Wednesday 4 January 2012

Boss Poklon Etiquette

Boss 'rođendan dolazi gore, a želite dar mu / joj nešto? JA predlagati te naučiti nešto malo o šefu dar etiketa. "Jer vidite, vaše osjećaje u gifting vaš šef nešto posebno ili jedinstvene može biti plemenita, ali pogrešne vrste dar može dati krivi dojam i utjecati na vaše odnose. Nema pojma o tome što bontonu šef dar je? Pročitajte sljedeći članak znati više o šefu dar bonton:
Boss darivanja Etiquette
Mnoge organizacije čak i ne slijede u praksi darivanja na odmor ili stranaka. To nije moranje da dar predstavlja na svoj gazda. Osim toga, ti zapravo nisu obavezni da 'povratak' dar, ako vaš šef darove ti nešto. Ovdje su neke darivanja etiketa smjernice slijediti:
Ići s toka, možda ćete imati velike ideje za darove, ali Curb Your Enthusiasm i korak nazad malo. Prvo uzeti zaliha situaciju na poslu i kolosijek što vaši suradnici rade. Ako nitko od njih su spremni dati svoj gazda nešto, onda to će vjerojatno biti najbolje za vas nije bilo. Davanje dara kada nitko drugi nije, učinit će to izgledati kao da se pokušava dobiti na dobru stranu šef, koji vjerojatno neće ići dobro sa svojim suradnicima. No, unatoč svemu tome, ako ne želite, onda to učinite bez privlačenja pozornosti bilo. Tiho zadržati dar na šefa 'stol rano ujutro ili kasno navečer.
Boss Poklon Etiquette - točaka koje treba zapamtiti; Ovdje su neke druge naputke da bi trebali imati na umu kada ste gifting vaš šef nešto:; Uvijek dar nešto što je jednostavan i jeftin. Skupe darove ne smatraju redu. ; Imajte na umu da se dar ne osobni, jer bi to dati dojam da su vam pokušava prijeći granice. Zapamtite, to je profesionalna scenarij, a ne jedan osobni. , Ne dati nešto što je osobno bilo. To uključuje donje rublje ili nakit. Ove stvari su najbolje kupiti za sebe. , Tako i cvijeće. Ostanite daleko od cvijeća. (Oni koji imaju romantične konotacije s njima, barem.) , Nikada ne dati nešto što je politički sklon poruku, ili rasne jedan. Čak i ako to znači u šali. To ne može ići prema dolje i sa šefom. , Nikada ikada dati novac. Vaš šef zarađuje više od vas, tako da daje dar ove prirode je vrlo neprikladno. ; Ako vaš šef darove zaposlenicima nešto, onda to nije obvezno da trebate vratiti milost. Jednostavno 'hvala' kartica će također raditi.
Boss Day Gift Ideas
Evo nekoliko šef dar ideja koje možete izabrati za vaš šef:
Fancy Pen, šef treba olovkom. Panovljajuće Zašto ne onda svi ti bazen i kupiti mu veliki olovkom? To je sigurno reći da ćete ga koristiti i što je više, to je stvarno praktična kao dobro.
Električni Desk-Sat; Postoji nekoliko jeftin i još stvarno velik zbirki najnovije električni desk satove. Odaberite pametan sat stol. Opet, vrlo praktičan dar ideja.
Business Card slučaja, s količinom umrežavanje vaš šef ne, i iznos od klijenata i kontakata što je, tu su dužni da se da mnoge poslovne kartice, plus još mnogo toga. Gdje je on / ona će ih pohraniti? Jednostavno! Poklon vaš šef slučaju posjetnicu i desno i tu je savršeno rješenje za uncluttered stol i velike organizacije. Plus jednostavan pristup! Pa čak i ako je vaš šef već ima jednu, kontakti jednostavno će se povećavati s vremenom, tako da drugi (treći i četvrti) kartica slučaju također će biti dobrodošli.
Ostali Desk Stavke; Postoji nekoliko drugih stol stavke koje možete ga dati, kao i - papir težine, kalendari, planeri i organizatori, olovka / olovka stalak. Tu je uvijek taj uvjerenje da šef će iskoristiti ove.
Svi ti idu jako dobro kao dar ideja za ženske šefove kao dobro. To su neke od 'politički korektno' ideja za poklone. No, ako vaša organizacija je mali i imate bliski vezu sa svojim šefom, možete eksperimentirati malo. Kao, dajući vaš šef kutiju domaće kolačiće ne ide kako biste dobili otkaz! Niti je davanje poklon košara. Ali sve u svemu, biti na sigurnom strane, to je bolje da slijedite naputke za šefa dar etiketa.
Pročitajte više na:; korporativne poklone, odmor darove, tako da zadržite te šef naputke dar etiketa na umu sljedeći put kada želite da vaš šef dar nešto. Nemojte to reći kroz dar, ali neka vaš rad učiniti umjesto toga govori! Sve najbolje!

No comments:

Post a Comment