Friday 11 November 2011

Židovske svadbene Glazba

Glazba je gotovo dio našeg života. To je stoljećima koriste na sve prigode poput vjenčanja, rođendane, obožavanje, drama, itd. je svakako vrlo važan dio vjenčanje ceremonija diljem svijeta. Wedding glazba biti izabran vrlo pažljivo jer je trebao ići u sync sa ritualima u svečanosti, osobito ako je svečanosti je više tradicionalna, kao što je židovska vjenčanja. Neka nas raspravljati židovske svadbene glazbe.
Židovske svadbene glazbe
Glazba igra ključnu ulogu u židovskoj vjenčanje. Imate opciju izbora tradicionalne židovske glazbe svadbene svečanosti ili nekim svjetovnim svadbene pjesme kao dobro. Međutim, pobrinite se da je samo tradicionalna glazba je igrao tijekom rituala. Drugih suvremenih pjesme mogu se igrati kad svi rituali više. The židovske svadbene ophodni glazba je igrao u dva dijela.
Ovaj prvi se ulazak rabin, starješine obitelji, mladoženja i njegovi roditelji, i bridesmaids, dok je drugi dio ceremonije vjenčanja je najvažniji, dolazak mladenke. U tom trenutku na svečanosti, Baruh Chaba (Blago onomu) je obično igrao. Ali, vi imate izbor da ide za Eshet Chayil (Žena Valour), instrumentalni sastav. Zapamtite, u židovskoj vjenčanje, to je neprimjereno da se igraju Wagner's Bridal Chorus, kao kompozitor je povezana s nekim ima negativnih uvjerenja.
Glazba ne svira kada je stvarna rituali se provode. Međutim, mekani tradicionalne pjesme mogu reproducirati u pozadini za vrijeme predigra, postlude, ili kada je par potpisivanje registar. Možete pitati rabin unaprijed, ako bi bilo u redu da slušanje glazbe tijekom određenih dijelova obreda.
Nakon ceremonije vjenčanja je više, postoji tradicionalni običaj poznat kao "Hora", koja je vrsta vjenčanja. To obuhvaća par being sjedi na visinu i uzvanika plešući oko njih. Židovske svadbene Good plesne glazbe to je Hava Nagila (Dođi Budimo Drago mi je), a Siman Tov U Mazletov (Good Luck svibanj doći do nas). Kad je riječ o izboru između tradicionalnog bendova i disk-džokej, to je sugerirao da se odlučite bendova za ovu svrhu, kao i zastupnici bi se biti Židov i biti dobro upoznati s vjenčanja prakse. Slijedeći su neke dobre pjesme i melodije koje se mogu uzeti u obzir židovske svadbene glazbe.
Židovske svadbene pjesme
Erev Ba (Večernji Comes); Od Y'shama (Glas radosti saslušat će se još jednom); V'ha'er E'ne''nu (Prosvijetli naše oči za Vaš Tore); Y'did nefesh (Voljeni moj Soul); Mezinka Dance; Tum Balalajka (Play Balalajka); El Kabir (Svemogući Bog); Erev Shel Shoshanim (Večer Roses); Siman Tov U'Mazel Tov; Valovi Dunav; Erev Ba (Večernja Comes); Ki Le Olam Chas učiniti (njegova ljubav Vječno), Jeruzalem od zlata; Dodi Li (Moj Ljubljeni je moja, a ja sam mu); Hana'ava Babanot (najljepši of djevice), Ani Le Dodi (Ja pripadam dragome svome's); Hava Nagila (Let's Radujte se); S'u Sh'orim (Pogledajte sve do vrata); Pachelbela's Canon u D; Od Yishama Be'Arei Yehuda; Hodu L'Adonai Ki Tov (zahvaljivati ​​Gospodinu)
To su nekoliko dobrih pjesama koje se mogu smatrati dijelom židovske svadbene glazbe. Postoje mnoge druge melodija koje mogu biti uključeni u glazbu za židovske svadbene ceremonije. Ako posjetite audio trgovinama, lako ćete naći zbirki suvremene i tradicionalne židovske svadbene glazbe.

No comments:

Post a Comment