Wednesday 8 February 2012

Sunblock Sastojci

Mi smo svi dobro upoznati s činjenicom da izlaganje suncu nudi brojne prednosti za nas. Ona koristi na način da se tijelo proizvodi vitamin D potrebne za jačanje koštanog tkiva, pomladiti oštećene stanice i jačanje imunološkog sustava. Osim ove zdravstvene prednosti, to je također prirodno tans našu kožu, dajući joj prekrasan goldish nijansu. Budući da višak sve je loše za zdravlje, isto se primjenjuje za izlaganja suncu, kao dobro. Dakle, s vremena na vrijeme prekomjerno izlaganje suncu može biti štetno za naše tijelo.
Sunce zračenja sadrži ultraljubičaste zrake koje mogu uništiti lipidne barijere ispod kože, što naša koža suha, bez sjaja i beživotna. Osim ovih nuspojava, prekomjerno izlaganje suncu može dovesti do rane znakove starenja poput bora, tamne krugove, mrlje, opekline, štavljenje, itd. Dakle, najbolji način za prevladavanje tih problema je pomoću dobro sunblock. No, ono što je sunblock, kako ga štiti našu kožu za štetnih zračenja i što su sunblock sastojke, sve to i više ćemo saznati u narednom odjeljku. Pročitajte više na zaštitu od sunca SPF značenje.
Sunblock
Često pogrešno protumačio za sunčanje koja se također koristi za zaštitu od sunca, sunblocks i suncreens su kozmetički proizvodi koji su vrlo različiti jedni od drugih. Iako su oboje koriste za zaštitu od sunca, sunblocks su usporedno učinkovitiji u blokiranje ultraljubičastih zraka (UVA i UVB) od postizanja naše kože. S druge strane, kreme za sunčanje rad upija i filtriranje ultraljubičastih zraka, tako da se ne upija. Dakle, sunblocks blok ili odražavati tih štetnih zračenja baš kao što je naša odjeća, pa čak i umberllas stabala. Također sunblocks imaju dodatnu prednost nad kreme za sunčanje da, osim blokiranja UVB (ultraljubičaste zrake B) zrake, oni također blokiraju UVA (ultraljubičastog A zrake) zrake.
Za razliku od kreme za sunčanje koje se primjenjuju u cijelom izložena područja tijela, obično su sunblocks neproziran i primjenjuje samo na male površine tijela, kao što su nos, uši ili obrazima. Budući da su različitih marki sunblocks dostupnih na tržištu danas, koji tvrde da pružaju potpunu zaštitu od sunca, to postaje vrlo teško odlučiti koji je proizvod siguran kao i učinkovita za Vašu kožu. Međutim, najbolji način da se utvrdi koji proizvod je najbolji za vašu kožu je provjerom sunblock sastojci korišteni u taj proizvod. Pa neka nam se pogled na neke od najboljih sunblock sastojci koji se koriste u različitim sunblocks koje su sigurne i učinkovite u pružanju ned zaštitne. Pročitajte više o sunblock vs krema za sunčanje.
Sunblock Sastojci
Sunblock sastojaka koji se dodaju kako bi zaštitio od štetnih ultraljubičastih i infracrvenih zraka, mogu biti kategorizirani kao fizikalna, kemijska i voda dokaz sunblocks.
Fizička Sunblocks: Kao što ime kaže, fizički sunblocks štite kožu od sunca zračenja blokiranjem štetne zrake iz koje dolaze u izravan dodir na koži. Ove sunblocks uključuju dvije najčešće sastojci: titan dioksid i cink oksid (Z-Cote). Titan oksid je visoko reflektirajuća bijeli kredast mineralnih koristi kao aktivni sastojak za zaštitu od sunca, zbog svoje ne-iritantan, non-comedogenic prirode. Isto tako, cink oksid je jedan učinkovit sunblock sastojak koji apsorbira UVA zrake te se često koristi za antimikrobno, zacjeljivanje rana, ne iritantan i ne-comedogenic svojstva. Pročitajte više o cink oksid sunblock.
Kemijska Sunblocks: Kemijski sunblocks su kozmetičkih proizvoda koji se prvenstveno koristi kemikalije kao što su avobenzone (Parsol 1789), te octyl salicilata i cinnamates kako bi zaštitio kožu od UVA i UVB zraka, respektivno. Neki od uobičajenih kemijskih sunblock sastojci uključuju dioxybenzone, UVB, UVAII, ecamsule, menthyl anthranilate, meradimate, oxybenzone, benzofenon, benzofenon-3, sulisobenzone, UVB, UVAII, titan dioksid, cink oksid, cinnamates, octyl methoxycinnamate (OMC), etilheksil p-methoxycinnamate, octocrylene, octinoxate, octisalate i oxybenzone, UVB, UVAII. Dok appling kemijske sunblocks, provjerite da li ih primijeniti pola sata prije koračni u ned Pročitajte više o njegu kože.
Water Resistant Sunblocks: Ove nepromočiv ili vodootporna sunblocks uglavnom koriste prije odlaska na bazen ili plažu. Oni uključuju sunblock losion sastojaka koji drže kožu, čak i kada su u vodu. Međutim, postoje šanse da njihova pridržavanja oslabiti s vremenom, i tako za optimalne rezultate, ponovo primijeniti nakon plivanja.
Vi svibanj također željeli čitati:, krema za sunčanje sastojaka, Organska krema za sunčanje, kemikalijama u kozmetici, dok odabirom sunblock, trebali biste također provjerite naljepnicu za neke prirodne sastojke kao što su sunblock beta glucan, organski more pasjakovina ulje i vitamin E koji ne samo da pružaju aktivnu kožu stanica za zaštitu, ali i vlaže kožu. Također paziti za sunblock sastojke kako bi se izbjeglo kao diethanolamine (DEA), 1,4-dioksana, itd., koji može rezultirati uzrokuje teške kožne alergije i iritacije. Nadam se sljedeći put prije kupnje bilo kojeg sunblock, od vas će bar jednom uzeti bliski pogled na sunblock sastojaka navedenih na etiketi, a nakon analize svoje prednosti i mane, možete napraviti svoju odluku.

No comments:

Post a Comment