Tuesday 24 April 2012

Moljac Orhideja

Orhideje, vjeruje se da je drugi najveći obitelj cvjetnica, razlikuju se od većine ostalih cvijeće u njihov izgled. Njihova osjetljiva ljepota ogleda se u njihovim jedinstveno konstruiranim latice. Moth za orhideje je orhideja roda, nakon što je oko 60 vrsta.
Moljac Orhideja se zapravo zove Phalaenopsis orhideja. Phalaena je naziv za grupu velikih moljaca. Phalaenopsis znači Phalaen sviđa. Ovi cvjetovi nalikuju moljaca u letu ili raširenih krila od moljaca. Zato je ime Phalaenopsis ili Moth orhideje. They can različito se naći u nijanse roza, lavande, ružičasto ljubičast, bijele, blijedo zelene i žute kanarinca. Njihovo prirodno stanište proteže jugoistočne Azije i sjeverne Australije.
Moljac Orhideje su epifiti, tj. oni rastu na drugim biljkama i drvećem. Neki se mogu Lithophytes kao dobro, tj., oni mogu rasti na stijenama. Oni exhibit monopodial rast navika što znači da oni rastu prema gore iz jednog stabla. Matične koja raste uspravno proizvodi debele, mesnate, eliptičan ostavlja. Tih listova su ponekad spektakularno išaran. Tu može biti jedan ili više cvjetova na jednoj stabljici. Oni cvatu za nekoliko tjedana i kod kuće, može trajati 3-4 mjeseca. U divljini, oni rastu na drveću ispod nadstrešnice prašuma. Oni trebaju topao i vlažan zrak, i hlad rasti. Oni ne mogu opstati u izravnoj sunčevoj svjetlosti. Moljac Orhideje ne proizvode sjeme, oni širiti proizvodnjom ogranci na krajevima svojih korijena. One cvatu u kasnu zimu ili rano proljeće.
Moljac Orhideja Njega i održavanje, Moth Orhideje su jedna od onih biljaka koje se mogu lako uzgaja kod kuće. Evo nekoliko Moth orhideje njegu upute za zadržati na znanje, prije nego što ste možda željeli pogledati skrb upute za phalaenopsis orhideje.
Idealno okruženje za Moth Orhideje, Moth Orhideje treba biti zaštićen od izravne sunčeve svjetlosti, tako da ih na mjesto ili blizu prozora koji ne bi izravnoj sunčevoj svjetlosti, kao što je na istoku, zapadu ili u hladu south prozor. Korištenje smicanja zavjesa za filtriranje sunčevih zraka je idealan za Moth orhideje. Idealno sobnoj temperaturi Moth Orhideje u rasponu od 55o F u 80o F (13o C do 27o C). Moljac Orhideje zahtijevaju vlažno okruženje. Klima-uređaj, odvlaživači, grijači, itd su štetne za njih. Magli može poboljšati vlage, kao i, stavljanje orhideja na tanjur šljunka s vodom, također može biti koristan (ali pazite da orhideje ne dodiruje vodu).
Orhideja moljac zalijevanje, navodnjavanje Moth Orhideje zahtijeva njegu. Ako Moth Orchid je priključen na komad drveta ili lava rock, sprej vode na zračni korijene dnevno. Voda treba biti sobne temperature; idealno kišnicom ili čistom vodom iz slavine treba koristiti. Ali zapamtite da ne prskanje lišća. Jer ako voda akumulira u kruni biljka, ona će istrunuti i umrijeti. Tako da je bolje da obrišite lišće mokrim vatom. Provjerite je li Moth orhideje ne ostane sjediti u vodu predugo, sve vode treba isušiti. U isto vrijeme, to ne bi trebao ostati potpuno suha, za predugačak. U ljeta, vode ga svaki dan, a zimi rjeđe zalijevanje je potrebno.
Moljac Orhideja potting, gnojidba i hranjenja; Ako planirate zadržati u saksiji Moth orhideje, koristite transparentan lonac, kao i njegovi korijeni trebaju puno svjetla. Gnojiva treba dodati jednom mjesečno, topiv gnojiva mogu biti dodan zajedno s vodom. Ponovno potting je potrebna samo kada Moth orhideje raste prevelika za svoje lonac ili kada supstrata za proizvodnju presadnica treba mijenjati. Kada ponovno lonac Moth za orhideje, koja neće biti previše često, koristiti posebne orhideja kompost mix od bora kore s nekim ugljen, perlit ili sphagnum Moss dodano na njega. Moljac Orhideje treba hraniti jednom tjedno. Orhideja hrana dostupna na tržištu može se razrijediti i koristiti kao što je navedeno.
Moljac Orhideja rezidbe, kao cvjeta na cvijet orhideje početak venuća, oni bi trebali biti urediše iz baze uz pomoć rezidbe škare ili žilet obrt alat. Pravovremeno orezivanje može dovesti do praska novog cvijeća, ako biljka je zdrava i sezona, ne prekasno. Kada se sve cvijeće na šiljak su izblijedjele, ispitati klasu i tražiti zelene, mesnat čvorova ili kvrga. Iz baze klasa, računati od 3 zelene čvorovi i izrezati klasa 1 inch iznad treći čvor. To će, za nekoliko tjedana, proizvesti svjež cvijet cvijeće.
Kao i svi orhideje, orhideje moljca previše, sa svojim zaslijepljujući bojama i spektakularnim tonovima, može uljepšati bilo koji dio sobe. Dakle, uzeti dobru njegu vaše prekrasne orhideje, i vidjeti za sebe kako se ove stvari ljepote dodati radost za svoj život!

No comments:

Post a Comment