Wednesday 7 March 2012

Rogačevo drvo

Skakavac stabla brzo rastu stabla, koji pripadaju graška obitelji Fabaceae ili Leguminosae zove. Postoje brojne vrste skakavac drveća, koje su razvrstane u dva različita roda (Gleditsia i Robinia) spomenutih obitelji. Najpopularnije među njima su bagrema i med bagrema stabala. Obje su listopadnog drveća, koje mogu rasti po stopi vrlo brzo i uglavnom se koriste kao ulica stabala, primjerak drveća, itd. Ovaj članak se bavi nekim skakavac drvo činjenice da može vam pomoći u njima identificira. Pročitajte više na uređenje okoliša i vrta.
Drvo bagrema
Bagrem drvo (Robinia pseudoacacia), inače poznat kao žuti rogača ili lažne bagrem pripada rodu Robinia, koja ima oko deset vrsta i nekoliko hibrida. Ovo stablo je porijeklom iz jugo-istočnim dijelovima Sjedinjenih Američkih Država. Bagrema brzo raste i velikih stablo, koje može dosegnuti visinu od oko 25 metara i promjera oko jednog metra. Međutim, neke od vrlo starih stabala bagrema imati visinu od oko 50 metara i promjera 1,5 metra. Stablo s brojnim granama razvija tamne i izbrazdane kore, kao što dobi. Listovi su s listićima u obliku pera dužine oko 25 centimetara. Svaki list ima devet-devetnaest letaka, koji su oko ovalnog oblika. Jedno od obilježja ovog stabla je kratak bodljikavo trnje, koje se nalaze u bazi lišća. Ovo stablo proizvodi bijele cvjetove koji su intenzivno mirisan i raspoređeni na aksilarnih, lebdeći racemes. Cvjetovi su također smatra da se jestivo. The mahunarki plod ovog stabla sadrži sjemenke. Iako, odrastao kao hlad stabla ili za ukrasne svrhe, bagrem je vrlo cijenjena zbog svoje tvrdo i trajno drvo. U nekim dijelovima svijeta, bagrem drvo uzgaja se kao med biljka previše. Osim cvijeća, kore, mahune i svaki drugi dio ovog stabla smatra se otrovne, ali, to je također rekao da je toksičnost može poništiti kroz kuhanje.
Med Locust Tree
Med bagrem drvo (Gleditsia triacanthos) je još jedan čest i popularan bagrem drvo, osim bagrema. Međutim, med bagrema pripada rodu Gleditsia, koji se sastoji od 12 vrsta drveća rogača. Med bagrem, porijeklom iz istočne regije Sjeverne Amerike, inače je poznat kao sladak grah, slatko bagrema i med ljuštiti. Tih brzih raste drveće s velikim veličinama, može narasti do visine od oko 30 metara i promjera oko jednog metra. Sjajni zeleni listovi su listićima u obliku pera i duguljast oblik. Tijekom ranu jesen, lišće med bagrem drvo skrenuti svijetle žute boje, neposredno prije pada. Uočeno je da su novi listovi proizvedene ranije u med bagrem, u odnosu na bagrema. Kao iu slučaju stabala bagrema, med skakavce previše nositi trnja na granama, na bazi lišća. Međutim, u slučaju meda skakavac drveće, trnje su dugo (oko 3-10 cm) i mogu biti pojedinačne ili u nakupinama. Kao što se pojave, trnje nalaze se zelena i mekana. S godinama, pretvara ga teže i crvenkasto smeđe boje. Potpuno zrela trnje su krhki u prirodi s pepeljasto siva boja. Jak-mirisni krem ​​boje cvijeća razviti u klastere i voće (sjeme pods) razviti u ženski stabala. Pulpa stana mahuna su jestive. Med bagrem stabla su uglavnom uzgaja kao ukrasnog drveća i nisu medonosnih biljnih vrsta. Kao i crni skakavci, med bagrem drvo drvo je visoko cijenjena.
Pročitajte više na:; Ukrasne cvjetnice stabala, stabla Identifikacija: Vodič za Identificiranje stabala ukrasnog drveća za uređenje okoliša, a sada, imate osnovnu ideju o značajkama obje vrste stabala bagrema, koji se obično vidi. Ove informacije mogu dokazati koristan u bagrem drvo identifikacije. Glavne karakteristike uključuju veličinu drveta, boja i tekstura kore, oblik i raspored letaka, cvijet boja i struktura, sjeme pods, trnje, itd.

No comments:

Post a Comment