uzima napor i energiju. Navedene u nastavku su nekoliko koraka za obrezivanje stabala citrusa, stoga, pogledajte i nadam se da su korisne. Više o agrumi stabala.
Kako orezati limunasto stablo
Gotovo sve agruma, osim limuna stabala potrebna rezidba samo jednom u svake dvije godine. Rezidba agruma u osnovi je potrebno kako bi ih izgleda dobro, zdravo i unutar granica. Rezidba također pomaže u održavanju drveća daleko od određene bolesti, proizvodimo više dobre veličine, ukusna i dobro oblikovan citrusa i također izgledaju odlično. Možete orezati agruma u bilo koje vrijeme između ožujka i kolovoza, ali najbolje vrijeme da to učinite je prije početka cvatnje stabala početkom godine. Iako drugi agruma trebati manje, limuna stabla treba pruned češće držati ih u granicama, pa branje voća je jednostavno. Oni također rasti brže od ostalih citrusa vrsta, a time i njihova rezidba mora biti učinjeno češće. Slijedite dolaze do rezidbe tehnike provjerite da li ste orezati your te agruma. Više o voćnim upute stablu obrezivanje.
Korak 1, morate biti sigurni, kada je pravo vrijeme da se orezati your citrusa stabala, po mogućnosti prije početka stabala na cvijet. Ukoliko ste posadili stablo, trebali biste znati kada i kako lišće raste.
2. korak Ti poželjno obrezuj zrelih citrusa stabala, kao i oni moraju biti čisti pf svoje mrtve i trulim granama. Bilo udova ili granama koje su se križaju i raste u valovitom način, također treba ukloniti, jer oni čine drvo izgleda nevezanih i otrcan.
Korak 3, dok obrezivanje, izvadite klice koje ste sigurni da raste velika i neravne. Ako ti klice narasti je rezidba tih grana teže i zahtijeva više napora. Ne orezati stabala nakon svibnja, budući da neće rasti još jednu godinu.
Korak 4; Pazite, kori potkresanog stabla nije izložena suncu, ako je, prekrio kreč or lateks boja. Više o rezidbe vinove loze vina.
Korak 5, ako postoje bilo kakve infekcije na kori stabla ili grane, možete ga ukloniti od po bilo rezanje te grane ili ljuštenjem na zahvaćena područja kore. Mnoge gljivične growths and parazita koji rastu na agruma također mogu biti uklonjene od strane orezivanja, jer će održati kvalitetu drveta.
Korak 6, termiti su najgori neprijatelji stabala, i iako agruma nisu jako pogođeni zbog ovih, postoje neke šanse, gdje je stablo može dobiti pogođeni. U takvim vremenima, pobrinite se da uklonite temelje termiti i liječiti stablo da ga držati podalje od daljnjeg oštećenja.
Korak 7; Nakon obrezivanje agruma, da ih voda dobro, i neka im rastu još jedna godina bez rezanja ili podrezivanje.
S tim rezidba agruma savjeta i tehnika, prinos ova stabla su sigurni da se jako dobro. I tvoj agruma također će izgledati bujna zelena i vrlo zdrav.

No comments:

Post a Comment