Thursday 29 March 2012

Real vs Lažni Dijamanti Dijamanti

Dijamanti su prized posjed, kao drago kamenje, od davnih vremena u različitim dijelovima svijeta. Prirodno pojavljuje dijamant je sačinjen od ugljika i formirana pod visokim uvjete temperature i tlaka. To je izuzetno rijetka roba i pravi dijamanti traje milijardama godina, kako bi se dobila svoj današnji oblik. U posljednjih nekoliko stoljeća, lažni dijamanti su izrađene pomoću raznih umjetnih materijala. Među njima, kubični cirkon i Mossannite su najpoznatiji čovjek napravio dijamanata danas. Uz napredak u tehnologiji, svojstva sintetičkih dijamanata imaju bliske sličnosti s pravim dijamantima. Kao rezultat toga, razlika između stvarnih dijamanata vs lažni dijamanti uopće nije lako.
Real vs Lažni dijamanti
Postoji veliki sorti pravi dijamanti. Svaki od njih ima svoje različite osobine. Dakle, utvrđivanje svojstava razlikuju pravi i lažni dijamant je pravi veliki izazov. Evo nekoliko testova koji mogu pomoći u odnosu između stvarnih dijamanata vs lažni dijamanti:
Test # 1; označena razlika između Kubični Zirconia i pravi dijamant je težina. Težina jednog Kubični Zirconia će biti puno više nego što je pravi dijamanata iste veličine. U stvari, to će biti gotovo 55 posto više nego pravi dijamant. Dakle, provjeriti težinu od kamena na karat razmjera. Saznajte više o Kubični Zirconia vs diamnonds.
Test # 2, jedan od najboljih načina kako reći ako dijamant je pravi gledajući njezin odraz. To je još jedan važan aspekt dijamant koji pomaže u razliku između prave i imitation dijamant. Kada promatrati odsjaje pravi dijamant pažljivo, naći ćete da se sastoje od različitih nijansi sive boje. S druge strane, lažni ili niske kvalitete dijamant daje duga obojena razmišljanja.
Test # 3, Mjesto dijamant naopako uvjet preko tisak. Ako možete pročitati slova na podlozi novine, onda se kamen lažni, a ne realni. Dijamanti imaju visok indeks loma, što znači da se savija svjetlost koja prolazi kroz nju vrlo oštro. Ova metoda nije u potpunosti siguran jer postoje neke low cut dijamanti koji može uspjeti ovaj test autentičnosti.
Test # 4, Dakle, kako znate lažni ili pravi dijamant, bez ikakve opreme, čak ima dovoljno svjetla. Jednostavan način je da se donese pravi dijamant blizu ustima i puhati zrak na njemu iz usta, pare mora nestati odmah. Ako se istog testa se vrši na lažni dijamant onda magla će se boravak za nekoliko sekundi. Međutim, ako postoje čestice prljavštine ili ulje na pravi dijamant onda će uspjeti ovaj test. Stoga, na površini kamena treba očistiti najprije prije nego je podvrgnut testu. U slučaju, kamen je duplikat gdje je dijamant i cirkon Cubic je zalijepljen zajedno, ovaj test ne primjenjuje.
Test # 5, kada dijamant je izložena ultraljubičastim zrakama, onda pokazuje fluorescentne plave koja može varirati od srednje do jake. Ako plavo svjetlo ne pojavi onda to može biti lažni dijamant, ili bi to mogao biti visoke kvalitete dijamant. Međutim, ako promatramo žuti, sivi ili zeleni fluorescentni, onda je vjerojatno da će biti Moissanite.
Test # 6; Promatrajte dijamant blisko pod povećalom. Prije svega, check out faceta od kamena. Ako se reže na vrhu dijamanta imaju oštre zglobova, onda je pravi dijamant. U slučaju, da su lažni aspekte u valjanom stanju. Kada se gleda kroz povećalo naočale, naći ćete da postoji toliko mnogo mana ili nedostataka poput male pukotine, osvrće, itd. Takve greške su nestale u umjetno napravio dijamanata. Čak i ako lažni dijamant prolazi sve ostale testove je gore spomenuto, to je jedan učinkovit test da ne može proći.
Nade, informacije sadržane u ovom članku na pravi dijamanti vs lažni dijamanti će vam pomoći da pravilno odabrati pravi, kvalitetan dijamant. Također možete koristiti tester dijamant za ovu svrhu, kao dobro. Međutim, problem s ovim je elektronički uređaj koji se često ne uspije identificirati Moissanite kao simulirano dijamant. Na kraju, želio bih predložiti kupite dijamanti iz pouzdanog draguljara samo. Također biste trebali pitati za potvrdu o podrijetlu, da će provjeriti autentičnost dragulj.

No comments:

Post a Comment