Monday 22 August 2011

Kiseline u Sapun

Umijeće izrade sapuna datira nekoliko stoljeća. Drevni ljudi navodno koristi sapun, kao materijala za čišćenje svrhu. Sapun je kombinacija ulja ili masnih kiselina i lužina. Rezultanta reakcije proizvodi spoj nazvan glicerin, kao i natrij soli masnih kiselina koristi. Različite vrste kombinacija masnih kiselina i lužina odgovorni su za razna svojstva sapuna. Sapunica, čišćenje sposobnost i način reakcije sapunice su svi ovise o određenom kiseline u sapun. Ukoliko ste zainteresirani za sapun stvaranje, možete proći kroz popis nekih najčešće korištene masnih kiselina u sapun. Pročitajte više o izradi domaće sapunice.
Masnih kiselina u Sapun
Kako je ranije spomenuto, masne kiseline u svom sastojke će odrediti eventualno obilježja Vašeg gotovih proizvoda, odnosno sapun. Neka nas pogledajte neke od masnih kiselina koji su uključeni u izradu sapuna i karakteristike svake od njih posuditi za sapun.
Stearinske kiseline, stearinska kiselina je najvažniji sastojak za izradu sapuna barova. To čini čvrstoća na sapun smjesu, čime se olakšava oblikovanje sapuna. Ona također daje kremastu teksturu na sapun sapunica. Stearinske kiseline u sapun također ima jake cleansing svojstva. Overusing stearinske kiseline u kadu sapuni rezultate u suhoću kože.
Laurinske Ekstrem; laurinske kiselina je također odgovorna za tvrdoću sapuna. Ona proizvodi bogati, paperjast sapunica. Laurinske kiselina ima ogroman čišćenje sposobnosti koje pomažu da biste dobili osloboditi od ulja, masti, itd. Ako se koristi u velikim količinama u kadu sapuni, laurinske kiselina može isušiti kožu svojih prirodnih ulja i vlage. Sastojci kao što su kokosovo ulje, ulje palma ili palmino ulje su bogati izvori laurinske kiseline.
Oleinska kiselina, oleinska kiselina je odgovorna za sklizak, sapunast dojam sapun bar. Oleinska kiselina je dobar uređaj kože koja se koristi u kadu sapuna po vlaži svojstva. Međutim, oleinska kiselina ne proizvesti bogata pjena.
Linolne kiseline, linolna kiselina i ima dobar hidratantna svojstva. The svilenkasta, glatka osjećaj da ste iskustvo nakon što je kupka s određenim soaps je zbog linolne kiseline prisutne u njima. Linolne kiseline ima svojstvo da se upaljen brže nego druge kiseline. To često dovodi do stvaranja narančaste mrlje na sapun bar. Tako, linolna kiselina se treba izbjegavati ako želite da vaš sapun bar na zadnji dugo. Linolenska kiselina je također poznat po svojim hidratantnim i hranjivim svojstvima. Koristi se za vrlo blagim sapunom formulacije.
Linolenska kiselina, linolenska kiselina je također poznat po svojim hidratantnim i hranjivim svojstvima. Koristi se za vrlo blagim sapunom formulacije
Ricinoleic Ekstrem; Ricinoleic kiselina se uglavnom koristi u izradi sapuna za njegovu sposobnost da se proizvode vrlo gusta, bogata pjena. To može proizvesti pjenast, kao i kremasti, stabilne pjene. Čak i mala količina ricinoleic kiselina je u stanju proizvoditi guste pjene.
Palmitinske kiseline, svojstva palmitinske kiseline su donekle slične onima stearinske kiseline. Tako, palmitinska kiselina, te stearinska kiselina su međusobno in sapun formulacijama.
Miristinska kiselina; miristinska kiselina ima sva svojstva što dobar sapun. To je snažan cleansing sposobnosti i proizvodi luksuzne paperjast sapunica iznos. Međutim, ako se pretjerati s korištenjem miristinska kiselina, to bi moglo dovesti do sušenja proizvoda.
Saznajte više o procesu izrade sapuna.
Osim gore navedenih masnih kiselina ima i nekoliko drugih oblika kiseline koji se koristi za proizvodnju sapuna. Salicilna kiselina se obično koristi kiselina u sapuni i ostale kozmetike po svojoj borbi protiv akni svojstva. It ima dobar piling svojstva koja su djelotvorna protiv akni. Kojić kiselina se koristi za sijeva kože. Redovita uporaba Kojić kiselina sapun je poznato da se smanji pigmentacije, no ne smije se prekinuti korištenje ovog sapuna. Etidronic kiselina u sapun se koristi za suzbijanje nepoželjne učinke metalnih iona u određenim sapun sastojke. Također se koristi kao vezivo na nekoliko drugih kozmetičkih proizvoda.
Pročitajte više o; Ručno Sapuni Recepti; Ručno Sapuni Sastojci; Kako Sapun rada, a tip kiselina u sapun je u osnovi ovisi o vrsti korištenja sapuna. Razmjeri navedenih kiselina se također razlikuju prema vrsti i namjeni sapuna.

No comments:

Post a Comment