Tuesday 7 February 2012

Ulje citronele

Ostvari procesu destilacije vodenom parom iz bilo fino sjeckan svježi, sušeni ili djelomično suhe stabljike i lišće od 2 sorti biljke citronele zove Cymbopogon nardus Rendle i Cymbopogon winterianus Jowitt, oba ulja citronele Cejlona i Java citronella ulja su moćan eteričnih ulja. Oko 40% od ukupnog citronele nafte danas je proizvedena od strane Kine i Indonezije, ostatak dolazi iz zemalja kao što su Argentina, Brazil, Ekvador, Gvatemala, Honduras, Indija, Jamajka, Madagaskar, Meksiko, Šri Lanka, Južna Afrika i Tajvan.
Danas, ulje citronele Java se smatra da će biti od vrhunske kvalitete od Cejlona raznolikost, jer bivši je sastavljen od citronellal (32 do 45%), citronellol (16%), geraniola (11 do 13%), geranyl acetat (3 do 8%) i limonen (1 do 4%). Budući da Cejlon citronella ulje ima manji sadržaj citronellal (samo 5 do 15%) i citronellol (6 do 8%), iako geraniola sadržaj u njemu je veći (18 do 20%), Java raznolikost čini za bolji izvor mirisne kemijski derivati ​​koji se koriste u industriji parfema kao osnovna miris izgrađeni. Osim toga, proizvodnja Java citronella ulja viša da je na Cejlon sorte. Ostali Cejlon citronella ulje informacije će vam reći da je ona također ima relativno veći sastav monoterpenes, borneola, camphene, citral, citronellic kiselina, dipentene, elemol, limonen (9 do 11%), metil-eugenol ISO (7 do 11%) i nerol. Pogledajmo sada neke od prednosti i koristi od citronele ulja.
Citronella ulje Koristi; On je rekao da ako vaš pas ima poduzeti kako bi kopanje svoj cvjetnjaka i uredno čuva vrt, samo neka squirting citronella ulja u području pomoći će vašem slučaju neizmjerno. Neka nas pogledajte neke druge uzroke koji citronella ulje će pomoći. ; Se to komarci krvi sisanje, buha, krpelji ili dosadnih crnih mušica, citronele ulje odbija ih sve. Ne samo da možete zadržati kukaca u uvali iz sebe pomoću tematskih krema, sprej ili patch koji ima 10% koncentracije citronella ulja, ali i držati tvoj pas zdrav koristeći ga da biste dobili osloboditi od bolesti inducing krpelja i buha. Pas ovratnike s citronella ulje može se koristiti za tu svrhu. ; Svijeće i patrone imaju citronella ulje također su široko dostupne i danas, tako su kuglica koja se može razbacani diljem štale i farme ili čak vrt za taj tvar kao elemol i metil-eugenol iso djeluje kao komarac larvicide. Muhe mogu se držati podalje od konja pomoću letjeti repelente koje sadrže ovaj vrlo ulja. , 3 kapi ovog ulja na pamuk loptu djeluje kao vrlo moćan adstrigentno za kožu. Ona također radi na ravnotežu prirodnim uljima kože. , 3 kapi to pomiješano s kašičica ulja slatke naranče, Virginian cedrovine ulje, limun ulje, eterično ulje geranija ili bergamota nafte i primjenjuje na strateškim točkama mogu ublažiti pritisak glavobolje, migrene i varijanta zajedničke boli. U stvari, drevne kineske medicinske rasprave govoriti korištenja citronele nafte ublažiti reumatske bolove. Citronella ulje je poznato spasmolyte. ; Veliki aromaterapiji ulje, ulje citronele je poznat za ublažavanje mentalnog i fizičkog stresa, kada je 3 kapi je pomiješana s žlica baznog ulja poput eukaliptusa ili lavande ulje. Ona ublažava umor i pomaže da mislite jasno. , Može se koristiti kao dezodorans jer rubnici prekomjerno znojenje tendencije. ; Citronella ulje je također poznat antimikrobni, antifungalni, želučani anthelmintic koji također se događa da upregnuti groznica djelujući kao sredstvo za znojenje. Ona također radi za reguliranje i promicanje menstrualni iscjedak. ; Citronella ulje se koristi u parfimeriji i ostale kupaonske kao što su sapuni, losioni ili kadu ulja i soli. , To su bili veliki najčešće koristi ulje citronele. Da biste optimizirali korištenje ovog ulja daljnje znanstvene studije su obavezna.
Unatoč brojnim prednostima citronella ulja, jedan je savjetovao da je ne konzumirati što su laboratorijski rezultati pokazali su da 4600 mg / kg i 7200 mg / kg su dokazali da se smrtonosnu dozu u slučaju miševa i štakora odnosno dok kunića su donesene komi s dozom samo 1 do 4 mL / kg ovog ulja. Osim toga, najmanje 1 dijete je poginulo nakon konzumiranja ulja citronele u povijesti medicine. Za sigurnosne svrhe, očekujući majke i dojilje trebali držati daleko od tog ulja. Također nemojte koristiti ovo ulje na djeci mlađoj od 3 prag čak i za svrhu komaraca odbojnosti. Držite ga daleko od vatre kao što je zapaljiv ulja. Konačno, kao dodao mjera sigurnosti, ne koristite ulje citronele za dugotrajno aromaterapiju sjednice postoji teorija da je exhilarates samo u početku, a zatim odlazi na središnji živčani sustav izazvati depresiju koja ima strašne posljedice, kao što su problemi s disanjem, smanjenja srce stopa i može dovesti do nesvjestice.
Dakle, ja bih preporučio da tražite vodstvom odgovarajuće zdravstvenih usluga ili aromatherapist prije odlaska na korištenje ove vrlo koristan ulja. Budući da još uvijek ima da se više studija kako bi se otkriti sve karakteristike ulja citronele mora praksa oprez iako postoji svibanj ne biti bilo nuspojava na sve.

No comments:

Post a Comment