Thursday 19 January 2012

Poljski prezimenima

Poljski prezimena ili nazwisko se koristi kao obiteljsko ime, kao i sve europske kulture. Osobno ime pojedinca, imie, uvijek je slijedi poljski prezime. Originalni Poljski prezimena su se koristili za povezati nekoga s nečim. Na primjer, zanimanje je služila kao osnova za prezime, kao stolar zvao Ciesla. U nekim slučajevima, kada je dijete rođeno, sufiks će biti dodan u njegovo ime. Na primjer, Symanski, kao sin Simon. Poljski prezimena su razvijeni iz četiri glavna izvora. Pođimo u detalje o porijeklu raznih poljskih prezimena.
Poljski Porijeklo prezimena
Četiri izvori koji dovode do razvoja poljskog prezimena su kako slijedi:
Opis: jedinstvena kvaliteta pojedinca ili fizičku značajku koja je istaknuta, je korišten kao kućni ljubimac ime ili nadimak. Ti nadimci polako je dobio pretvaraju u poljskom prezimena.
Patronimik i Matronymic Prezimena: To je ime bilo na temelju prezimena koje su izvedene od prvog imena dobro poštovani pretka ime. Većina prezimena su izvedeni iz očevo ime, iako je nekoliko imena dolazi od prvog imena dobro poštovani ili bogati ženski predak. Ove prezimena često imaju završetke s-icz,-wicz,-owicz,-ewicz, i-ycz. Ovi nastavci obično znači 'sina'. Ostali sufiksi poput-czak,-czyk, iak-,-ak,-ik, i-yk također znači nešto kao "sin" ili "mali".
Mjesto Prezimena: Ovo je jedan od najčešćih izvora poljskog podrijetla prezimena. Prezime je obično izvedena iz područja ili mjesto na kojem je prvi nositelj je živjela obitelj. Imena gradova, država ili geografska obilježja, pretvoreni su poljski prezimenima. Međutim, nisu svi prezimena dovesti do sela predaka kao i većina imena mjesta u Poljskoj su se promijenila ili nestala tijekom vremena. Međutim, sufiks-owski je izvedeno iz imena mjesta koje završavaju sa-y,-ow, owo-,-OWA, itd.
Zanimanje: Postoje mnogi poljski prezimena koje su izvedene na temelju osobe posao ili trgovinu. Dakle, osoba koja je priznata od strane njegove obitelji struke.
Ovo su neki od načina na poljski prezimena izvedeni su ili nastali. Pogledajmo neke od prezimena u sljedećim poljskom prezimenima popis.
Poljski prezimenima Popis
Poljski Zadnji NamesPolish prezimena značenja; AdamczykSon Adama; BorkowskiFrom mjesta s imenom kao što su Borki, Borków, Borkowo, ChmielewskiOne od mjesta za hmelj, CzarneckiFrom Czarnecki; CzerwinskiOne koji je došao iz Czerwinski; D ¹ browskiFrom hrast gaj; DudaBagpipes ili loš glazbenik; DudekHoopoe - vrsta ptica, GorskiOf, iz ili se odnose na planinu ili brdo, GrabowskiFrom naselje počinje s pojmom "Grab"; JabloñskiApple stabla; JasiñskiKin Jan, Onaj koji je živio u blizini, ili je radio s jasena, JaworskiOf the javor; KaczmarekInnkeeper ; KalinowskiGuelder ruža ili brusnica stabla; KamiñskiOne koji je došao iz stjenovitih mjesta, KowalczykSon Smith, KowalskiBlacksmith, KozlowskiFrom mjesto po imenu Kozlow, Kozlowo, itd; Król KucharskiAssociated s kuharima, KwiatkowskiOne od mjesta malo cvijeća, kao što su Kwiatkow, MaciejewskiKin Matije , iz mjesta sa imenima značenje Matthias mjesto
MajewskiFrom mjesta s imenom počinje s "Maj"; MichalskiOf Michael, NowakNew dečko u gradu, novih ili iz korijena sada.; NowakowskiFrom selo Nowaki, Nowakowo, NowickiNew, OliszewskiFrom mjesto joha stabala; OstrowskiFrom mjesta sa imenima kao što su Oštro ~ w, Ostrowek, Ostrowo, PawlakSon Pavla; PawlowskiFrom Paul mjesto, PiotrowskiOf, od mjesta Petra, kao što su Piotrow; RutkowskiFrom mjesta sa imenima kao što su Rutka, Rutki, Rutkowo, SawickiSon of Sawa; SobczakSon of jecanje, SokolowskiFrom mjesto sokola, SymanskiSon Simon, SzczepañskiSon of Szczepan; TomaszewskiFrom mjesta s imenom ili kao Tomaszew Tomaszow; WalczakSon of Walka, WieczorekLittle večeri WioniewskiFrom Wisniewo ili Wisniew; WojciechowskiOne iz Wojciechy; WoYniakMan tko vozi košaricu, WysockiFrom mjesta sa imenima kao što su Wysoka, Wysockie, Wysocice; ZajacHare ili zeca, ZawadzkiFrom mjesto koje se zove Zawada ili Zawady; ZielinskiAssociated uz 'zelene'
Zajednički Poljski prezimenima
Neki od uobičajenih poljski prezimena koja su najviše rasprostranjenog korištenja su kako slijedi. Možete pročitati više na zajedničkoj prezimena u članku najčešćih prezimena. , Nowak, Kowalski, Wisniewski, Wójcik; Kowalczyk
Kaminski, Lewandowski, Zielinski, Szymanski, Wozniak, Dabrowski, lez, Jankowski, Nowaczek, Wojciechowski, Kwiatkowski, Krawczyk, Kaczmarek, Piotrowski, Baginski, Grabowski, slavni poljski prezimenima
Poljski prezimena potječe još od srednjega vijeka, ali je tek oko 200 godina koja koriste prezimena postalo je obvezno. Neki od poljskog prezimena postao popularan više godina. Ovi nazivi su izvedeni iz struke, neka imena su došli iz nekoliko stabala i potječe iz mjesta podrijetla. Sljedeći su nekoliko popularnih i poznatih poljski prezimena. , Nowak, Kowalski, Wisniewski, Wójcik, Kowalczyk, Kaminski, Lewandowski, Zielinski, Szymanski, Wozniak, Dabrowski, lez, Jankowski, Mazur, Wojciechowski, To je sve o poljskom prezimena popis s njihova značenja. Postoje mnogi poljski prezimena da sam svibanj imati je propustila u gornjem popisu. No, možete naći svoje obiteljsko stablo preko Interneta putem web stranice koje nude informacije o rodoslovlja i obiteljska povijest. Nadam se da ovaj članak je pomogao da uočiti značenje vašeg Poljski prezime.

No comments:

Post a Comment