Sunday, 21 August 2011

Rezidba stabala marelica

Znanstveno ime marelica is Prunus armeniaca. To je mala voćka, imajući ukusne plodove. Dobro strukturirani podrezivanje je potrebno kada je stablo mlad i onda rezidba uvjeti mogu se mijenjati kada je dva do tri godine, održati nova grana i rast savjeta. Sjeti se za uklanjanje mrtvih, bolesnih i oštećenih listova tijekom bilo koje doba godine. Primary rezidba obično obavlja se tijekom početka ranog proljeća.
Kako to orezati stabla marelica?
Rezidba marelica stablo na pravilan način osigurava zdrav i velik marelice. Kvalitetu plodova ovisi mnogo o prirodi i rezidba stabala kajsije voća. Check out slijedeće korake kako bi dobili uvid o obrezivanje stabla marelica. Pročitajte više o obrezivanje voćaka.
Korak # 1, ako ih posadiste marelica novo drveće, prvi stvar koju trebate učiniti, je da ga smanjiti do 30 inča. Bočni izdanci treba biti obrubljen jednom korijenu. Također možete primijeniti kaput od bijelog lateksa bi se zaštitili od ned
Korak # 2: 'Ako je stablo je jedna godina star uzorkovanje, uklonite sve slomljene grančice od 24 inča, do debla. Use makaze lopatica napraviti jedan prijedlog hrskav rez. Rez bi trebao biti oko 1/5th inča iznad povezivanje poslovnica i 1/4th palac gore pupoljak, slomljena na grani. Ova rezidba mora se obaviti prije pupoljci imaju natečene ili otvoriti. Rano proljeće je pravo vrijeme za pokretanje rezidbe.
Korak # 3; U ovom koraku morate pronaći vođu korijen stabla. Uspravno lider kljun je prirodan nastavak, trupa koja tvori sredini kostura kralježnice stabla. Tu bi moglo biti dva ili više su-dominira središnje stabljike uspravno. Morate orezati tih dodatnih ko-dominantnih vođa proizlazi ili grančica, tako da samo glavni uspravno grančica ostaje. Morate točno locirati mjesto izrade rez. Rez mora biti ¼ inch th iznad spoju neželjenih co-dominantna grana i magistralnu ili stabljike.
Korak # 4; Sada trebate trim one grane, koji pridaju glavni kanal s manje od 45 stupnjeva kut. Vi bi također trebali orezati grane imaju uske međunožja. To mora biti izvršeno 1/5th inča iznad spoj s glavnim debla ili grana vođa.
Korak # 5; Neka stabla izgledaju tanki i vitak smanjujući svaki ogranak iznad 1/4th inča iz uspavanog pupoljka. Zadržati 3 do 5 grane od glavne grane kao 'rebro' mladog stabla. Pri donošenju tog reza, morate dlijeto crisply, osigurati da niti jedna kora je ogreben ili grančica sablazne.
Korak # 6; Nakon što se ova teška obrezivanje je učinjeno, omogućiti mladim mladunče raste u potpunosti tijekom prve vegetacije. Možete ponoviti iste tehnike za rezidbu u narednoj godini.
Korak # 7; Tijekom druge godine, početak kresanje grančice koje raste ravno gore, zajedno s čelnikom grana. Rez mora biti 1/5th inča iznad spoj s glavnim podružnice ili voditelja podružnica. Izvadite grančice raste prema unutra i rezati grane raste prema dolje. Just zadržati vodeći grana sa nekoliko grana prilogu s njom u drugoj godini također.
Korak # 8; Kad marelica stablo potpuno sazrio, jasno slomljena, oštećenih i bolesnih grana. Uvijek se pridržavajte stabla u rano proljeće. Također uklonite tanašnog malih grančica na granama raste prema dolje, a priložen uz prtljažniku.
Korak # 9; Matured marelica stabala treba savjet pruned svake treće godine. Morate napraviti ove svjetlosti rezidbe reže just 1/5th inča iznad uspavan ili neotvorene pupoljak na grani. Rezidbe savjete za 6 - 12 cm pomaže u rastu stabla i bolje rod i cvjetnice potencijala.
Korak # 10; Najbolje vrijeme rezidbe je rano proljeće. Uvijek izbjegavajte rezidba tijekom off godinama rasta. Uklonite slabe udove, mrtve i oštećene drvo, slaba pupoljci, klice i grančice tijekom bilo koje doba godine za dobivanje maksimalne izlaz iz biljke.
Također bi željeli čitati o:; rezidbe jabuke, obrezivanje trešnje stabla, rezidbu stabala javora, ako slijedite ispravne tehnike orezivanja stabala kajsije, vi ste dužni da bi dobili najljepši proizvoda. Rezidba stabala kajsije potrebe puno strpljenja i stručnosti. Osim toga, također je potrebno voditi brigu o marelica stabala. With vrijedan truda, možete dobiti slatko ukusno voće iz stabla i napraviti džemova i slastica od njega.

No comments:

Post a Comment