Friday 10 February 2012

Komuniciranje sa svojim supružnikom

Učinkovite komunikacije između parova igra vitalnu ulogu u izradi brak uspješan. To je kroz komunikaciju da izraziti naše misli, emocije i ideje jedni druge. Sjeti se onih dana kada su dva novo bračni par. Tijekom te faze, komuniciraju sa svojim suprugom bila je vrlo lako ide jer nije bilo toliko toga za reći i tako mnoge stvari koje treba znati jedni od drugih. Međutim, s vremenom, znatiželja da uče jedni o drugima zamire, a komunikacijski jaz razvija. Nedostatak komunikacije u odnosima rezultira nesporazumima i sukobima. Komuniciranje sa svojim suprugom redovito može zadržati kao bračnih problema na zaljev.
Savjeti za komuniciranje sa svojim supružnikom
Tijekom komunikacije sa svojim supružnikom, postoje neke smjernice koje treba slijediti, tako da oboje možete podijeliti svoje poglede jedni s drugima udobno. Oni su kako slijedi:
Biti pažljiv, kad imate jedan razgovor sa svojim partnerom, pobrinite se da nitko neće ometati i oko vas. Vaša pažnja ne bi trebali dobiti preusmjeren prema televiziji ili novinama ili radio. Čak i ako djeca ili prijatelji su oko, ne možete usredotočiti vašu pažnju na raspravu. Dakle, to će biti bolje ako možete odabrati osami, gdje možete dati nepodijeljenu pažnju jedni drugima. To bi mogla biti u udobnost vašeg spavaća soba. Ili, možete otići u šetnju ili duge vožnje gdje možete razgovarati više slobodno.
Pokazati poštovanje; Bez obzira koliko si uzrujan sa svojim supružnikom, govoriti u uljudan način. Ako koristite psovke ili podrugljiv ton ili vrištati ili vikati, vaš partner će izgubiti interes za slušanje za vas. S druge strane, kada se govori uljudno, on ili ona će biti više spremni slušati ono što vam reći. Mnogo puta, izrazio riječima iz ljutnje stvoriti puno nesporazuma ili mogu povrijediti vaš partner vrlo loše. Za to vam svibanj morati požaliti kasnije.
Govorite Iskreno, ne ustručavajte se iskreno izraziti sebe. Tu bi moglo biti nekih razlika u mišljenju. To je apsolutno normalno u svakom odnosu. Ne možete složiti na sve ono što vaš partner reći, i obrnuto. Neke razlike u mišljenju ne bi trebalo razbiti vaš odnos. Umjesto toga, rasprava o tim razlikama s otvorenog uma može riješiti mnoge probleme. Međutim, ne samo držati se govori o samo ne voli, razgovaraju o tim stvarima koje vam se sviđa kod njega ili nju. To će zadržati razgovor ide u pozitivnom ozračju.
Pažljivo slušati; Tijekom komunikacija, slušanje je važna kao i govorenje. Kad se vaš suprug razgovarate, ne prekidajte u sredini. Nemojte samo sjediti mirno, ali održavati receptivni govor tijela koji pokazuje vaš slušaju. neka ga izraziti svoje misli i mišljenja slobodno. Čak i ako se ne slažete s tim mislima, dati uho svakom riječi, sa otvorenog uma. Nakon što je završio, onda možete dati svoje reakcije.
Napraviti eye contact, Ta gesta je presudno za svaku komunikaciju. To pokazuje da imate interes za ono što druga osoba govori. Odsutnost oči u oči kontakta daje dojam da nemate nikakav interes u raspravi. To će iritirati osobu koja govori. Održavati kontakt očima čak i kada se govori, što zauzvrat osigurava slušatelja koji su iskreno govoreći. Štoviše, kontakt očima, nježan dodir, držeći se za ruke, učinit će vas oboje osjećati bliže jedna drugoj.
Nadam se, da ste razumjeli važnost komuniciranja sa svojim suprugom. Uz vašu zauzeto raditi rasporedi, kućanske poslove, upravljanje djecu tu je vrlo malo vremena koje je ostavio jedni za druge. Međutim, napori moraju biti napravljena tako da možete provesti barem pola sata na dan, i to isključivo sa svojim suprugom. To će smanjiti vaš grudges, nesporazumi će nestati iz vašeg braka, i vaš bračni obveznica ojačat će više nego ikada prije.

No comments:

Post a Comment