Thursday 5 January 2012

Jade biljnih bolesti

Biljka koja može zadržati velike količine vode u svoje tijelo i su prilagođeni sušno tla i klimatskim uvjetima, žad biljke su autohtonog u Južnoj Africi i jedan je od najpopularnijih biljke uzgajaju diljem svijeta. Obično naziva biljka novca, sreće biljnih i prijateljstvo stablo, jades su zimzelene biljke, a proizvodi mali bijeli ili ružičasti cvjetovi. Grane su debeli, lišće mesnat i zaobljeno i oni rasti u suprotnim parovima.
Kao i sve ostale biljke, žad biljka previše je sklon bolestima, a neke od najčešćih žad biljnih bolesti blijed bugova, crni prsten bolesti, pepelnice i bakterijske mekana trulež. Tih bolesti su lako prepoznatljivi, a može se izliječiti ako su se našle u ranoj fazi. Let's pogledajte na svaku od njih i neke mjere koje možete poduzeti kako bi liječiti i spriječiti ove bolesti. Više o žad biljka skrb.
Prepoznavanje i liječenje Jade biljnih bolesti
Blijed Bugs; pojavljuju kao naprijed pamučni, blijed bug bolest najčešće efekte listova i stabljike. Bolest je uzrokovano malim blijed bugova koji sisanje tekućine u lišću i stabljikama, čime ih oštećivanje. Ukoliko se ne liječi, te pogreške mogu uništiti biljke i najbolji način liječenja njih je trljanjem pamučnom krpom namočenom u alkohol preko listova i stabljike. Alkohol ubije insekata i uklanja sve zaraza koja se pojavljuje na biljke.
Black Ring bolest; Ukoliko pronađete donje strane lišća prikazuje crni prstenovi, to se može dogoditi zbog bolesti crni prsten. Uzrokovana virusom, biljka nije ubijen ako zaražena crni prsten bolesti. Do roka, učinkovit način su otkrili da liječenje ove bolesti. Je jedini način sprečavanja njenog širenja je ukloniti zaražene lišće. Osim toga, pobrinite se da ne biljka reznice s zaraženim listovima kako bi se spriječilo njegovo širenje.
Pepelnice, Pepelnica je jedan od najčešćih žad biljnih bolesti i može se otkriti uzimanjem pogled na lišće. If ostavlja pojaviti se biti šugav i postaje siva prašnjav bijelim, to može biti pepelnice, koji je prouzročio zbog gljiva napada. Tijekom vremena, ondje će biti različite puderast, kružne bijele mrlje kao i oni proširiti tim mjestima će narasti. Obično to krajem raste sezone da biljka će biti zaraženo kao relativne vlage i temperature su visoke, uvjeti idealni za rast gljiva. Ako je biljka je napadnut od te bolesti, lišće, pupoljci i plodovi će pokazati rast iskrivljene i tijekom vremena može ubiti biljke ako se ne liječi. Prijevremeni list pad je još jedan simptom pepelnica i prije lišće pada off oni će postati žute boje. Znati više o biljnih bolesti uzrokovane gljivama.
Ako je Vaš biljka vrši pepelnica, trebate primijeniti neke fungicida, ali pobrinite se da ona može liječiti gljivice napad u žad biljka. Možete proći kroz naljepnice i vidjeti ako Internet će funkcionirati ili ste svibanj pitati trgovine ako fungicida namjeravate koristiti se može koristiti na žad biljke. Na svoj dio, možete skupiti i uništiti poginulih i oboljelih lišće, osim pokušaja da se smanji relativna vlažnost zraka oko biljke. Neke od fungicida koju možete odlučiti da koristite uključuju proizvode od kalij bikarbonat, sumpor, vapno sumpor i one koje sadrže neem ulje.
Smeđe truleži, smeđe truleži je još jedna zajednička Jade biljnih bolesti i to je uglavnom posljedica preko zalijevanje da je biljka dobiva ove bolesti. Prije zalijevanja, morate pobrinite se da tlo ima dovoljno osušeni. Kako ove biljke i mogu rasti u aridnim zemljišni uslovi, oni su više osjetljiv na truljenje i tako da samo treba da ih vode jednom tjedno kada su aktivno raste. S druge pak strane, kad su u mirovanju, posebice tijekom zimskih mjeseci, oni treba zalijevati samo jednom mjesečno. Nema izliječi što je takav za trulež, možete samo spriječiti njezino širenje. Izrežite zaraženog područja pomoću sterilne nož tako da se bolest ne utječe na zdrava tkiva.
Koristi fungicida na prašinu off izrezati površini i ako infekcija dosegla korijene, morate prekinuti zaražene korijena i ponovo staviti u saksiju postrojenja u svježem tlu. If od truljenja teško oštećena je biljka, jedina opcija morate je da se rezanje zdravog dijela i postrojenja u drugoj pot žad biljka propagira stabala i listova reznica.
Pročitajte više na:; Zatvoreni Plant Care, Jade biljnu Care Upute, bez obzira na bolest žad biljka može biti, morate uzeti dobru njegu vaše biljke, tako da ona raste i dobro zdravlje. Držite okolici čist i maknuti bilo mrtvo lišće što svibanj imati pao oko biljaka. Ako otkriti bolest, pobrinite se da odmah poduzeti korake kako bi se spriječilo njihovo širenje.

No comments:

Post a Comment