Wednesday 29 February 2012

Septum Piercing Opasnosti

Septuma piercing spada u kategoriju nos piercing. Nos piercing u cjelini, uključuje probijanje kože, kao i bilo kojeg dijela hrskavice nosa. Od svih vrsta nos piercing, najčešći i popularan jedan je piercing nosnicu, a zatim septum piercing. U stvari, septum piercing brzo je dobivanjem popularnost u posljednje vrijeme. Međutim, bilo kakav piercing uključuje određene rizike ili opasnosti, i tako je slučaj s septuma piercing kao dobro. Dakle, ljudi s obzirom na provrtjeti njihove septuma moraju biti svjesni različitih septuma piercing opasnosti, prije donošenja konkretne odluke. U ovom članku, mi ćemo imati kratak pogled na septuma piercing, i na rizike povezane s ovom piercing uz nekoliko savjeta na nos piercing nepromjenljiv.
Septum Piercing: Pregled
Septum ili nosne pregrade je hrskavičav zid koji dijeli dvije nosnice. Hrskavica je, međutim, obično nije probijen. To je tanka traka od vrlo meke i fleksibilne kože, samo između hrskavice i na dnu nos, gdje septuma piercing se uglavnom obavlja. Piercing kože umjesto hrskavice može uvelike smanjiti bol, kao i druge tegobe povezane s ovom vrstom body piercing. Septuma piercing može biti učinjeno s piercing igle ili oružje. Što se tiče nakita tiče, možete koristiti zatočeništvu perla prstenje, kružni barbells, utikači, kljove, kovrče i septuma retainer.
Opasnosti od septuma piercing
Sve vrste body piercing, piercing septuma uključujući, su povezane s rizikom za ugovaranje određenih bolesti koje se prenose krvlju poput hepatitisa, od igle i piercing oružje se koristi u postupku. Ovaj tip septuma piercing rizika može se izbjeći uzimajući piercing učinio znan šilo, i pazeći da svrdlo koristi samo sterilne igle za jednokratnu uporabu. Sljedeći zajednički rizik povezan s gotovo svim vrstama piercing je rizik od infekcije i boli. To može biti minimiziran uvelike, ako je piercing se radi o mekom i fleksibilna kože koji se nalazi između hrskavice i na dnu nos. Što se tiče infekcija rizici su u pitanju, može se upravljati uz pravilan piercing nepromjenljiv.
Osim ovih uobičajenih septuma piercing opasnosti, ovaj piercing ponekad može dovesti do 'septuma hematom ". Kao što je spomenuto već, septum piercing obično uključuje mekani mesnat dio septuma, a ne hrskavice. Ozljeda mekog tkiva unutar septum može poremetiti krvne žile da uzrokuje nakupljanje krvi i tekućine ispod obloge. Nosna hematoma septuma na kraju može uzrokovati nosni zagušenja, i ometati disanje zajedno s uzrokuje bol i upalu. Ako se ne liječi odmah, stanje u konačnici može uzrokovati stvaranje rupa u septuma, što dovodi do nosna kongestija. Ponekad, taj dio nosa može kolaps, što je rezultiralo u kozmetičke deformiteta, poznat kao 'sedlo nos'.
Septum Piercing aftercare
Septum piercing traje nekoliko tjedana do potpuno izliječiti. Septum piercing vrijeme zacjeljivanja je obično oko 6 do 10 tjedana, a tijekom ovog perioda, puno njege treba poduzeti kako bi se smanjiti raznim septuma piercing rizika. Najvažniji dio septuma piercing nepromjenljiv je redovito čišćenje piercing i područje oko nje. Možete očistiti piercing dva puta dnevno uz pomoć antibakterijski sapun. Koristite vatu namočenu u vodu mokrim piercing. Zatim uzeti nekoliko kapi antibakterijski sapun na svoju ruku i rad na pjenu. Primijeni ovo na piercing i nježno rotirati nakit, tako da se sapun može ući u rupu piercing. Isto tako pokušati da se popustiti i maknuti bilo crusting uz pomoć pamuk loptu. Neka piercing upiti za oko 2 do 3 minute, nakon čega isprati sapunom s običnom i čiste vode.
Nakon čišćenja, ne zaboravite da se osuši piercing s čistim tkiva. Ručnici treba izbjegavati za sušenje svježe piercing, jer oni ne mogu samo luka infektivnim agensima kao što su bakterije, ali također može povući nakit ili iritirati piercing. Ne koristite tablicu ili Epsom soli, vodik peroksid, betadine, metilnog duha i neosporin na piercing. Uz odgovarajuće čišćenje, budite sigurni da bi se izbjeglo dodirivanje nakit ili piercing stranice s neopranim ruka. Također ne ukloniti nakit dok piercing potpuno zacijeli i izbjeći iritantan piercing u tom razdoblju. Možete pročitati više o nos piercing za njegu upute.
Ukratko, puno njege treba poduzeti kako bi se izbjeglo septuma piercing opasnosti ili rizika. Stoga, prije nego što se opredjeljuju za piercing septuma, to je bolje napraviti neke preliminarne istraživanja o ovom piercing, vagati svoje različite pro i kontra i napokon razgovor sa stručnim profesionalni, kako bi dobili bolje razumijevanje o piercing nepromjenljiv. Pravilno učinjeno piercing može značajno smanjiti moguće rizike povezane s postupkom. Nakon piercing, ako promatrati bilo koji znak ozbiljne infekcije, kao što su, povećana oteklina, bol, crvenilo ili neobične iscjedak, pobrinite se da posjetite svog liječnika što je prije moguće.

No comments:

Post a Comment