Sunday 13 November 2011

Zbogom u francuskom

Uz globalizacije, svijet definitivno je došao bliže, a mi se nalazimo u interakciji s ljudima iz različitih dijelova svijeta. Znajući zajednički jezik je neophodan za bolju komunikaciju i interakciju. Sada je ovdje slučaj, ako ste napravili francuski poznanstva, ti željeli znati neke osnovne izraze poput pozdrave na dolasku i odlasku. To je jednostavno nemoguće naučiti cijeli jezik u samo nekoliko dana ili mjeseci. Ali, čestitke i žele your francuski prijateljima na njihovom materinjem jeziku sigurno će je znati cijeniti. Pa što se izrazi želja zbogom u francuskom jeziku? Neka nas pogledajte.
Kako se oprostiti u francuskom
Au revoir je najčešći i standardne fraze pozdrava na francuskom jeziku. Točno prijevod Au revoir odnosno njegov točan engleski ekvivalent zbogom, zbogom, i zbogom. Ako želite znati kako ovaj francuski izraz izgovara, sljedeće je fonetski, kao i zajedničko izgovor vodič:
Au revoir: (O '? R-vwär') ili (oh RVWAHR) ili (o ReH vwahr)
Adieu je još jedna riječ na francuskom poželjeti zbogom osobi. Zapravo od starog francuskog podrijetla, ova riječ se obično koristi na engleskom jeziku. Međutim, valja napomenuti da je samo Adieu rekao kada govornik ne ide u susret osoba za dugo vremena. Adieu se izgovara kao (ah dee yuh)
Evo još malo fraze reći zbogom reći na francuskom s izgovorom.
Francuski PhrasePronunciationEnglish ekvivalent; Au revoiro ReH vwahrGoodbye, zbogom, Salutsah looBye (neformalno); À bientôtah pčela hr you toeSee uskoro, À demainah duh you menSee sutra; CE soirah Suh swahSee si veceras; À tout à l'heuretoo TAH leurSee you later ; Bonne Jor journéebunn nayHave dobar dan, a la prochaine foisa la pro Shen fwahSee vam sljedeći put; Bonsoirbohn swahGood večeri Bonne nuitbun nu weeGood noć
Izrazi za Pozdrav i zbogom u francuskom
Tu su i različite načine za reći kako ste na francuskom jeziku. Također možete trebati ove jednostavne izraze za pozdrav na francuskom koji se koriste u opći razgovor.
PhrasePronunciationEnglish francuski ekvivalent; Bon jourbon zhoorGood jutro / dobar dan!; Komentiraj Allez vous-?kom mohn TAH položiti vooHow si ti?, Je vais bienzhuh vay pčela ahnI sam dobro; Je m'appelle ABCjeh ma PEL ABCMy ime je ABC; Komentiraj vous vous appelez?ko mohn voos AP položiti vooWhat je vaše ime?, Enchanté (e) ohn shahn tayPleased da Vam u susret!; Mercimare you seeThank!, Merci beaucoupmare vidjeti boh you kooThank jako puno!; De riendah ree-ehnYou su dobrodošli / To je u redu; Excusez-moiex koo zay mi mwahExcuse / Žao nam je!, S'il vous plaîtseel voo playPlease, Parlez vous-anglaispar postaviti voo zon glayDo govorite Engleski?; Parlez lentementpar ležala lehn ta mohnPlease govori polako
Carinska za pozdrava u Francuskoj
Kao pravilan francuski Etiquette, običaj je da se tresti ruke, kada pozdrav, kao i pozdrava u Francuskoj. Prema tome, u formalnim prigodama, dok odlaze, treba tresti ruke ponovno i želja osoba s Au revoir slijedi Madame ili monsieur. Stoga je pravilan oblik pozdrava na francuskom je au revoir Madame / monsieur. U nekim mjestima, ljudi čak i želja međusobno oproštajni tresući rukama svakodnevni when otići s posla. Također, želeći zbogom u formalnom način se također naći u restoranima ili prodavaonicama. In neformalne slučajevima, zagrljaj ili ljubljenje također prati sa zbogom.
To su neke fraze reći zbogom na francuskom koje se lako podići. Jednako je važno znati pravilan izgovor, ako želite imati pravi učinak. Na kraju, sjetite se da Francuzi su ponosni na svoj jezik i pomoću jednostavne fraze poput halo, hvala i doviđenja također pomoći u imaju pozitivan dojam o njima. Dakle, Je dois y Aller maintenant. Zbogom. (Moram ići sada. Zbogom!)

1 comment: