Wednesday 7 March 2012

Rezidbe kruške stabla

Kruške stablo je stablo rod koji pripadaju roda Pyrus i obitelji Rosaceae. To je višegodišnja stabla koja nosi jestive, pomaceous voća i cvjetni struktura slična je jabuka koja pripada istoj potporodice Maloideae ili Spiraeoideae. To je lako rasti stablo koje raste i na dobro dreniranim plodno tlo, i zahtijeva punu sunca. Kasno zimi ili u rano proljeće je najbolje vrijeme da biljka stablo, i manje skloni štetočina i bolesti, stablo kruške žive duže od jabuka stablo. Iako je drvo ima visoku toleranciju na suhoće, za bolji prinos preporučljivo je da se voda stablo redovito.
Rezidbe jedna kruška
Sada kada je u pitanju rezidba voćaka, većina od nas zapeti odlučivanja koja je pravo vrijeme i način rezidbe. Iako mnogi od nas misle da rezidbe jabuka ili kruška je više ili manje isti, istina je postoje određeni parametri u kojima su stabla varira koji trebaju biti uzete u obzir prilikom rezidbe kruške stabala. Za razliku od jabuke, kruške drveće nose svoje plodove bliže glavne grane i od njihove grane nisu kao jaka kao jabuka stabla, ne treba žuriti in rezidba i treba čekati najprikladnije vrijeme. Dakle, u narednim odjeljcima ćemo naučiti kada i kako orezati stablo kruške.
Kada jednom orezati stablo kruške?, Iako je najbolje vrijeme za orezati stabla kruške u zimi, kada je stablo u mirovanju, možete uzeti u obzir obrezivanje stabla u kasno ljeto, ako je stablo drvo je tvrdokorna i stablo je završio raste za godinu koja je oko tog vremena. Također možete orezati stabla povremeno kada je mlad, jer to će zadržati stablo raste iz predugo i da će lakše doći do voća na gornje grane. Za optimalan prinos, održavati redovite rezidbe raspored jer će to dati stablo raste zdrav okoliš.
Kako orezati jedna kruška?; Rezidbe kruške drvo nije tako teško kao što se čini. Nemojte žuriti i izbjeći radiš bilo većih obrezivanje prije proljeća. Međutim, ako primijetite bilo koji slomljena ili bolesne grane, orezati ili ih ukloniti tijekom bilo koje doba godine. Koristite odgovarajuće škare obrezivanje i zadržati svoje čisto reže. Izbjegavajte rezanje u neposrednoj blizini glavne grane ili debla. U slučaju, da istanjena stabla u prethodnoj godini, pričekajte par godina prije proreda ili obrezivanje opet.
Uklonite ili orezati puca da je proljeće oko stabla, pa čak i trim grane koje nisu pokazuje prema gore. Također orezati ili trim grana koje su vrlo blizu jedna drugoj. Svaki dio stabla koja ne prima dovoljno sunčeve svjetlosti i ne ide na prinos, da je bolje da ga trim off. U slučaju, stablo razvija whorls između krakova, izrezati ih isključite. Nakon rezidbe your kruška provjerite da li očistiti područje od pruned off materijala i truljenje otpada. Za više možete pročitati o voće upute stablu obrezivanje.
Kruška stabla obično imaju lijep prirodan oblik koji samo trebate održavati pružanjem zdravstvenih raste okoliša i obavljanje pravovremeno rezidbe. Dakle, samo čekaju pravo vrijeme orezivanja i koristiti odgovarajuće tehnike za orezivanje, siguran sam da će vam biti od koristi s nekim ukusna i zdrava kruške svake godine. Nadam se da su informacije navedene u ovom članku na obrezivanje stabala kruške dokazuje biti od pomoći u kliring vaše sumnje o tome kako i kada orezati stabla kruške.

No comments:

Post a Comment