Friday 27 April 2012

Riža kuhalo

Riža je jedan od onih namirnica, koja mora biti kuhani ispravno. Savršeno kuhana riža neće biti ni previše mekan ili suviše čvrsto. To neće biti previše ljepljivo. Međutim, kuhanje riža savršeno je bio razmatran kao jedan težak zadatak, jer je potrebno vode i riže u desnom riža kuhalo omjer. Osim toga, pažljivo praćenje je nužno, kako bi se izbjeglo overcooking i pod kuhanje. Čak je i vrijeme kuhanja i količina vode i riže ovise o vrsti riže. Dakle, kuhanje riža savršeno je težak zadatak, posebno za one koji su živjeli u mjestima, gdje se riža nije osnovna hrana. To je bio scenarij do izuma riža kuhalo tijekom 1940. Pa, neka nam se pogled na različite aspekte riža kuhalo.
Što je riža kuhalo
Mi svi znamo da riža kuhalo je posebna kuhinjski aparat koji se koristi za kuhanje riže. Prvi riža kuhalo je izumio tijekom 1940-ih, od strane japanske tvrtke poznat kao Mitsubishi Electric. Smatra se da različite vrste sirove oblika riža kuhala su korišteni od strane ljudi iz vrlo ranom stadiju. Prema arheološkim istraživanjima, tip platforme štednjaka od gline je korišten od strane drevnih ljudi, tijekom osam stoljeća sama. Britanski muzej ima keramičke riža parobrod od 1250 godine prije Krista. Međutim, bilo je tijekom ranog dvadesetog stoljeća da napori da se s električnim riža kuhalo počeo. Ovo je rezultiralo u izuma prvog riža kuhalo tijekom 1940. Ovaj prvi riža kuhalo nedostajalo automatsko isključivanje pogona, a to zahtijeva stalno praćenje procesa kuhanja. Zbog toga neugodnosti, isti japanske tvrtke uveo novi automatizirani riža kuhalo. To je postalo instant hit, a riža kuhala pojavila kao neizostavni dio svakog kućanstva diljem zemlje Japana i kasnije u drugim dijelovima svijeta.
Danas postoje razne vrste riža kuhala koji dolaze u različitim nacrtima. Osnovni dizajn štednjak na struju ostaje gotovo isti. Sastoji se od vanjskog spremnika s grijačem i unutar toga, tu je izmjenjivi zdjelu koja se obično obložena teflonom i oznake za označavanje količine riže i vode. U tradicionalnom vrste, mehanički termostat isključuje štednjak, kao i voda uzavre. Najnovije verzije su mikroprocesori za ovaj zadatak i svibanj također imaju elektronički timeri. Sada smo električnih i plinskih riža kuhala. Osim toga, posebni uređaji se koriste za kuhanje riže u mikrovalnoj također se spominju kao riža kuhala. Pročitajte više o riža kuhalo za uporabu.
Riža kuhalo - How it works
Kao što je spomenuto, postoje razne vrste riža kuhala dostupni na tržištu. Standardni električni riža kuhalo ima izolirani vanjski zdjelu i unutarnji uklonjivi zdjelu s non stick premaz. Vanjski spremnik ima grijanje uređaj, termalne senzore i kontrole. U nekim riža kuhala, poklopci će se udaljiti, no, neki drugi su poklopci priključen na vanjski zdjelu. Potrebnu količinu riže i vode dodaju se unutarnji zdjelu riža kuhalo, do stupnjevito maraka u zdjelu. Potrebna količina vode može se razlikovati ovisno o vrsti riže. Ukratko, ne možete koristiti isti mjerenja za bijela riža i smeđa riža. Jedan od uobičajenih pitanja u vezi riža kuhala je ono što je najbolje riža kuhalo za mrki riža? Odgovor je da gotovo svi riža kuhala može kuhati smeđa riža savršeno, pod uvjetom, da znate pravi način kuhanja smeđe riže. U suprotnom, ići za napredne riža kuhala da su 'smeđa riža gumb'.
Nakon što ste završili dodajući traženi iznos ili riže i vodu, zatvorite poklopac i uključite aparat. Uređaj za grijanje u vanjskom posudu zagrijava vodu u unutarnja posuda njegove točke ključanja. Riže apsorbira kipuće vode i poklopca sprječava sve pare od bijega. Mi svi znamo da je točka ključanja vode je 212 stupnjeva celzijusa, a iznad te temperature, to će se pretvoriti u paru. Kako se voda u unutarnja posuda dostigne stabilan kuhati, temperatura stabilizira na 212 stupnjeva celzijusa. Voda neće dobiti toplije nego ovu temperaturu. Rižu dobiva kuhano jer upija vodu. Kada se sve vode se apsorbira od strane riže, zatim, temperatura počinje rasti. To je osjetio od strane senzora u štednjak i ove rezultate u automatsko isključivanje na uređaj ili zagrijavanje ciklus štednjak je aktiviran. Sada imate osnovnu ideju o tome kako se riža kuhalo radi i kako kuhati rižu u riža kuhalo. Pročitajte više o riža kuhalo receptima.
Ukratko, riža kuhalo je koristan kuhinjski aparat koji vam mogu pomoći u kuhanju riže savršeno. Vi svibanj imati sumnje o tome što je najbolje riža kuhalo za kupnju. Ako planirate kupiti riža kuhalo, morate se pogledati na različite vrste dostupnih na tržištu i odabrati najbolji, po vašim zahtjevima. Pokušajte proći kroz neke savjete riža kuhalo, prije uporabe aparata. Dakle, odabrati onaj koji najbolje odgovara za vas i uživati ​​u blagodatima riža kuhalo.

No comments:

Post a Comment