Sunday 11 March 2012

Šimšir grmlja

Šimšir grmlje akcent postrojenja. Šimšir ili Buxus je rod od 70 vrsta koje se koriste za uređenje u formalnim vrtovima za uzraste. S obzirom na njihov rast obrazac i gustom lišće, šimšir grmova može se koristiti za sadnju temelj. To može biti uzgojeno sama ili s drugim biljkama da uljepšati bilo kojem području. Oni su također koriste landscapers priložiti određena područja ili odvojeno jedno mjesto od drugih.
Dodavanje šimšir grmlja na bilo koji vrt će zasigurno utjecati na uređenje okoliša na pozitivan način. Maleni lišće zajedno s gustom teksturom daje landscapers uz izvrsnu priliku da oblikuju these grmlje u prekrasnoj oblika i uzoraka. Općenito šimšir grmlje se koriste kako bi živica i vrt granica. Šimšir grmova se također može koristiti kako bi se istaknula jedna nogostup, obruba ili terasa. Pročitajte više o zimzeleno grmlje i živice.
Šimšir Grmlje: Vrste
Engleski šimšir je jedan od najpopularnijih šimšir grmova. Ova biljka naglasak može narasti do visine od 3 noge. Zbog svoje prirode sporo raste, to je idealno landscaping biljka. To obično raste po stopi od inča godišnje. Cvate tijekom sezone proljeće. Još jedan zajednički paletu šimšir grmova je američki šimšir. Iako je američki šimšir proizvodi male zelene cvijeće, ali to su jedva zamjetljiv. Ova raznolikost je poznat po svojim sjajnim listovima. Ova biljka može narasti do 10 metara u visinu. Neki od ostalih sorti šimšir grmlja Green Tower šimšir, Green Velvet šimšir, variegata, Green Mountain šimšir i patuljak engleski šimšir. Pročitajte više o topiary biljaka.
Uvjete za rast
Sadnja grmlja šimšir, Ako planirate posaditi šimšir grmlje u svom vrtu, idealno vrijeme da se biljka these grmlje će biti u proljeće ili u jesen. Iako šimšir grmova može rasti u punom suncu, ali oni vole djelomičnu sjenu, dakle, odaberite web-mjesto koje ispunjava taj uvjet. Da se biljka these grmova, prvo morate kopaju rupe sadnje. Iskopati rupu koja je kao duboko kao root loptu. Sada se šimšir grm iz posude i stavite ga u rupu. Dodaj tla za sadnju rupu. Voda biljke temeljito. Tlo treba biti dobro isušen. Vi bi također trebali testirati tlo za pH razinama. Tla s pH između 6,5 - 7,5 je pogodan za rast šimšir grmova. Ako ste sadnju grmova mnoge šimšir, da provjerite da li zadržati na udaljenosti od 12 do 18 inča između dva grmova.
Zalijevanje, morate često vode u rastućoj fazi. Također obratite pažnju tijekom sušnih razdoblja i tijekom kasne jeseni. Držite vlažno tlo, ali ne ići na zalijevanje pijanka as šimšir grmlje imaju plitko korijen sistema, te ih vrlo često zalijevanje može oštetiti korijenje. Jedan od šimšir grmlje bolesti zove phytophthora korijen truleži je uglavnom uzrokovano zbog viška zalijevanje, stoga morate biti oprezni o aspektu zalijevanje. Pročitajte više na zalijevanje biljaka.
Usitnjavanje, osim dodavanjem komposta, treseta mahovine ili gnoj obnavljanje tla, morate dodati sloj malča. To će pomoći u zadržavanju vlage u tlu i održavanju tla cool. Bilo bi poželjno dodati oko 3-4 cm od zagrtati biljke tijekom ljetne sezone. Malčiranja također mora biti učinjeno tijekom zime. Možete koristiti sjeckani listovi za usitnjavanje, ali pobrinite se da ti se ne nalazi u neposrednoj blizini stabla.
Rezidba; Morate ukloniti sve mrtve i bolesne grane. Rezidba također mora biti učinjeno kako bi se dati oblik na šimšir grmlje. Rezidba će promicati bolje rastu, ali to ne bi trebao biti vrlo teške. Trebate orezati grane vanjske nešto dopustiti svjetlu da uđe dublje u biljku. Uklonite mrtav grančice, jer ako je dopušteno da ostanu u centru šimšir grmlja, te može dovesti do rasta gljiva i oštetiti biljke.
Pročitajte više na:; Kako Trim Hedges; brzorastućih Hedges; Nadamo se da ćete naći informacije o šimšir grmlja skrb koristan. Ako planirate da koristite ovaj ukrasno grmlje u svom vrtu, koristite sljedeće upute kako bi ga zadržati u dobrom stanju. Sretan vrtu!

No comments:

Post a Comment