Saturday 26 November 2011

Jade bilja

Jade Biljka je zimzelena biljka s sočno lišće, da su žad zelene boje. Ova biljka je inače poznat kao sretan biljka, novac biljka, prijateljstvo postrojenja, itd. To je vrlo mudro koristi kao houseplant te je također vrlo popularan kao bonsai stablo. Iako, žad biljka se smatra jednom lako rasti, neki osnovni zahtjevi moraju se uzeti njegu. Ovaj članak će vam dati više informacija o ovoj biljka i kako voditi brigu o Jade postrojenja.
Više o Jade bilja
Kao što je spomenuto, žad biljka ima debele grane i mesnat žada zelenim listovima, koji su im različite mogućnosti. Jade biljka (Crassula ovata) pripada rod Crassula i obitelji Crassulaceae. Oni su u stvari, pustinjske biljke, a starosjedioci u Južnoj Africi. The sočno lišće žada biljke su jedan od prilagodbi, oni razvili za svoje pustinje život. Istraživanja pokazuju da, kao i neke druge biljke u pustinji, žad plant također ima jedinstven način fotosinteze, kako očuvati vode. Te su biljke imaju odličan vijek trajanja i može razviti na mali stabala, s visine od oko pet metara. Listovi gotovo su zaobljeno i rasti kao parova u suprotnim smjerovima. U nekim sorti, lišće razviti reddish rubove, zbog pretjerane izlozenosti suncu. Čak novi growths matičnih razviti u iste boje kao lišće, ali dobiti teže i brownish s vremenom. Ako uvjeti pogodni, žad biljke proizvodimo male obliku zvijezde cvijeće, da su ili ružičasta ili bijele u boji. Procvat sezona za ove biljke je rano proljeće.
Kako skrbiti za Jade Plant
Sada možete imati osnovno razumijevanje o značajki žada postrojenja. Da bi im rastu uspješno, morate imati neko znanje o pravu uvjetima uzgoja ove biljke. Jade biljke nisu u neredu, ali zahtijevaju neke osnovne uvjete za njihov zdrav rast. Sljedeći savjeti i smjernice su s obzirom na žad biljka skrb. ; Jade biljka reznice su obično se koriste za širenje ove biljke. Oba stabla i lista reznice se koriste. , Oni trebaju dobro isušen tla sa slabom ili umjerenom plodnost. Kaktus potting mix može se koristiti za unutarnje žad biljke. ; Jade biljke može napredovati u oba izravnom suncu i sjenovitim uvjetima. No, ti uvjeti nisu poželjno u dugoj vožnji. Pretjerano izlaganje suncu može izazvati oštre oštećenja biljke. , To je uvijek bolje staviti biljke u tim mjestima, gdje su dobili neki iznos od izravnog sunčevog svjetla. Žad biljke ne može tolerirati ekstremnim hladnoća i mraza. ; Ove biljke treba vrlo malo vode za vrijeme zime i normalno zalijevanje tijekom ljeta. Više zalijevanje može oštetiti biljke, jer će izgubiti ostavlja dovodi do truljenje od stabljike. ; Jade biljka rezidbe treba obaviti tijekom proljeća. To potiče rast novih stabljika i trupa kao što će razviti u veličini.To čini biljka dovoljno jaka da sama podršku. Odsutnost of rezidba rezultata u top teška postrojenja i teške grane mogu otpasti s vremenom. ; Mealybugs mogu napasti Jade biljke te ih oštetiti. Morate bilo uhvatiti these bugove i ubiti ih ili drugo, koristite insekticide sapun. Snažan pesticida može oštetiti ova biljka, koja je vrlo osjetljiva. Vi svibanj također dobili osloboditi od bugova prskanjem vode na biljke nasilno. , Sada, više o preduvjetima žada postrojenja i kako brinuti o njima. Hope navedenu savjete dokazati koristan za vas u rastu žad biljaka.

No comments:

Post a Comment