Monday 27 February 2012

Svijest vrpci Boje

Svijest trake se koriste za simboliziraju razne brige, desno od bolesti, poput raka kostiju, simboliziran bijelom vrpcom, ili HIV-AIDS-a, simboliziran crvenom vrpcom, na pitanja koja se odnose na društvo, kao što su zaštita okoliša, simboliziran od zelene vrpce, odnosno trgovine ljudima, simboliziran plavom vrpcom. Te svijesti vrpcom boje igraju ključnu ulogu u prikazivanju uzrok. Uporaba takvih vrpce za širenje svijesti može se pratiti natrag do 1970, kada supruge američkih vojnika talac u Iranu koristi žute vrpce kao dio svijesti programa. Ideja je postao tako popularan u kratkom span vremena da se, kad su ti vojnici vratili kući u 1981, bili su dočekani s horde od takvih žute vrpce.
Svijest vrpci Boje i značenja
S vremena na vrijeme, jedna boja se koristi za predstavljanje mnogih kampanja podizanja svijesti, i na vrijeme, jedan koncept ili pitanje će imati nekoliko atributa, od kojih će svaki biti zastupljena od strane različitih boja. Na primjer, podizanja svijesti o raku vrpce boja razlikuju se od jedne vrste raka na drugu. Neki od najpopularnijih podizanja svijesti o raku boje su bijela za rak kostiju, plava za rak debelog crijeva, siva za rak mozga i roza za rak dojke. S obzirom na nastavku su razne druge boje svijesti vrpce, i njihova značenja.
Žuti Vrpca: Povijest žute vrpce označio je početak korištenja boji trakica za širenje svijesti. Osim njegova uporaba kao simbol razmještene postrojbe, žute vrpce koja se koristi za samoubojstvo svijesti i program prevencije. Također se koristi kao simbol za "pomoć otključavanje drugi zatvor 'program koji pomaže ex-osuđenika. U zdravstvenom sektoru, ona se koristi u sarkoma i raka kostiju, kao i endometrioza svijest programe.
Bijela vrpca: Ona se koristi za širenje svijesti o raznim zdravstvenim problemima, kao što su rak kostiju i više nasljednih exostesis, kao i pitanja koja se odnose na društvo, kao što su spol nasilja i gay-teen samoubojstvo svijesti.
Blue Ribbon: Iako je plava boja je najčešće povezana s rakom debelog crijeva vrpce, različite nijanse plave boje se koriste u raznim drugim svijesti programe, kao dobro. Dok nebo plavom vrpcom koja se koristi za karcinom prostate svijesti, modrom vrpcom se koristi za širenje svijesti o seksu trgovine ljudima i ropstva. Općenito, plavom vrpcom se koristi u ovjenčani naše trupe kampanje, zlostavljanje svijesti, gomoljasto skleroza svijest, anti-duhan i anti-second hand dim svijest u Kanadi, i Međunarodni dan Dijeta br.
Crvene vrpce: Crvena vrpca se koristi u AIDS i vaskulitis svijesti što se tiče zdravstvenog sektora je u pitanju, i za zlouporabu svijesti što se tiče pitanja koja se odnose na društvo u pitanju. Pročitajte više o tome što je crvenom vrpcom tjedan.
Red i Blue Ribbon: Ona se koristi kao vrpce za Haiti oporavak i Obnova svijesti nakon razornog potresa 2010 Haiti.
Zelena Vrpca: Ovo je opet jedna od najpopularnijih svijest vrpcom boje, koje se koristi u rasponu od svijesti, uključujući i transplantacije organa i donacije svijesti, starenje istraživanja svijesti, rak bubrega svijest, a svijest o zaštiti okoliša. U 2009, to je bio korišten kao simbol za izbor prosvjede u Iranu.
Pink Ribbon: Jedna od najatraktivnijih naširoko hvaljeni boje što se tiče svijesti vrpce su u pitanju, ružičaste vrpce se koristi za širenje svijesti o raka dojke.
Gold Vrpca: zlato vrpce se koristi kao simbol za leukemiju, i dijete podizanja svijesti o raku.
Plava i Pink Ribbon: vrpca u boji kombinacija ružičaste i plave se koristi u neplodnosti svijesti, dijete gubitak svijesti i trudnoća gubitak svijesti programe. Također se koristi u upalnim svijesti raka dojke, ali i kao simbol genitalnog integriteta.
Jade Vrpca: Jade obojena vrpca se koristi za širenje svijesti o hepatitisu B i rakom jetre.
Zimzelen vrpci: Ova vrpca se koristi za širenje svijesti o plućna hipertenzija, poremećaj prehrane i raka želuca. (Boja je nastala od boje zimzelen -. Otrovna biljka plavo boje cvijeća)
Violet Vrpca: ljubičasta u boji vrpce se koristi kao simbol za Hodgkinova limfoma, vrste raka koje uključuju bijelih krvnih stanica.
Srebrna Vrpca: srebrna vrpca se koristi za širenje svijesti o poremećajima mozga i kongenitalne citomegalovirus. U Australiji, također se koristi za širenje svijesti o karcinom jajnika.
Purple Vrpca: ljubičasto obojena vrpca se koristi za širenje svijesti o spektar poremećaja, uključujući i Chiari malformacija, cističnu fibrozu, fibromyalgia, Alzheimerova bolest, rak gušterače i sl. Osim toga, ljubičasta vrpca se također koristi za širenje svijesti o nasilju u obitelji , i da simbolizira vjerske tolerancije i radničkih Memorial Day.
Orange Vrpca: narančasta vrpca se također koristi za širenje svijesti o raznim bolestima, kao što su leukemija i limfomi, multipla skleroza, ADHD i sl. To je također simbol zaštite životinja svijesti i raka bubrega doživljenje i svijesti. U Australiji, to znači anti-rasizma, te u Nigeriji, to je simbol za energiju svijesti.
Gray Vrpca: siva Vrpca se koristi za širenje svijesti o dijabetesu, raka mozga i astme.
Crno Vrpca: Čuveni za Anarhistički Crni vrpci kampanje, crne boje vrpce također se koristi za širenje svijesti o melanoma i narkolepsije. U Sjedinjenim Američkim Državama, ona se koristi u žalosti i sjećanja na pokolj u Virginia Tech.
Ovo je kratka informacija o raznim svijesti vrpce boja, i njihova značenja. Osim ovih, postoje i neke raznobojnim vrpcama svijesti. Na primjer, višebojni vrpce prikazom nekoliko slagalice se koriste u autizam svijesti, i vrpce za Saint George, s crnim i narančastim dvo-boja uzorak, koristi se kako bi obilježili Drugog svjetskog rata u post-sovjetske države. Sada kada su postali dobro upućen s vrpcom boje svijesti značenja, morate imati shvatio da je ovo doista jedan od najvažnijih romana načina za širenje svijesti o različitim kampanjama, a njegova uspješna primjena u različitim područjima govori puno za to.

No comments:

Post a Comment