Wednesday 16 November 2011

Mažuran ulje

Origanum Majorana, je znanstveni naziv za Mažuranića. To je višegodišnja biljka i hladno je osjetljiv. To je izvorno iz mediteranske regije i Grci i Rimljani koristili ove biljke kao simbol sreće. Cijela biljka se smatra aromatičnim i mazurana ulje izlučene od svoje lišće. To je također poznat kao slatki mažuran ulje, divno eterično ulje s umirujuće zagrijavanje i utvrđivanje učinaka. Znati biljka mažurana u potpunosti.
Ulje je izvađen nakon sušenja svježeg lišća i vrhova, a zatim parne destilirana proizvoda prinos ulja. Ulje je žućkaste boje i bogat u kemijskoj i organski sastav. Ulje sadrži kemijski spojevi kao što su, origanol, pinen, borneola i kamfor. Other komponente su sabinen, cimen, linalyl acetat, terpineol gama, terpinolene, alfa terpinene, sabinen hidrirati i terpineol. Ovako dobri sastav čini umirujuće ulje za gotovo svaki dio tijela.
Mažuran ulje Prednosti
Evo kompletan popis, opisujući prednosti mažuran ulja. Provjerite biljni lijekovi mažuran ulje.
Analgetik i antiseptik, To je korisno tijekom groznica, prehlade i upale. To smanjuje bol, zubobolja, glavobolja i napor u mišićima. Njegova antiseptička svojstva pomaže u liječenju rane i vanjskih rezova. To je također jedna od aktivnih sastojaka antiseptika kreme i losione.
Antivirusno, antibakterijsko i antifungalno, to je na snazi ​​tijekom gripe, zaušnjaka, boginja i drugih virusnih bolesti. Mažuran ulje ubija bakterije. Ona štiti od malarije, tifusa, infekcije mokraćnog sustava, kolike bolesti, trovanje hranom, itd. ulje također liječi gljivične infekcije gljivične i sprečava rast.
Antispasmodic i Anti-Afrodizijak, liječi respiratorne spazme, grčeve, mišić vuče, grčevit kolera, grčevi, itd. To također pomaže u suzbijanju seksualne želje. Mažuran ulje je koristan za osobe koje pate od abnormalnih seksualni nagoni.
Protiv nadimanja, cefaličan i srdačan, to je također koristan za zadržavanje memorije uz dob. Učinkovito ručke gasa probleme i daje olakšanje osobama koje pate od probavne smetnje, bolove u prsima, nadutosti, mučnine, povraćanje, hipertenzija, itd. Mažuranića ulje ima utjecaj na zagrijavanje tijela. Ona poboljšava cirkulaciju i pomaže vam da dobili osloboditi iz flegma i reumatizma.
Diuretik, Emmenagogue i sedativ; Ovo ulje pomaže u Učestalo mokrenje i dobili osloboditi od viška natrija iz tijela. Ona pomaže u jasno menzes i riješiti druge probleme, kao što su bolovi u trbuhu, vrtoglavica, itd tijekom menstruacije. Mažuran ulje u trudnoći ne savjetovao strane liječnika jer može oštetiti zaštitne sluznice oko utrobi i smanjuje apsorpciju željeza. Prednosti mažuran ulje za hrkanje je stvarno učinkovit, jer je dobar sedativ. Ona također oslobađa od stresa i tjeskobe.
Nervine, stomaka i Vasodilator; Mažuranića ulje jača živčani sustav te vas čuva daleko od živčanog poremećaja. To održava pravilan izlučivanje probavni sokovi i poboljšava bowel movements. It's eases krvi protoka opuštajući krvne žile i smanjuje rizik od srčanih bolesti i mozga hemoragije zbog hipertenzije. Također održava razinu krvnog tlaka.
Since mažuran ulje ima niz koristi i pogodnosti, njegova primjena postupka također varira. Za kulinarsku okus, nekoliko kapi ovog ulja mogu biti dodan u receptima. Ovo ulje služi jedan od najboljih aromaterapija ulja i mješavine dobro s čempresa, čaj tree ulje, eukaliptusa i lavande ulje. Možete dodati nekoliko kapi na vodu dok kupanje. Masiranje ovo ulje, može vas osloboditi od bolova u zglobovima i ostalim dijelovima tijela. Lokalna primjena je apsolutno sigurna. Ako želite dobiti okoristili svojih ljekovitih svojstava, uvijek biste trebali poduzeti propisane dozu predložio liječnici. Više o majorana koristi i mažuranom zamjena.
Nadam sam vas dovoljna s sve informacije o mažuranom ulje. Osim iz svojih ljekovitih koristima, pokrivaju gotovo svaki aspekt odnose na zdravlje, to je također koristi u ljepotu proizvoda za kosu i tijelo.

No comments:

Post a Comment