Sunday 1 April 2012

Lijevano željezo Plant

The aspidistra elatior, više uobičajeno poznat kao biljka lijevano željezo je native biljka na istočnoj Himalaji, Tajvan, Kina i Japan. To je jedan član obitelji i ljiljan je stekao svoje ime, jer posjeduje jedinstvenu mogućnost preživljavanja u ekstremnim uvjetima. Biljka lijevanog željeza je oko stotinu godina i starinski houseplant koja je teška i kožast. To je bio omiljeni zatvoreni biljka u Engleskoj u viktorijansko doba kao i većina kuća onda se koristi da se slabo osvijetljenim, a ne vrlo prozračan. Biljka lijevanog željeza postojala dugo prije nego bilo koje druge sobne biljke su poznate i uveden je u Americi u 1824. Danas je biljka od lijevanog željeza u izobilju raste u južnim dijelovima Sjedinjenih Američkih Država.
Svojstva od lijevanog željeza plant, a aspidistra elatior se sastoji od tamno zelenih listova koji su sjajnu i kukuruza slično. Također blooms povremeno s ljubičastim-smeđe male cvijeće. These raste cvijeće u blizini baze biljke i na taj način ide nezapažen većinu vremena. Veličina-mudar, to je 12 do 24 cm visok i širok. Biti grmovit biljka, to je vizualno ugodan zatvoreni biljka. Biljka se obično uzgaja u loncima za mjerenje 6, 8 ili 10 cm, ili može biti zasađena u zemlju izravno. Puno strpljenja je potrebno za ljude koji žele imati biljka lijevanog željeza u svojim domovima. To je zato što je potrebno znatno dugo vremena da rastu u veličini uzorka. Kao i ostale biljke, ova biljka nije lako dostupan u rasadnicima uglavnom zbog sporog rasta.
Kao što mu ime sugerira, biljka je kao snažan as lijevanog željeza, i to je najviše otporni biljaka. To se može tolerirati temperatura ide dolje do 28 stupnjeva i drugim ekstremnim uvjetima kao što su suša, slabo osvijetljenim mjestima, kao i zanemarivanja. To je jedan od rijetkih zatvoreni biljaka koje ne trebaju suncu. Biljka također dodaje ljepotu cvjetnih aranžmana i ukrasa, kao što lišće nije samo atraktivan, ali također može trajati tjednima. Lako je voditi brigu i neusporediv kao trijem biljka ili ako se koristi za ukrašavanje na vrt, ili čak kao jednostavan houseplant kao dobro. Ona se može koristiti s inovacijama u vrtu kao i granica na vrt. Oni također mogu biti posađeno oko stabla pod njihovom hladu ili jednostavno koristi u mamurluka lonac. The grmovit lišće će se dodati ljepotu i izgled ukrasnog. The arching lišće biljke lijevanog željeza izgledati predivno tropskih diže iz terra cotta posuda čuva u bilo kojem području vašeg doma.
Lijevano željezo za biljnu Care, Briga za biljke lijevanog željeza nije puno vremena. Iako to može preživjeti čak i ako je zanemarena, pravilnu njegu će unaprijediti svoju ljepotu. Obično, biljka će rasti zdrava u temperaturama od 50 do 55 stupnjeva noću i 70 do 75 stupnjeva tijekom dana. Idealno zahtijeva razine svjetla od 50 do 500-noga svijeća. Za najbolje rezultate, drže biljke od lijevanog željeza ravnomjerno vlažna, ali ne iznad vode ih. Ako želite da biljka na otvorenom, kvalitetna vrt tlo uz zapušteni gnoja ili humusa može učiniti čudesa. Indoors, kvalitetna potting tla, posebice one koji su za afričke ljubičice će učiniti. Koristiti gnojiva jednom u 3 ili 4 mjeseca u uvjetima slabog osvjetljenja s houseplant polovina snaga gnojiva. Iako, od lijevanog željeza biljke obično su bez problema zbog svoje čvrste naravi. Postoji svibanj biti povremenih napada pauk novčića ili ljuske.
Lijevano željezo sjemenarstvu i rasadničarstvu, širenje od lijevanog željeza biljaka provodi u rano proljeće, a biljke se razmnožavaju dijeljenjem. Možete odvojiti biljke u male grude, ali pazite da svakog odjeljka ima zdrave korijene i minimalni broj od 12 listova. Jednom u saksiji, oni će u roku od korijena ni u kojem trenutku i obliku novih postrojenja. Drugi sličan način razmnožavanja je za rezanje korijena u nekoliko komada, sa lista u prilogu za svaki. One su se u saksiji odvojeno, te u roku od dva mjeseca, od vas će imati novu potpuno formiran od lijevanog željeza biljka.
Šarolik lijevanog željeza plant; od lijevanog željeza biljke također imaju šarolik oblike. One hortikulturni razne aspidistra elatior zove variegata aspidistra elatior je atraktivan i sjajan zeleno lišće prugasta u bijelom. These krem-bijele pruge su prisutni duž rizoma. Bijeli prugasti ostavlja uljepšati tamnom kutu svoje sobe odmah. Cijela drenaža nakon zalijevanje je važan faktor a da pritom zadrže striping. Inače biljka uskoro će se vratiti kao običan zeleni.
Biljka lijevano željezo ima još jedan šarolik oblika koji je manji i zove maloljetnika ili Mliječne staze, jer taj oblik ima bijele mrlje na crno-zelenog lišća, a time i dobiva svoje ime kao takvo. Sjajne, tamno zeleno lišće, razbacani s bijelim, proizvode se uz rizoma. Cvijeće za oba oblika su šarolika kremasti bijeli s kesten iznutra. Oni su uspravno, mesnat, te u obliku zvona.
Iako biljka je sporo uzgajivač i skupa, je najbolji kladiti se za dugoročno ulaganje u houseplant. Dakle, ako tražite preslatko zelena biljka na zadnji za dugo vremena u vašem domu, biljka od lijevanog željeza je odgovor.

No comments:

Post a Comment