Monday 16 April 2012

Wisteria bilja

Sa svojim zeleno lišće, mirisni cvjetovi purpurne, i umjerene količine smeđe voća, glicinije biljka je teško propustiti, uglavnom tijekom sezone proljeće.
Zeleno lišće, ljubičasto cvijeće širi svoje miris u zraku, i mali smeđi plodovi, postoji ništa bolje od wisteria postrojenja za ukrasiti i uljepšati vaš krajolik. Općenito je opisao kao višegodišnji vinove loze, te wisteria stabala ili biljaka raste uglavnom u Sjedinjenim Američkim Državama, svojoj rodnoj zemlji. Oni uglavnom rastu u toku sezone proljeće, i proizvoditi voće i cvijeće tijekom ljetnih mjeseci. Ove biljke imaju relativno duži životni vijek od većine biljaka koje pripadaju istoj vrsti. Također, glicinije biljka ima brzi rast, s jedne zrele biljka raste do visine od 50 metara. Ako planirate da biljka glicinije biljke u vašem vrtu, onda morate znati na pravilan način ga sadnje, trebali biste znati kako brinuti za njega, kako ga orezati, a također i ono što su bolesti koje te biljke pate od .
Sadnja Wisteria Plant, prvo morate odlučiti gdje želite posaditi biljke glicinije. Izaberite mjesta u blizini ribnjaka ili drugih voda, kao i oni pomoći će biljka rasti bolje. , Iskopati rupu koja će se kao duboko kao root loptu postrojenja i tri puta veći. ; Stavite loptu korijen u rupu. Ako ste sadnju više od jednog glicinije biljka, a zatim ih držati na udaljenosti od 10 stopa. , A sada popuniti rupu na pola puta s tla i vode. To je učinjeno kako bi dobili osloboditi od bilo kakve zračnih džepova. Nakon što se voda odvodi van, popuniti rupe u potpunosti i to vodi jednom. , Svakog proljeća, staviti neke komposta na bazi biljke. Stavite koliko je potrebno kako bi kontrolirati rast korova i očuvanje vlage tla. , Početkom ljeta, kada cvijet procvjeta, orezati the glicinije biljka. Bočni izdanci koji se granaju iz glavne stabljike treba biti odsječen i njihovu duljinu bi trebao biti je zadržao na oko 6 inča. ; Wisteria Plant Care
Sada kada ste učinili za sadnju, trebali biste znati kako brinuti za glicinije plan. Postoje dva glavna načina brige za glicinije postrojenja, mehanička potpora glicinije i biljke glicinije rezidbe.
Mehanička podrška biljke: Ove biljke su zid penjači i oni rastu do visine od gotovo 15 metara, a proširio se na gotovo 40 metara. Stoga ove biljke su izuzetno teška u odnosu na drugi zid penjanje biljaka, i na taj način, kada je u pitanju briga za biljke, moramo više usredotočiti na mehaničku potporu i infrastrukture koja će se držati biljke. Jedna od metoda mehaničke potpore navoja teškog kalibra žica od čelika kroz vinovu lozu oči i ravnotežu s cjedilom vijaka. Cijeli bi podrška trebala biti dovoljno jaka da stanje svoje vlastite težine. Ako niste sigurni o težini, onda samo da bude siguran, dodati još jedan redak. Ove biljke, nakon cvatnje, imaju tendenciju da se dobije više težine. Ovaj zadatak je učinio najbolje tijekom zimskih sezona, kada lišće ne oštetiti vaš vidljivost. Provjerite žice najmanje jednom godišnje za hrđanja. Instaliraj nove linije kada je to potrebno.
Wisteria biljka rezidbe: Trebali orezati your glicinije biljka najmanje dva puta godišnje, kako bi se prikaza vinove loze i održavati ga u ispravnom stanju. Prva rezidba treba biti učinjeno tijekom ranog proljeća. Načini rezidbe je učinjeno kako bi biljke u kontrolu, koje bi izrasla iz oblika u prethodnim ljetnim mjesecima. Tijekom tog vremena, biljka može imati narasla više dugim tankim izdancima, a ako želite zamijeniti stare grane pa trebate pažljivo vezati ove mladice kao i po poziciji koju trebate. Međutim, mnogi uzeti u obzir te puca bol, a time i pažljivo ih izrezati, što ostavlja iza uncluttered, dobro održavan biljka. Dok rezanje mladice, budite oprezni da ostavite centimetar ili dva stabla, kao što će to poticati rast novih pupova.
Nakon što su cvijeće suši se, oni su novi izdanci raste sve više mjesta, na brzi tečaj. Nekoliko od tih izdanaka treba biti dopušteno da rastu produžiti ukupno pokrivenost, ali neke od tih mladica su ništa manje nego bol. Proširiti obuhvat postrojenja, samo kravata najjači puca na linije potpore biljka. Možete čak i uviti oko ove žice, ali zašto riskirati snapping dobar pucati samo za pakao neke žice. Kada osjetite da je vaša biljka je pokrivena potrebne prostor u vašem vrtu, morate ograničiti rast biljaka, kao i poticati rast proljetnog cvijeća. Pretvaranje zelenih pucati koja raste metar svaki tjedan, do kratkog drvenastog cvijet kralježnice, pita za redovite pozornost, uglavnom tijekom mjeseca srpnja i kolovoza. Ako se zanemari ovo predugo, a zatim vaš glicinije biljka će biti ništa manje od isprepletene loptu od vune. Vi ćete imati tvrd vrijeme spremajući gore. Oko šest ostavlja daleko od mjesta nastanka novih pucati, učiniti prvi rez. Tog reza ne mora biti apsolutno točno. Uskoro, imat ćete svježe rast od skraćenom treba dopuniti. Morate rezati these u roku jedan ili dva lista zglobova, redovito.
Kada glicinije biljka cvjeta već drugi put, cvijeće nisu tako dobri kao prvi put. Ali ostavite ih kao oni dodaj u ljepotu vašeg vrta. Nakon cvatnje je više, a zatim opet nastaviti s rezanjem mladog, zelene mladice.
Wisteria biljne bolesti
Najčešći glicinije biljnih bolesti, koje ako se ne brine, može ubiti biljke, je:
Crown Gall; To je vjerojatno najveći wisteria bolesti koje trebate brinuti. U ovoj bolesti, korijena i korijen biljaka su pogođeni. Grubo gala raznih veličina rastu na krunu korijena, gdje se tlo, a korijenski sustav zadovoljava. Ako ti gala nisu uklonjeni, onda oni postaju crni i teško.
Uzroci:: "Ovo žučna su izazvane zbog bakterija, i to bolest ostaje u tlu, čak i nakon glicinije biljka je umro. Dakle, ako je vaš glicinije umre, onda ne biljka ništa odmah, jer čak i novi pogon može utjecati. Pričekajte najmanje godinu dana prije sadnje ništa u oboljelih tlu.
Utjecaj:; znate da je vaša biljka je glicinije koje pate od bolesti žuči krunom, kada je rast biljke je zakržljao, kada su žute ili crvene lišće, a biljka umire.
Mjere koje treba poduzeti:: 'Ako vidite da je vaš glicinije biljka pati od krune gala, a zatim uklonite biljke odmah. Ne biljka, bez širenja bolesti. Također alate koje ste koristili za uklanjanje postrojenja trebaju biti sterilizirani s 20% varikina rješenje ili ½% rastvor kalijum permanganata. To će provjeriti rast bakterija i spriječiti širenje bolesti kada se biljka više biljaka u budućnosti koristeći iste alate.
The wisteria biljka, sa svojim ružičaste, ljubičaste ili bijele cvjetove, može promijeniti cijeli izgled vašem vrtu, i ako se pravilno skrb poduzeti, onda nikada nećete lice bilo problema s njim.

No comments:

Post a Comment