Sunday 18 March 2012

Huffing benzina

Inhalacijske zlostavljanje je široko rasprostranjena pojava, ne samo u Sjedinjenim Američkim Državama, ali širom svijeta. Ovo pretežno, uključuje udisanje ili huffing kemijskih para, koje dolaze iz različitih tvari, preko nosa i dušnik. Začudo ipak, širok spektar od ovih tvari su proizvodima za kućanstvo, kao što je benzin, spot maknuti, tekućine za čišćenje, itd. Ovaj svibanj doći kao iznenađenje za mnoge, ali huffing benzina je jedna od najraširenijih faceta inhalacijske zlostavljanja u SAD-u . Činjenicu da benzin je lako dostupan kod kuće, što je rezultiralo značajnim porast zloupotrebe ove supstance, posebno od strane adolescenata i tinejdžera. Dodajte na to činjenicu, da je vrlo teško detektirati zloupotrebe supstanci kao što su benzin, i to samo pogoršava problem.
Huffing benzina: Utjecaj na središnji živčani sustav, tako da, kako točno ne udišete these hlapljivih para, koji dolaze iz benzina, učinak pojedinca um ili tijelo? Većina osoba koje posežu za zlouporabu droge vjerujem da je ovo ih uzima u stanje transa. Benzinske pare su vjerovali da učine istu stvar, ali je intenzitet razlikuje se od ostalih komponenta substance abuse. Zajedno s ostalim aromata, benzina također sadrži razne spojeve benzen. Kada se udiše kroz nos, niz dušnik, para iz benzina imaju tendenciju da se aktiviraju halucinogenim učinak na pojedince um.
U jednostavnim riječima, huffing ova tvar izaziva niz halucinacija, i čini osobu vidjeti ili čuti nešto što ne postoji. Pojedinci koji pribjegavaju benzina zlostavljanje imaju tendenciju da se iskustvo podsvijesti države, u kojem oni sanjaju, dok se u potpunosti ili djelimično svjesni svoje okoline. Ovaj svibanj zvuk vrlo velik dio poput biti budan i sanjati, i to je način na koji to zapravo jest. Međutim, ovaj euforični učinak ima kratko trajanje, i učinak benzinske pare počinje kratkotrajna kisika se pumpa u tijelo. Loša dio tog iskustva je da, kratkoročno euforični efekt čini ljude naselje na tu tvar opet i opet, time što ih ranjive na opasnosti od istog.
Huffing Benzin nuspojave; druge toksikomanije u bilo kojem obliku je opasno za zdravlje, te benzina zlostavljanje nije iznimka. Iako halucinacije i zablude su glavne nuspojave njuškanje benzina, korisnik je dužan iskustvo zajedničke nuspojave inhalanti kao što su vrtoglavica, agresivnost i oslabljen presude. Kod adolescenata i mlade, dugoročni učinci huffing benzina uključuju ozbiljnih medicinskih stanja kao što su periferne neuropatije i koštane srži oštećenja. Bilo je nekoliko slučajeva inhalanti zlostavljanja je rezultiralo smrću. U većini ovih slučajeva, gušenje potaknuta prekomjerna uporaba tvari je temeljni čimbenik. Iako je ovo relativno rijetka još, šanse za takve tragedije zbog zlostavljanja benzina ne postoji. Čovjek mora biti i svjestan fenomen nazivaju 'iznenadne njuškanje smrti', u kojem njuškanje ili huffing hlapivih para iz bilo koje tvari, može rezultirati iznenadnim adrenalina, što može, zauzvrat, dovesti do srčanih aritmija, i na kraju, dovesti do smrti pojedinca.
Kao što smo spomenuli ranije, bilo kakve substance abuse štetan za zdravlje, i zato je najbolje izbjegavati. Navedene opasnosti od huffing benzina svibanj činiti se biti rijetko pojavljuju, ali to je samo zato što u većini slučajeva benzina i drugih takvih otapala zlostavljanje ide neprijavljeno. To je jedan od glavnih prepreka kada je u pitanju droga mjera prevencije zlostavljanja. U kratkom roku efekata njuškanje benzina također znači da je teško otkriti da li je netko iz vlastitog kućanstva to rade, iza leđa. Kao adolescenti i tinejdžeri čine veliki udio ljudi koji pribjegavaju takvim praksi, teret je na roditeljima kako bi se osiguralo da oni prate svoju djecu i, još važnije, zadržati takve tvari, ne samo benzin, zloupotrebe izvan njihova dohvata.

No comments:

Post a Comment