Tuesday 21 February 2012

Pendulum Clock dijelovi

Jedan od mojih najranijih sjećanja iz djetinjstva je ljetovanje na moje bake i djeda, jer probudio melodijske zvonjava zvukovi koju proizvode velike i drevne pendulum satom. Sjećam se očarani ritmičkih kretanja klatna njišu jedne strane na drugu, gotovo hipnotički u pokretu. Kako sam odrastao, sve što sam htjela učiniti (želja za koji je povećan za strogim zabranama), bio je da se osim sat to provjeriti različite dijelove pendulum satom koji je napravio ovaj veličanstveni mjeritelj vremena. Naravno, to nikada nije bilo dopušteno i sve što imam je teorijsko znanje o djelovanju sat i različitim pendulum satom dijelova.
Izumio Christiaan Huygens, Nizozemac, u 1656, pendulum satom temelji se na načelu isochronism koje je otkrio Galileo Galilei. Teorija isochronism navodi da bez obzira na veličinu ljuljačke na njihalo, razdoblje u kojem jedna ljuljačka je završen klatno je približno isti. Ova teorija koje su činile osnovu izrade pendulum satom bio razlog da visak vremena satovi su bili poznati kao najefikasniji satova do gotovo 1930. Izum njihalo satovi u 1656 utro put za izum dužu i užu satovi poznat kao djed satovi u 1680 od strane Williama Clement. Učinkovita pendulum satom dijelovi ovaj put komad standard diljem svijeta za skoro 270 godina.
Sat Dijelovi pendulum satom
Ukoliko ste vlasnik pendulum satom, te su znatiželjni o različitim dijelovima sat i kako sat pokreti s klatnom dogodi, onda u ovom članku, mi ćemo vam reći sve o različitim pendulum satom dijelova i kako oni funkcioniraju. Svi njihalo satovi, ako je mehanički u prirodi, imaju sljedeće komponente. , Sat lice: sat lice je pokazatelj koji omogućuje nam da shvatiti kako je proteklo puno vremena, ovisno o povremenim rotacije bijeg. Ovo je brojčanik koji pokazuje da nas, korisnici sat, vrijeme u bilo kojem određenom trenutku, uz pomoć rotirajućeg ruke. ; Težina: težina je izvor energije za pendulum satom. Težina je priključen na kabel za uključivanje koloturnika koji je pak pomiče ruke da nam pokaže put, jer je rana. , Prenosnika: pendulum satom zupčanika koji zajedno čine prenosnika su spojeni na težinu uz pomoć bubnja. Oni su također povezani s ruke sat. Svaka brzina je različitih veličina, regulira brzinu različite ruke koje su povezane. Tu je još jedan brzina vlak koji je spojen na masu na takav način da se regulira brzina s kojom se pada. Efektivno, prenosnici su odgovorni za kontrolu brzine na kojoj je težina pada i brzina kojom ruke potez. ; Bijeg: bjekstvo se sastoji od njihalo, sidro i zubat opremu. Bijeg je ono što osigurava da se klatno ljuljačke na pravodobno intervalima i da prenosnika kreće fiksne udaljenost svaki put. Svaki put klatno ljuljačke, jedan zub prijenosnika je dozvoljeno da se presele. Sidro dodiruje zupčanik na dva mjesta, a bavi se, čineći tika-taka zvuk u tom procesu. Sidro je samo dotakne pendulum kako bi se osiguralo da se stalno ljuljanje. , Pendulum: zadnji i najvažniji dijelovi pendulum satom je njihalo sama. To je okrugla težine koji je priključen na kraj metalnom palicom. Ljuljanje na metalnom palicom uzrokuje visak za pomicanje naprijed i natrag. ; Postoje mnoge njihalo satovi koji također uključuju dijelova kao što su kalendar brojčanika za prikaz datum i mjesec, mjesečeve mijene brojčanika koji pokazuju faze mjeseca, upečatljiv vlak koji pogađa nekoliko puta svakih sat vremena kako bi se slagala vrijeme, itd. Elektromehanički satovi su baterije dijelova pendulum satom kao elektromagnetski koji daje njihalo poticaj treba, prebacite umjesto bijeg, itd. Pendulum satova elektronika mora biti shvaćena u slučaju da vlastiti sat kvarcni njihalo. To nisu stvarni njihalo satovi, ali su se njihali kao dekorativni element. U slučaju da ste vlasnik torzijskim sat, a zatim sastavni dio vremena komad će biti uvijanje klatno. Torzija njihalo je kotač s tri kromirane metalne kugle na žbice koje su uređene i obješen od torziona opruga. Rotirajući pokret za torzijske pendulum satom je takva da su se njihali se rotira oko vertikalne osi torziona opruga, proljeće obrće smjer vrtnje uzrokuje titranje njihala.
Iako vam sada znati što različiti pendulum satom dijelovi, ne pokušavajte bilo kakve pendulum satom popravak na svoju vlastitu. Poznavanje dijelova ne znači nužno da znate sve o njihalo satovi: kako oni rade. U slučaju da trebate napraviti neke prilagodbe pendulum satom, odnesite ga u horologist ili sat za kavu, koji bi stručnost na temu. Postoje pendulum satom kits dostupnih na tržištu koji će vam omogućiti da napravite svoj vlastiti pendulum satom, ali to ne može imati ljepotu i eleganciju starinski komad. Ako ste u potrazi za autentičnim pendulum satom, preturanje po garaža prodaja ili buha tržištima. Nikada ne znate kada vam svibanj pronaći komad ćete blago.

No comments:

Post a Comment