Thursday 12 April 2012

Poboljšati svoje Memory

Ne mogu pronaći moje tipke!; Gdje sam zadržati svoj novčanik?, A ja ju znam! Otišli smo zajedno na koledž, ali ja jednostavno ne mogu sjetiti njezina imena., Zaboravio sam danas bio posljednji dan za platiti račun., Ja se ne mogu sjetiti da li sam isključen sva svjetla prije odlaska.
Koliko od vas se može odnositi na ni jedan od tih situacija je već spomenuto? Većina vas će biti u mogućnosti, jer je sjećanje te stvari, među sve ostalo što moramo zapamtiti je obično izazov. Jednom sam imao negdje pročitao, da je razlog zaboravimo male detalje, jer imamo puno veće stvari za razmišljati o tome i zapamtiti. Koliko god bih ovaj atribut 'činjenice' da mi postupne gubitak pamćenja, od svih stvari smatram nedosljedan, više uvjerljivi je činjenica da naš mozak u stanju zadržati sve, velike i male, u jednakim kapaciteta. Stvarni problem je u tome što ne koristite naš mozak svojim maksimalnim kapacitetima i zbog različitih čimbenika, funkcije polako propadaju. We obazirati mali, ali značajan detalje, mi stalno pod stresom, ne vježba ili jesti pravo, a sve to dovodi do loše pamćenje i koncentraciju.
Dakle ovdje su neke savjete o tome poboljšanje memorije, da vam reći kako možete poboljšati svoje pamćenje, i naučiti kako se možete sjetiti svaki detalj nadolazeće prezentacije, na rok od važnih plaćanja, kao i da li ste iskljucili željeza prije ostavljajući svoje kuće ili ne.
Kako poboljšati pamćenje
U memoriju poboljšanje tehnike dan ovdje, kada slijedi redovito su sigurni da ste zaboravili ste ikada imali problem s memorijom.
Vježba; Kako biste poboljšali pamćenje, vježbe, i mentalno i fizički su bitni. Dok su fizičke vježbe osigurava adekvatnu kisika u mozak i čini ga više upozorenja, mentalne vježbe bi se osiguralo da um ne postane letargičan, te je aktivan cijelo vrijeme. , Često, monotoniju rutina čini um letargičan, kao što ne postoji ništa novo što je izložena. Ovu rutinu onda postaje način života, i utječe na pamćenje i koncentraciju. Razbiti ovu monotoniju, upuštati se u nešto sasvim novo, kao aktivnost nikada nisu učinili prije. izlažite se na otvorenom, ili ići na trek za poticanje uma. ; Isprobajte ove vježbe poboljšanje memorije, koji su posebno dizajnirani kako bi poboljšali svoje pamćenje. ; Napraviti namjerno napor povezati određenu memoriju sa slike. Mnogi od nas, naravno, imaju fotografsko pamćenje, u kojoj smo sposobni sjećanja slika lakše. Čak i ako niste jedan od onih, svoje navike mogu mijenjati vježbajući namjerno slike udruge. Na primjer, kada ostavite svoje ključeve na stol, uzeti na slici oko sebe, druge stvari na stolu, na ljude oko kada se stavljanje svoje ključeve, i ponovite za sebe, da ste stavljanje tipke tamo. Možete jednostavno peder izvan vrata bez scampering oko za kljuceve sljedećeg jutra. ; Važan aktivnost koja čisti um i pomaže u memoriju i koncentraciju, je duboko disanje i druge tehnike poput joge. Isprobajte neke duboke tehnike opuštanja disanja, koji opušta um, i tako, čine ga više funkcionalni nego što je sada. , Stalnim ponavljanjem određene aktivnosti također pomaže u poboljšanju memorije. Na primjer, ako imate na umu broj i nigdje ga zapisati, ponavljajući broj iznova i iznova će definitivno ga urezan u sjećanju. Slične takve akcije, kada ih izvodi svakodnevno, mogu vam pomoći da zapamtite ono malo stvari koje su toliko skloni zaborava. , Primjena bilo kojeg od ovih vježbi i tehnike za poboljšanje memorije su sigurni da bi razlika u sjećanju moć.
Prilagoditi na okoliš, mnogi od vas svibanj imati da okolina ste u u različito doba dana, ima različit učinak na vaše pamćenje i koncentraciju. Na primjer, ako se sjedi u zatvorenom prostoru u sivilo okruženju, sa zidovima sivom bojom, a ljudi oko vas odjeveni u nijanse sive boje, vi ste vjerojatno da se osjećaju premoren samo gledajući sve ovo. S druge strane, ako se pita kako sjediti u parku i rad na dan svijetle, svoj izlaz je dužan da se razlikuju. To međutim, je tehnički nije uvijek moguće, što znači da ćete morati prilagoditi na okoliš u kojoj se nalazite ako ste u sivilo okruženju, to ne znači da morate doprinijeti tome. U stvari, razbiti monotoniju, uliti malo boje sami dressing drugačije, i ne zaboravite da obavlja one vježbe je gore spomenuto. Jednom kada se naviknete na ovu rutinu, ne stanje okoliša može utjecati na moć vaše pamćenje.
Izbjegavajte Višezadaćnost; Ako želite poboljšati svoje pamćenje, koncentraciju i pozornost, višezadaćnost izbjegavati, barem dok ne vidite značajna razlika u tim. To znači da, ako radiš domaće zadaće ili učenje, zadržati glazbu isključen. Ako čitate, bi se osiguralo da nema drugih ometala elemente kao što su televizor ili računalo oko vas. Pokušajte raditi samo jedan posao u isto vrijeme. Ako morate kuhati hranu, samo kuhati hranu. Ne pokušavajte čistiti dok ste kuhanje, ili da ste dužni propustiti sastojak biti dodan u hranu. Kao što je ranije spomenuto, izbjeći multitasking samo dok se učinkovito naučiti kako poboljšati pamćenje i koncentraciju.
Važnost Sleep, puno nas potkopati važnost spavanja, kako bi se 'izvući najviše iz života "do sitnih jutarnjih sati. Jednom u neko vrijeme, to je u redu da se na malo svog sna, ali je za održavanje dobrog pamćenja i koncentracije, morate dobiti pravo količinu spavanja (6-8 sati) svakodnevno. Također zapamtite, da spava na mnogo može imati isti negativni učinak na pamćenje. Najvažnija stvar za zapamtiti je da se samo dovoljno sna koji utječu ne samo svoje funkcije mozga, ali i vaše energetske razine tijekom dana.
Organizirajte; Većina od nas su skloni zaboravljajući zbog slučajan način na koji živimo naš život. Sve je neorganizirani, te u nered, a ne postoji ništa što učiniti da to promijenite. Međutim, uzimajući stvari u organizaciji i oko vaše kuće ili ureda, jedan je od najboljih načina da poboljšate memoriju i pomoći da se sjetite gdje ste zadržao za struju, i gdje je vaš novčanik je zadržao. Ako imate datoteku gdje svi zapisi se čuvaju, ne morate da se polica svoj mozak sjetiti gdje je. Isto tako, ako ostavite vaš novčanik u određenom mjestu dnevno, nećete morati jurcati u potrazi za njega u zadnji tren. Isto vrijedi i za one od vas koji studiraju. Ako je Vaš studija materijala sastavlja se dobro, to će biti lakše učiti i podsjetiti svih materijala kada se priprema za projekt ili test. Držite dopis odbora oko ako ste skloni zaboravljivost, i napraviti popis zadataka koje morate učiniti prije nego što glavu van. Ukratko, urednosti i organizacije svakako će poboljšati svoje pamćenje.
Jedite pravo, pored svih tih poboljšanje memorije tehnike, postoje određene namirnice koje poboljšavaju memoriju. These popularno poznat kao mozak hrane, a uključuju orasi, kao što su bademi i orasi, ribe, mlijeka i jaja, cjelovite žitarice, grah, itd. Sve ove namirnice, jede na zdrav način će pomoći mozga, poboljšati svoje pamćenje i čine you oštriji. Izbjegavajte pržen u dubokom ulju, jako soljena ili jako slatku hranu, kao što su to poznati kako bi obje, um i tijelo letargičan. Također, jarku alkohol ako iskreno žele poboljšati svoje pamćenje i koncentraciju.
Odreći cigareta, ona svibanj biti previše tražiti od neke od vas, ali morate odustati od pušenja, ako učinkovito želite poboljšati svoje pamćenje. Ako ne možete odmah odustati, polako smanjiti broj cigareta na dan. You ionako biti svjesni posljedica pušenja, a loše pamćenje je samo jedan od njih. Spremite pamćenje, te se iz druge zdravstvene uvjete za odvikavanja od pušenja.
S tim savjete poboljšanje memorije, te adekvatno možete poboljšati svoje pamćenje. To su jednostavne mjere, i kao što ste ih uključiti u svoju dnevnu rutinu, od vas će biti zaprepašteni na koliko je napretka koju čine.

No comments:

Post a Comment