Monday 13 February 2012

Boston Paprat

Boston paprat je bio jedan od najpopularnijih biljke tijekom Victorian era 19. stoljeća. Te mogao vidjeti da je postrojilo se preko Victorian salon i na prednjem trijemu tijekom ljeta. To bi objesiti tamo na trijem nježno njišu uz prolazi vjetar. Svijetlo zelene boje napravio okolici osjećate svježe i živo. Čak i danas, Boston paprat biljka može se vidjeti u nježno lepršav vješanje posude američkih trijemovima. Latinski naziv za Boston paprat je Nephrolepis exalta. Boston paprati ima porijeklo iz tropskih i polu-tropskim područjima širom svijeta. Ona ima sposobnost da se brzo proširila na podu kišu šumu te se stoga koristi kao ispuna, u postrojenja i pozadina biljke u vrtu. Pođimo u detalje Boston paprati houseplant skrb.
Karakteristike Boston Fern Houseplant
Boston paprat je zeljasta, zimzelena biljka koja može biti mala kao 6 inča u veličini ili može doći do oko 7 metara u visinu. Širenje Boston paprati uglavnom oko 2 do 3 metara širine, koja može varirati od postrojenja do postrojenja. Ostavlja zove kao fronds su jabuka zelene boje i izgledaju kao mač poput fronds. Oni nastaju u klastere iz baze i naizmjenično raspoređeni. Boston paprati ne stvara plod, ali spora. Spore se nalaze u malim klasterima pod nazivom sori i leže između srednje rebro i lijeve margine na donjoj strani letka. Možete pročitati više na vrtu.
Boston paprat biljka je hlad tolerantan i uspijeva u vlažno tlo. Ona preferira vlažan okoliš i upozoravaju da raste. U divljini, to se obično nalazi raste oko močvare, šume i ivičnjaka. To treba dobro drenirani dušu i općenito je pronašao raste kao biljka zrak. Vratimo se sada ići u detalje Boston paprat biljka briga.
Kako Briga za Boston paprati?
Kada raste Boston paprat houseplant, morate mu dati odgovarajuće uvjete za rast dobro. Trebate imati na umu da te biljke trebaju visoke vlažnosti i indirektno svjetlo. U slučaju zatvoreni u vrtu, morate se puno brine o razinama vlažnosti. Morate popuniti ladicu šljunčana s vodom i stavite u lonac paprat u njemu. Morate magla biljka 1 do 2 puta svaki tjedan da ispuni svoje potrebe vlage.
Boston paprati skrbi uključuje i održavanje tla vlage. Ako tlo postaje suha, paprati biljke odumiru. Stoga, provjerite da li voda biljka kao i kada je tlo izgleda suho. Možete čak potopiti Boston paprat biljka lonac jednom mjesečno. Te biljke općenito su posađene u tresetnica i stoga, trebaju biti vlažne. Ocijedite vodu ispravno nakon ispijanje lonac. Ako ste pronašli, tvoj Boston paprati lišća okretanje žuta, to znači da treba više vlage.
Drugi aspekt Boston paprat biljka briga gnojenje. Morate dodati uravnotežen 10-10-10 topljiva u vodi tekuće houseplant gnojiva biljka samo nekoliko puta u godini. Oni ne trebaju mnogo gnojivo za njihov rast. Boston paprati biljke su također osjetljivi na štetočine, kao što su pauk novčića i mealybugs. Stoga, tretirati biljka odmah, ako promatrati bilo kakve zaraze. Nemojte koristiti bilo kakve kemikalije za liječenje zaraze kao i lišće su vrlo osjetljive. Morate koristiti neki prirodni insekticidi za liječenje vaše biljke.
Korijen sustav Boston paprat biljka može dobiti vrlo agresivni. Kada primijetite sivkasto boja na listovima, to znači vrijeme za ponovno lonac. Kada donijeti kući novi Boston paprat houseplant, te bi trebao pomoći da dobijete readjusted svom novom okruženju. Morate se paprat u najsvjetlija područja vaše kuće za tjedan dana. Ali, pazite da ne stavite ga u cijelosti ili izravno ned Nakon otprilike tjedan dana, premjestite ga na točnu lokaciju koju želite da bude. To će pomoći da se privikne na niske razine svjetlosti.
Možete pročitati više o paprat njegu u ovim člancima:; Asparagus Paprat Care; Noj Fern Care, australski paprat, Kao što možete vidjeti, Boston paprati skrb je vrlo jednostavna i ne zahtjeva dodatne napore. Međutim, treba uzeti neki briga o vlažnosti zraka, vlažnosti tla i sunčeve svjetlosti. Ako ste u mogućnosti pružiti idealne uvjete, vaš Boston paprat biljka će procvasti sretno. Nadam se da ovaj članak je pomogao da saznate više o tome kako briga za Boston paprati.

No comments:

Post a Comment