Sunday 11 March 2012

Areca Palm Care

Areca palme su također poznat kao Chrysalidocarpus lutescens. Oni su porijeklom iz Madagaskara i vole toplu klimu za rast. Oni su poznati po bogatoj zelenoj pero kao fronds, koje proizlaze iz njegove više gaće. Oni su naširoko koriste kao ukrasne biljke u kući, uredu i uređenje zbog njihove atraktivan izgled. Može se uzgajati i na otvorenom, kao i zatvorenom prostoru. Ipak, neke posebne areca dlan skrb je potrebno kada se uzgaja u zatvorenom prostoru.
Kako Briga za Areca Palm?
Kada ste sadnju ove palme, provjerite je li veličina spremnika odabran je dvostruko veći od korijena loptu postrojenja. Ovo će osigurati dovoljno prostora za korijene rasti. Osim toga, tamo bi trebao biti izlučivalo rupa na dnu posude. Drugi važni aspekti areca palme skrbi, su kako slijedi:
Tla; Areca palme mogu uzgajati u bilo kojoj vrsti tla pod uvjetom da ima dobre drenaže. Ako se tlo ne izlučivalo ispravno, onda se to mijenja se i poboljšati svoju pražnjenje kapaciteta. Za ovu, mix 2 dijela zemljišta, jedan dio pijeska i jednog dijela komposta. Ova priprema zemljišta mora se obaviti prije sadnje palmi.
Svjetla i temperature; Kao što smo već spomenuli na početku članka, da areca dlan zahtijeva toplo temperatura za rast. To je netolerantan prema smrzavanja temperatura. Odrasle biljke mogu preživjeti u kratkom čarolija hladne temperature, ali mlade biljke će umrijeti. Svjetlo zahtjevi ove biljke je između srednjih do visokih. Međutim, izravno izlaganje suncu može okrenuti lišće žute boje. Dakle, to bi trebao biti je zadržao na udaljenosti od prozora. Ova vrsta djelomično u hladu svjetlo treba biti pod uvjetom da je postrojenje za 6 do 8 sati svaki dan.
Zalijevanje, redovito zalijevanje ove palme je vitalni dio areca dlan skrbi. Tlo ne smije isušiti niti dobiti više-zasićenom vodom. To zahtijeva vode u izobilju u vegetacije i puno je manje potrebne tijekom zima. Možete odlučiti da li je biljka treba vodu ili ne, za kopanje prst u tlo. Ako to se osjeća suha, onda je vrijeme da ga vode. Previše zalijevanje može uzrokovati truljenje korijena.
Gnojenje, gnojivo dodaje se u postrojenja za obogaćivanje tla s hranjivim tvarima. Vodotopljivi dlan gnojiva treba primijeniti na tlu nakon što je razmak od dva tjedna tijekom vegetacije. Međutim, prekomjerna gnojiva nije dobro za korijena ove biljke. Ako se sjedi na korijen za dugo vremena, to može uzrokovati veliku štetu na njega.
Rezidba, rezidba se obavlja uglavnom zadržati vizualnu privlačnost postrojenja netaknut. Mlada uzorak biljka ne zahtijeva bilo obrezivanje. Kao što ostari, neke od fronds postaju smeđe koja moraju biti eliminirana. Isto tako, bilo mrtve grane postrojenja treba sjeći, kao dobro. Ako je vrh list okreće smeđa na razdoblje od vrijeme, to ne znači da je spalio. Dakle, nemojte prekinuti savjete, jer će zaustaviti rast cijele grane.
Areca palma biljke izgledaju jako lijep kao i biljke. Ako slijedite upute areca dlan skrb, pod uvjetom da u ovom članku, bit ćete u mogućnosti zadržati svoj zdrav rast i lijep izgled. Ova biljka ima visoku osjetljivost prema soli prisutne u vodi koja zauzvrat uzrokuju tamne mrlje na svojoj površini lista. Ako primijetite takva mjesta pojavljuju se na listovima, tada morate promijeniti vode se s obzirom na biljke. U tom slučaju, flaširana voda koje ne sadrže minerale će biti više prikladan za ove biljke.

No comments:

Post a Comment