Monday 20 February 2012

Crni ribiz bilja

Crni ribiz biljka, također izgovara i kao crna grožđica, je hladno Hardy grm. Znanstveno prikazan kao Ribes nigrum, pripada obitelji Grossulariaceae. Možete identificirati crni ribiz biljka iz palmately lobed lišće i crvenkasto zeleno cvijeće imati na duge grozd cvat. Ova višegodišnja biljka je poznata po svojim tamno ljubičasta boja bobica jestiva. Većina ljudi vole tangy okus crnog ribizla soka. Također, crni ribiz sjeme ulje je učitan s bezbroj zdravstvene beneficije. Let's pogledajte na rastu i brižan savjete ove višegodišnji grm.
Kako biljka crni ribiz grmlja?
Najbolji način da propagira crni ribiz biljka je za tvrdo reznice. Iako je meko drvo reznice su također preferira, oni su teško za promicanje rooting. S tim načina razmnožavanja, rodnih razdoblju znatno je skraćen. Možete kupiti debeli i bolesti besplatno crni ribiz reznice biljaka od vašeg lokalnog vrtić. Pretpostavlja se da ste odabrali zdrav crni ribiz biljčice, nakon što su u vrtu savjete za njih raste u vašem vrtu:
Sadnja web-lokacija i tla, ribiz-crni grm raste iu sunčanim područjima i manje gužve mjesta. U slučaju hladu dvorišta, odaberite djelomičnu sjenu regiji koja prima suncu, barem na nekoliko sati dnevno. Budući da crni ribiz biljka uspijeva na duže razdoblje, pravilno pripremi tla je od iznimne važnosti za uzgoj ove Hardy grm. Za održavanje zdrave biljke, tlo treba biti bogat, dobro drenirano i blizu je normalno da malo kisele (pH 6,5-7,5) raspona.
Crni ribiz Sadnja, prije sadnje crni ribiz, iskopati veliku rupu i dodajte dozu bonemeal ili stajskog kompost. Neka tlo postaviti za par tjedana i onda, postrojenja crni ribiz. U vrijeme nasada, napraviti rupu malo dublje (oko 5 cm) nego što je bio uzgoj u loncu. Nježno stavite postrojenja i popuniti rupe sa tla. Pritisnite čvrsto tlo oko stabljike kako bi uklonili džepovi zraka. Ponovite ove korake za uzgoj drugih biljčice, ali pobrinite se da ostavite prostor od oko 1,8 metara između dviju biljaka.
Crni ribiz Plant Care, Voda duboko novo zasađeno crni ribiz biljke. Nakon što je briga za crni ribiz biljka uključuje pružanje toplo temperatura, umjereno zalijevanje i odgovarajuće hranjive tvari. 1 inch zalijevanje tjedno dovoljno je za održavanje ove Hardy grmova. Polaganje debelim slojem organskog malča je koristan u smislu očuvanja vlažnosti tla i kontroliranje rast korova. Kod izlaganja produžen sušnih razdoblja, biljke su osjetljivi na plijesni. Pročitajte više na suzbijanje korova.
Crni ribiz rezidbe; Slično održavanje ostalih grmova i grmlja, obrezivanje je osnovni korak u brizi za crni ribiz postrojenja. Za dobro ustrojen grm, razmislite o uklanjanju jedna trećina od stare stabljike i da ne zaboravimo, slabe i mrtve grančice. Mark grana biti pruned dolje i izrezati ih u neposrednoj blizini glavne stabljike. Po obrezivanje taj način, možete uspjeti u suzbijanju bolesti i štetnika u određenoj mjeri.
Crni ribiz Plant problema; Pazi za najezde štetočina i bolesti infestations u svom crni ribiz biljke. Zajednički štetnika koji utječu na crni ribiz biljke su žučni obol, vaši i pauk novčića, a bolesti uključuju plijesan, rđa blister, vraćanje virus i lista uočavanje bolesti. Prema kultivatori crni ribiz biljaka, bolesti napadi su veći kada postotak dušika u tlu je vrlo visoka. Dakle, provjerite da koristite ispravnu gnojiva u odgovarajuće koncentracije.
Ako imate uspostavljen crni ribiz biljka kod kuće, možete razmnožavati nove biljčice na svoju vlastitu. Jedina obzir u prikupljanju biljnih reznice je ispravan put, što je oko sredine listopada. Kao biljka je u uspavanom stanju, to može oporaviti u potpunosti nakon što su reznice napravio. S pravilnim crni ribiz postrojenja za njegu i održavanje savjete, to obično ostaje produktivno više od 15 godina. Međutim, kvaliteta ploda i pad prinosa postupno s dobi. Dakle, možete misliti zamjene starijih crni ribiz biljka s novim mladice.

No comments:

Post a Comment