Saturday 4 February 2012

Vjenčanje Etiquette omotnica

Ja uvijek mislim da su riječi 'vjenčanje' i 'etiketa' nekako ne idu zajedno. Vjenčanje je jedan od najljepših trenutaka u životu osobe, jedna mješavina emocija i nade za novu budućnost zajedno. Etiketa s druge strane odiše strogi, bezosjećajnosti formalnost. No, budući da, vjenčanje je jedinstvo dviju obitelji, trebate smiriti svima i držeći se vjenčanje etiketa je najbolji način za postizanje toga. Obraćajući se svojim gostima je još jedan takav problem koji morate razmišljati više ako ne želite uvrijediti ili uznemiriti itko na vaše vjenčanje. Stoga, nudimo nekoliko smjernica na vjenčanje koverti etiketa će vam pomoći da van.
Vjenčanje Pozivnica omotnica Etiquette
Tradicionalno, pozivnice za vjenčanje sastoje se od dvije koverte, vanjski i unutarnji jedan. Vanjski jedan je za formalni naziv i adresu od primatelja, a unutarnja je jedan manje formalan samo imena gostiju. Povratak adresa je navedena u leđa lepršanje vanjske ovojnice. Ideja iza ovog protokola je da je pošta često je primio sluge kuće, koji bi odvojeno pozivnice za vjenčanje od ostalih mailova. Oni bi tada uklonite vanjske ovojnice i rukom unutarnje omotnice svojim gospodarima. Budući da, poziv je već došlo do svoga cilja nije bilo potrebe za vanjsku omotnicu. Iako, praksa dobivanje mailova putem službenika zastarjeli sada, tradicija i dalje nastavlja. Međutim, neki parovi vole poslati jednu vanjskoj omotnici s formalnim nazivom i adresom njihovih gostiju. Više na vjenčanje pozivnice etiketa.
Vjenčanje Etiquette omotnica Adresiranje
Vjenčanje koverti etiketa za rješavanje goste nikad nije bio kompliciran prije. No, s pojavom gay, živi u odnosima i sa stopom razvoda dosežu sve vrijeme visoke, obraćajući se svojim gostima je postala velika glavobolja. Osim toga, te isto tako morati uzeti svoje profesionalne naslove u obzir prilikom adresiranje omotnica. S obzirom na nastavku su neke moguće kombinacije za rješavanje svoje goste.
Bračni par živi u istoj kući
Vanjska omotnica, gospodin i gospođa Robert Smith, (adresa)
Unutarnja omotnica, gospodin i gospođa Smith
Bračni par živi u istoj kući s djecom do 18 godina
Vanjska omotnica, gospodin i gospođa Smith Robert, Alex i Susan (starije prvo), (adresa)
Unutarnja omotnica, gospodin i gospođa Smith, Alex i Susan
Djeca iznad 18 godina treba biti poslana odvojeno poziva čak i ako su oni borave sa svojim roditeljima. Ako je žena zadržava djevojačko ime bi mogla biti upućena sličan neudana žena kao što je dano u nastavku.
Neudana par živi u istoj kući
Vanjska omotnica, gđa Caroline Jones, g. David McGregor, (adresa)
Unutarnja omotnica, Gospođa Jones, G. McGregor
Par koji ne tehnički ostati zajedno treba biti poslana odvojeno poziva. Također, razvedeni par treba biti poslana odvojeno poziva. Žena se može riješiti bez obzira na ime ona zadržava nakon razvoda.
Pojedinac s gostima
Ako želite pozvati prijatelja koji znate kad je netko ili se bave, to bi bilo primjereno, saznati ime dotične osobe. Možete poslati tu osobu posebnom pozvati ili im adresu zajedno kao neudana par. Ukoliko niste u mogućnosti to popravljanje ime dotičnog pojedinca, to je prihvatljivo da ih adresu kao 'gost'. Format za adresiranje pojedinca je kao ispod:
Vanjska omotnica, gđa Caroline Jones, (adresa)
Unutarnja omotnica, gospođa Jones i gostiju
Gay Par
Ako par ostaje zajedno oni bi trebali biti poslani jednom pozvati s oba njihova imena pojavljuju na koverti u abecednom redu.
Vanjskoj omotnici; dr. Malcolm Filch, g. Simon O'Connor, (adresa)
Unutarnja omotnica, gospodin Filch, gospodin O'Connor
Wedding etiketa koverti može neznatno varirati prema vašoj zemlji i tradicije. Ako ste još uvijek zbunjeni o tome kako odgovoriti na Vaše goste, neka vaš zdrav razum će vas voditi. Vi ste najmanje vjerojatno da će pogriješiti na ovaj način!

No comments:

Post a Comment