Friday 30 March 2012

Razine vlage u Domu

U prosjeku je razina vlage u kući treba rasponu od 30 do 50 posto, ali ide od strane stručnjaka točke gledišta, idealan razine vlage u kući bi trebao biti blizu 45 posto. Iako je raspon gore spomenuto nije toliko nezdrava, ali negdje blizu 45 posto pretpostavlja da će biti puno više i bolje. Možete kupiti hygrometer - uređaj se koristi za izračunavanje relativne vlažnosti zraka u okolici, za praćenje razine vlage u kući. Iako postoje i druge metode određivanja razine vlage (kao što je ponovio zamagljivanje prozora i pojave plijesni na zidovima), korištenje hygrometer je mnogo više prikladan i siguran način pucao vlage praćenja.
Zašto biste trebali održavati pravilnu vlažnost razinama u kući?, To je nužno za održavanje odgovarajuće razine vlage u kući because ekstremne fluktuacije u istom mogu izazvati štetne učinke na vaše zdravlje, kao i svoj dom. Niska vlaga može rezultirati u rasponu od zdravstvenih problema, kao što su suho nos i suha usta i ždrijela, i vas osjetljiv na razne respiratorne probleme i hladno. Suha koža, izazvane zbog nedostatka vlage u zraku, biti više osjetljiv na pukotine, i drugih tegoba povezana s njim. Niska vlažnost zraka također će oštetiti vaš drveni namještaj i ostalih drvenih predmeta u domaćinstvu, a ne zaboraviti drvenih podova. Vi ćete također svjedok nenormalan rast u statičkog elektriciteta, koji će vas osjetljiva na elektro-šokovima. S druge strane, vlage iznad također će oštetiti vaše kuće, a posebno stropove i zidove. Crna plijesan i trulež će postati češće, te utjecati na dijelove kuće poslužit će kao plodno tlo za razne kukce. To se, rekao je, potrebno je osigurati da optimalnu razinu vlage prevladava u kući.
Visoka vlažnost razinama, ako je vlažnost veća od razine optimalne razine vlage u kući, morat ćete posegnuti za neke jednostavne mjere kako bi ga niže. Te mjere će uključivati ​​nekoliko jednostavnih koraka od prestanka upotrebe ovlaživača, koristeći ispušnih obožavatelji u kuhinji i kupaonici, instalacije usisne cijevi, i sl. Isto tako, obuhvaća tave pri kuhanju, imaju kadu u hladnu vodu, smanjenje trajanja tuševi Prilikom kupanja u toploj vodi i drugih takvih jednostavnih savjeta su također učinkoviti u smanjenju razine vlage u kući. Biljke imaju tendenciju objavljivanju vodene pare, a time, to je idealno da se izbjegne bilo čuvanje biljaka u kući. Kupnja dehumidifier je još jedna opcija koju mogu pribjeći da bi se dobili osloboditi od viška vlage u kući.
Niska vlažnost razinama, kada vlaga preniska, najjednostavnije izmjeriti ga vratiti na potreban nivo je da koristite ovlaživač zraka. Postoje razne vrste Ovlaživači dostupni na tržištu, koje se kreću od jednostavnih isparavanje tipa, s hranjenja priručnik vode i ograničen kapacitet ovlaživanja, na vlast tipa, s priloženom sustavu grijanja i maksimalni kapacitet ovlaživanja. Pravilno održavanje je još jedan aspekt ovih ovlaživače zraka koji treba uzeti na razmatranje, kada koristite ih. Udisanje ustajali zrak pušten iz Ovlaživači mogu također rezultat nekih zdravstvenih problema. Kada kupujete ovlaživač, morate biti sigurni da možete kupiti jedan s dovoljno radno područje za pokrivanje propisano područje. Iako možete imati domaći ovlaživač vlastite, kupnja konfekcijski aparat će biti bolje.
Ovo je kratka informacija o preporučenim razinama vlažnosti u kući, i kako ih održavati. Pitanja se odnose na višak ili nedostatak vlage u vaš dom svibanj zvuk jednostavnim, ali oni mogu imati neke ozbiljne posljedice na vaše zdravlje u dugoj vožnji. To se, rekao, to je bolje biti dobro upućen s jednostavnim mjerama za monitoring vlažnost, i držati ga pod kontrolom.

No comments:

Post a Comment